je potreba nova sedacka?

28
16.5.10 16:15

je potreba nova sedacka?

Dobrý den,
máme prcka kterému je 6měsíců a váží do 7kg (sám nesedí) a z vajíčka mu už vyčuhují nohy. Je tedy nutné kupovat novou autosedačku? Pokud ano jakou doporučíte?

Našla jsem si Concord - Concord Ultimax 2010, co na ni říkáte?

Díky za jakoukoliv radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
16.5.10 16:21

tak s COncordem nemám zkušenosti,ale mi máme Babypoint Athos…malému je něco přes dva roky,žádnej macek to taky není-má 13kg a 91cn,ale je mu akorák,tak bych příště volila asi nějakou prostornější,příští zimu i s oblečením tam bude už nacvakanej,a pokud jde polohovat-což asi určitě jde, tak si myslím že není problém tam dítko vozit ikdyž ještě samo nesedí,mi ji synovi pořizovali v 9 měsících…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.5.10 16:28

A co hlava? Nohy podle mě neva, ty Samíkovi čouhaly dlouho (dívám se, že když je natáhl, tak pomalu už ve 3 měsících), důležité je, aby měl ještě prostor nad hlavičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
16.5.10 16:46

nohy couhat muzou,hlava nesmi.
a se 7kg,kdyz nesedi mi prijde hodne brzy davat do vetsi.
jinak co se týká autosedaček spojené kategorie, at už 1 a 2 nebo 2 a3 jsou méně bezpecné. naž kazdá kategorie zvlášt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
16.5.10 16:47
Angua píše:
A co hlava? Nohy podle mě neva, ty Samíkovi čouhaly dlouho (dívám se, že když je natáhl, tak pomalu už ve 3 měsících), důležité je, aby měl ještě prostor nad hlavičkou.

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
16.5.10 17:32

ahojky. čouhající nožičky nevadí. vadila by přečuhující hlavička. a hlavně na větší sedačku musí být splněny podmínky - min. 9kg a samostatně sedící dítě.

sedačku 9-18kg máme Römer Duo Plus Isofix a jsme moc spokojení. jezdí v ní už druhé dítko a je pořád v pohodě. ještě bych kupovala značku Maxicosi. tyhle 2 značky i přijdou nej natrhu.

do sedaček, ketré překlenují 2 třídy velikosti bych nešla.

jinak obě naše děti byly veliké a z vajíčka šly někdy kolem 11. měsíců, když už opravdu samostatně seděly a měly přes těch 9kg. dítko ve větší sedačce už sedí po směru jízdy a musí mít dostatečně zpevněné nejen krční svaly, aby ustálo pohyby auta a možný náraz.

Jitul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
16.5.10 18:42

ještě existují sedačky 0-18kg
do 9ti kil se poutají proti směru,pak po směru
jinak naší dceři je 15 měsíců a 9kg ještě nemá,tak to už by se nám do vajíčka ani nevešla,máme tu 0-18,ale už jezdí po směru :oops: moc už jí nezbývá do 9ti kil
jinak by mě zajímalo,jak vaše děti,pokud jim teda přesahovaly nožičky ve vajíčku snášely to cestování,Zuzce to hodně vadilo,mít nožky dost pokrčené,protože v protisměru se sedačka opírá o sedačku auta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.5.10 18:52

My jsme malou vozili ve vajíčku až do 17 měsíců.Je dlouhá,ale drobís.Nemá ani 9 kg.Nohy jí sice přečuhovaly,ale hlava ne.Nejezdili jsme přes zimu často.Kdybychom jezdili,asi bychom koupili novou sedačku dřív..

Máme tu z kategorie 0-18,značku přesně nevím,vozíme na zadním sedadle,po směru,jde připoutat i v protisměru.Je polohovatelná,asi jako všechny v této kategorii.Teď,jak se oteplilo,začali jsme cestovat o víkendech,malá je spokojená.

