Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
máme prcka kterému je 6měsíců a váží do 7kg (sám nesedí) a z vajíčka mu už vyčuhují nohy. Je tedy nutné kupovat novou autosedačku? Pokud ano jakou doporučíte?
Našla jsem si Concord - Concord Ultimax 2010, co na ni říkáte?
Díky za jakoukoliv radu
tak s COncordem nemám zkušenosti,ale mi máme Babypoint Athos…malému je něco přes dva roky,žádnej macek to taky není-má 13kg a 91cn,ale je mu akorák,tak bych příště volila asi nějakou prostornější,příští zimu i s oblečením tam bude už nacvakanej,a pokud jde polohovat-což asi určitě jde, tak si myslím že není problém tam dítko vozit ikdyž ještě samo nesedí,mi ji synovi pořizovali v 9 měsících…
A co hlava? Nohy podle mě neva, ty Samíkovi čouhaly dlouho (dívám se, že když je natáhl, tak pomalu už ve 3 měsících), důležité je, aby měl ještě prostor nad hlavičkou.
nohy couhat muzou,hlava nesmi.
a se 7kg,kdyz nesedi mi prijde hodne brzy davat do vetsi.
jinak co se týká autosedaček spojené kategorie, at už 1 a 2 nebo 2 a3 jsou méně bezpecné. naž kazdá kategorie zvlášt.
Angua píše:
A co hlava? Nohy podle mě neva, ty Samíkovi čouhaly dlouho (dívám se, že když je natáhl, tak pomalu už ve 3 měsících), důležité je, aby měl ještě prostor nad hlavičkou.
přesně tak
ahojky. čouhající nožičky nevadí. vadila by přečuhující hlavička. a hlavně na větší sedačku musí být splněny podmínky - min. 9kg a samostatně sedící dítě.
sedačku 9-18kg máme Römer Duo Plus Isofix a jsme moc spokojení. jezdí v ní už druhé dítko a je pořád v pohodě. ještě bych kupovala značku Maxicosi. tyhle 2 značky i přijdou nej natrhu.
do sedaček, ketré překlenují 2 třídy velikosti bych nešla.
jinak obě naše děti byly veliké a z vajíčka šly někdy kolem 11. měsíců, když už opravdu samostatně seděly a měly přes těch 9kg. dítko ve větší sedačce už sedí po směru jízdy a musí mít dostatečně zpevněné nejen krční svaly, aby ustálo pohyby auta a možný náraz.
Jitul
ještě existují sedačky 0-18kg
do 9ti kil se poutají proti směru,pak po směru
jinak naší dceři je 15 měsíců a 9kg ještě nemá,tak to už by se nám do vajíčka ani nevešla,máme tu 0-18,ale už jezdí po směru
moc už jí nezbývá do 9ti kil
jinak by mě zajímalo,jak vaše děti,pokud jim teda přesahovaly nožičky ve vajíčku snášely to cestování,Zuzce to hodně vadilo,mít nožky dost pokrčené,protože v protisměru se sedačka opírá o sedačku auta?
My jsme malou vozili ve vajíčku až do 17 měsíců.Je dlouhá,ale drobís.Nemá ani 9 kg.Nohy jí sice přečuhovaly,ale hlava ne.Nejezdili jsme přes zimu často.Kdybychom jezdili,asi bychom koupili novou sedačku dřív..
Máme tu z kategorie 0-18,značku přesně nevím,vozíme na zadním sedadle,po směru,jde připoutat i v protisměru.Je polohovatelná,asi jako všechny v této kategorii.Teď,jak se oteplilo,začali jsme cestovat o víkendech,malá je spokojená.
Adámek byl taky velké dítě a v 10 měsících šel rovnou do sedačky 9 - 36 kg.On měl v té době přes 10kg.Vůbec se mu tam nelíbilo,už bych do toho nešla.Nešlo tenkrát o to,že bych chtěla ušetřit peníze.Jen jsem neměla dostatek informací a v prodejně,kde jsme tu sedačku koupili,zrovna neměli tu polohovatelnou.
my máme koupenou autosedačku recaro a ta se dá polohovat, naše klárkla taky nesedí, sice zatím používáme vajíčko, a nohy jí z ní taky vykukují
Jitulinda píše:
ahojky. čouhající nožičky nevadí. vadila by přečuhující hlavička. a hlavně na větší sedačku musí být splněny podmínky - min. 9kg a samostatně sedící dítě.sedačku 9-18kg máme Römer Duo Plus Isofix a jsme moc spokojení. jezdí v ní už druhé dítko a je pořád v pohodě. ještě bych kupovala značku Maxicosi. tyhle 2 značky i přijdou nej natrhu.
do sedaček, ketré překlenují 2 třídy velikosti bych nešla.
jinak obě naše děti byly veliké a z vajíčka šly někdy kolem 11. měsíců, když už opravdu samostatně seděly a měly přes těch 9kg. dítko ve větší sedačce už sedí po směru jízdy a musí mít dostatečně zpevněné nejen krční svaly, aby ustálo pohyby auta a možný náraz.
Jitul
plně souhlasím, taky tuto máme a obr spokojenost…jezdí v tříletý syn, mladšímu je necelých 9měs. má 11kg, a ještě jezdí vevajíčku, hlavou stačí, nohy přečuhují, což nevadí, chvilku ještě tam vydrží pak půjde do sedačky po starším synovi a pak koupíme zas Römer pro toho staršího, ale vel.15-36kg, jsou super i v testech.
mala mela v roce 10kg a jezdila i ve vajicku, ono se rika ze vajickop je nejbezpecnejsi,tak by se v nem melo vydsrzet co nejdyl,dokud splnuje parametry.
nehnala bych dite do vetsi sedacky jen proto ze se vam zda,ze je mu mala
hfx9 píše:
Dobrý den,
máme prcka kterému je 6měsíců a váží do 7kg (sám nesedí) a z vajíčka mu už vyčuhují nohy. Je tedy nutné kupovat novou autosedačku? Pokud ano jakou doporučíte?Našla jsem si Concord - Concord Ultimax 2010, co na ni říkáte?
Díky za jakoukoliv radu
Pro přestup do posměrné sedačky, kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější.
A nohy koukají všem dětem z vajíčka to nevadí, nesmí koukat hlava, nebo jít pásky pod ramínka. Vydržet ve vajíčku, jistě se tam ještě vejde na 7 kg a 6 měsících a potom jít do 9-18, jenda z nejlepších bez isofixu je Römer King plus, s isofixem Römer Safefix plus, pokud by už koukala hlava a dítě by nesplňovalo podmínky, tak je možné jít do 0-18, kde bude déle v protisměru.
Určitě souhlasím s postřehy a s dovolením bych zhrnula:
tuto používám JSEM VELICE SPOKOJENA -
VerunkaaKatty musím nesouhlasit, vícekategroiecké jsou vždy horší z bezpečnosti než jednokategorické, stačí se podívat na výsledky bezpečnostních testů-všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
proč je jediná vícekategoríická 9-36 která má 4 hěvzdičky, a z kat. 0-18 nebo 9-25 nemá žádná, kdežto sedačky jednokategorické 0-13, 9-18, 15-36 jsou běžně se 4 hvězdičkama, některé již i s 5ti.
A samozřejěm sedačky se zádržným pultííkem jsou ideální pro ochranu, tam se rozloží tlak dítěte na větší plochu než u pásů, bohužel má to velkou nevýhodu, mnoho dětí to nesnese, a větší dítě se tam nevejde, a je potřeba dlouhý pás k tomu, a nejsou s isofixem, takže proto je skoro nikdo nedělá( vyjímka Kiddy a nyní Cybex Pallas) ale ostatní výrobci co je dělali, třeba Römer, concord… to již přestali dělat, ale i prodeje to jasně dokazují, sedaček s pultíkem oproti klasickým na pásy se prodává zanedbatelné procento
steeve vím, že jsem strašný lenoch a mohla bych si to najít
ale která je prosím ta jedna 9-36 co má 4 hvězdičky, jako druhá náhradní sedačka by byla optimální…