Adámek byl taky velké dítě a v 10 měsících šel rovnou do sedačky 9 - 36 kg.On měl v té době přes 10kg.Vůbec se mu tam nelíbilo,už bych do toho nešla.Nešlo tenkrát o to,že bych chtěla ušetřit peníze.Jen jsem neměla dostatek informací a v prodejně,kde jsme tu sedačku koupili,zrovna neměli tu polohovatelnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
16.5.10 19:17

my máme koupenou autosedačku recaro a ta se dá polohovat, naše klárkla taky nesedí, sice zatím používáme vajíčko, a nohy jí z ní taky vykukují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
16.5.10 20:44
Jitulinda píše:
ahojky. čouhající nožičky nevadí. vadila by přečuhující hlavička. a hlavně na větší sedačku musí být splněny podmínky - min. 9kg a samostatně sedící dítě.

sedačku 9-18kg máme Römer Duo Plus Isofix a jsme moc spokojení. jezdí v ní už druhé dítko a je pořád v pohodě. ještě bych kupovala značku Maxicosi. tyhle 2 značky i přijdou nej natrhu.

do sedaček, ketré překlenují 2 třídy velikosti bych nešla.

jinak obě naše děti byly veliké a z vajíčka šly někdy kolem 11. měsíců, když už opravdu samostatně seděly a měly přes těch 9kg. dítko ve větší sedačce už sedí po směru jízdy a musí mít dostatečně zpevněné nejen krční svaly, aby ustálo pohyby auta a možný náraz.

Jitul

plně souhlasím, taky tuto máme a obr spokojenost…jezdí v tříletý syn, mladšímu je necelých 9měs. má 11kg, a ještě jezdí vevajíčku, hlavou stačí, nohy přečuhují, což nevadí, chvilku ještě tam vydrží pak půjde do sedačky po starším synovi a pak koupíme zas Römer pro toho staršího, ale vel.15-36kg, jsou super i v testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
17.5.10 07:50

mala mela v roce 10kg a jezdila i ve vajicku, ono se rika ze vajickop je nejbezpecnejsi,tak by se v nem melo vydsrzet co nejdyl,dokud splnuje parametry.
nehnala bych dite do vetsi sedacky jen proto ze se vam zda,ze je mu mala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.5.10 07:54
hfx9 píše:
Dobrý den,
máme prcka kterému je 6měsíců a váží do 7kg (sám nesedí) a z vajíčka mu už vyčuhují nohy. Je tedy nutné kupovat novou autosedačku? Pokud ano jakou doporučíte?

Našla jsem si Concord - Concord Ultimax 2010, co na ni říkáte?

Díky za jakoukoliv radu

Pro přestup do posměrné sedačky, kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější.
A nohy koukají všem dětem z vajíčka to nevadí, nesmí koukat hlava, nebo jít pásky pod ramínka. Vydržet ve vajíčku, jistě se tam ještě vejde na 7 kg a 6 měsících a potom jít do 9-18, jenda z nejlepších bez isofixu je Römer King plus, s isofixem Römer Safefix plus, pokud by už koukala hlava a dítě by nesplňovalo podmínky, tak je možné jít do 0-18, kde bude déle v protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.10 21:03

Určitě souhlasím s postřehy a s dovolením bych zhrnula:

• hlavy musí být vždy pod úrovní hrany sedačky
  • nohy nemusí
  • do sedačky ve směru může dítě až tehdy je-li schopno samo sedět a je dost silné (představte si čelní náraz a co to udělá s hlavičkou miminka)
  • určitě bych neřekla že rozšířené kategorie sedaček jsou méně bezpečné
  • bezpečnou alternativou jsou sedačky se zádržným systémem, proč-přikládám obrázek

tuto používám JSEM VELICE SPOKOJENA -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.5.10 08:53

VerunkaaKatty musím nesouhlasit, vícekategroiecké jsou vždy horší z bezpečnosti než jednokategorické, stačí se podívat na výsledky bezpečnostních testů-všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
proč je jediná vícekategoríická 9-36 která má 4 hěvzdičky, a z kat. 0-18 nebo 9-25 nemá žádná, kdežto sedačky jednokategorické 0-13, 9-18, 15-36 jsou běžně se 4 hvězdičkama, některé již i s 5ti.
A samozřejěm sedačky se zádržným pultííkem jsou ideální pro ochranu, tam se rozloží tlak dítěte na větší plochu než u pásů, bohužel má to velkou nevýhodu, mnoho dětí to nesnese, a větší dítě se tam nevejde, a je potřeba dlouhý pás k tomu, a nejsou s isofixem, takže proto je skoro nikdo nedělá( vyjímka Kiddy a nyní Cybex Pallas) ale ostatní výrobci co je dělali, třeba Römer, concord… to již přestali dělat, ale i prodeje to jasně dokazují, sedaček s pultíkem oproti klasickým na pásy se prodává zanedbatelné procento

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
18.5.10 21:39

steeve vím, že jsem strašný lenoch a mohla bych si to najít :oops: ale která je prosím ta jedna 9-36 co má 4 hvězdičky, jako druhá náhradní sedačka by byla optimální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí