Chlamydie pneum.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
6.6.16 08:33

Ahoj,
obnovuji diskuzi. Synovi je pět a je neustále na hromadě. Vždycky to začne rýmou, přidá se kašel, teploty a pak to jde na průdušky. Nemívá moc často atb, ale první dny se mu špatně dýchá. Do minulého roku to měl cca jednou měsíčně a letos se to zhoršilo a je nemocný ještě častěji. Teď naposledy vydržel ve školce tři dny!!! :zed:
K tomu má alergii na obiloviny a traviny a dr už i začala vyslovovat slovo „astma“…
zoufalá jsem ho objednala k jedné léčitelce, která přišla s teorií, že má chlamydie na plicích a proto se mu to pořád vrací. Doporučila nám na to homeopatika.
Když jsem se dnes ptala dr na chlamydie, jestli by je nemohl mít, tak říkala, že si to nemyslí, že by se to projevovalo jinak. Prý by kašlal třeba tři týdny v kuse a zase by se mu to rozjelo, ale že on mezitím má pauzy, kdy je úplně ok…
tak já nevím. Ohledně léčitelů jsem spíš skeptická (tahle to zjistila kyvadélkem, že má chlamydie, ani na něj nesáhla)…
ráda bych, aby měl na ty chlamydie udělané testy, jestli je fakt má nebo ne (pak bych asi začala na kyvadélka věřit)…
ještě teď máme jít na alergologii, tak to zkusím s chlamydiemi ještě tam…
Ta léčitelka říkala, že když má takhle zanesený plíce, tak je jasný, že mu nedělají dobře pily a že nechápe, proč do něj zbytečně rveme chemii…
tak já nevím, co si o tom mám myslet :oops:
dneska začíná brát ty homeopatika. To se může kombinovat s léky? Bojím se mu jen tak vysadit léky na alergii a imunitu…

Co si o tom myslíte?
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.16 08:46

Nejdrive bych teda zasla k opravdovemu leciteli. Je lecitel a lecitel. Osobne moc neverim na tyhle kyvadlove lecitele. Najdete si nekoho, kdo pracuje s energiemi, kdo leci s rukama, tam uz pak nejsou potreva ani ty homeopatika - s temi bych byla opatrna, pokud je syn alergik, jsou to preci jen bylinky, pozor na reakce, ja prave po bylinkach nemohu dychat! Rozhodne bych take uplne nevysazovala leky na alergii, to je blbost. Mozna pomalu snizovat davky, kdyby mu ty homeopatika pomahaly. Co se tyce tech chlamydii… Nevim, pise se o tom porad, ze je tim lidstvo zamoreno, ze to ma skoro kazdy, nekomu se to projevuje, nekomu ne… Ja bych to brala tak, ze je syn proste citlivejsi na prudusky, jeste kdyz je i alergik, to se neni cemu divit. Zkuste najit nejakeho duvernejsiho lecitele, podivejte se na internetu, poptejte ve vasem okoli… Stoji to zato ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.6.16 08:52

@Jarka K

Homeopatika se dají brát s běžnými léky.

Častější infekce jsou u alergických dětí, kde se alergie nedaří úplně dobře krotit, bohužel celkem běžné. Dá se proti tomu do jisté míry bojovat třeba flétničkou, saunou a rozumnou sportovní aktivitou.

Chemii bych rozhodně nevynechávala. Pokud jste na hraně astmatu, zajišťujě mimo jiné i to, aby nepropuklo naplno a nedošlo k poškození plic. Pokud si myslíš, že by té chemie mohlo být míň nebo jiná, je rozumné najít si nějakého jiného alergologa a požádat o konzultaci.

Jestli chceš mít na sichr jistotu, že to nejsou chlamydie, tak holt budeš muset trvat na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
6.6.16 12:04

Holky, děkuji za názory.
Tuhle léčitelku jsem našla na základě poptání se po okolí. Dostala jsem více tipů, možná zkusím ještě někoho.
Já někoho sháněla, že jsem myslela, že nám pomůžou pořešit jeho imunitu.

Takže vlastně když řekne, že má chlamydie, tak se ve většině případů nemýlí, protože to má kdekdo…

jinak co se týče té chemie, tak mám opravdu pocit, že by toho mohlo být méně. Ale to jsem chtěla vyřešit tím, aby byl méně nemocný. Když do něj 2× měsíčně rvu léky na kašel a rýmu a dýchání, přijde mi toho moc. Jinak s léky na alergii jsem smířená, ty jsou prostě nutné zlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
6.6.16 13:09

Mne tedy prijde ponekud nefer, ze ti lecitel rekne, ze ma dite chlamydie na zaklade jakehosi vagniho vysetreni a ty bys na yaklade toho chtela vysetreni po lekari, ktery ten nazor nesdili. Prevedeno do jine roviny - kdyz ti nekdo rekne, ze ma dite asi AIDS, budes taky vyzadovat vysetreni na pojistovnu? Takze pokud chces mit jistotu, ze dite chlamydie nema, vysetreni si zaplat, stejne jako vysetreni u lecitele. :nevim:
Pravdapodobne vase problemy vyresi casem spis ten alergolog, nez lecitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
6.6.16 13:25
@mroe píše:
Mne tedy prijde ponekud nefer, ze ti lecitel rekne, ze ma dite chlamydie na zaklade jakehosi vagniho vysetreni a ty bys na yaklade toho chtela vysetreni po lekari, ktery ten nazor nesdili. Prevedeno do jine roviny - kdyz ti nekdo rekne, ze ma dite asi AIDS, budes taky vyzadovat vysetreni na pojistovnu? Takze pokud chces mit jistotu, ze dite chlamydie nema, vysetreni si zaplat, stejne jako vysetreni u lecitele. :nevim:
Pravdapodobne vase problemy vyresi casem spis ten alergolog, nez lecitel.

nepsala jsem, že je chci po lékaři… chtěla jsem od lékaře vědět názor a případně testy, kdyby mu přišlo, že by to mohla být možnost… :roll:
co lékař, to názor… proč bych si je hned sama platila, pokud by některý z doktorů ty testy udělal, protože by mu to přišlo jako možné řešení problému? Zítra jdu zrovna se synem na alegro, tak se tam taky zeptám. Dr sama mi to říkala, ať to zkusím probrat i na alergologii…
Pojištění platím, tak nevidím důvod si ty testy platit sama, pokud nebudu muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
6.6.16 17:14
@Jarka K píše:
nepsala jsem, že je chci po lékaři… chtěla jsem od lékaře vědět názor a případně testy, kdyby mu přišlo, že by to mohla být možnost… :roll:
co lékař, to názor… proč bych si je hned sama platila, pokud by některý z doktorů ty testy udělal, protože by mu to přišlo jako možné řešení problému? Zítra jdu zrovna se synem na alegro, tak se tam taky zeptám. Dr sama mi to říkala, ať to zkusím probrat i na alergologii…
Pojištění platím, tak nevidím důvod si ty testy platit sama, pokud nebudu muset.

Ano, ale pojisteni kryje vysetreni, ktera indikuje lekar, ne lecitel ani pacient. Pacient si nemuze navymyslet kdeco a doktor neni povinen mu to splnit. Pokud to alergolog uzna za vhodne, tak je udela.
Reaguju na radu, ze pokud chces mit jistotu, mas na vysetreni trvat. To je ale nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
7.6.16 06:40

Můj malý je měl ve 2. měsících, dají se chytnout kdekoliv. Co vím, tak ty testy jsou strašně drahé a doktoři je jen tak nedělají. Malí měl tehda štěstí, že v nemocnici zrovna byla primářka, která byla kapacita přes plicní onemocnění a hned to poznala. Co si pamatuji, tak tehda žádné atb nezabírali a už si sním nevěděli rady. Když zjistili, že má chlamydie, nasadili správné atb a malý byl do 3 dnu v pořádku a musím zaklepat od té doby nebyl neocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.8.17 19:34

Ahoj, mám podobné příznaky jako vy. Doporučíte mě nějakého léčitele, či doktora, který bude řešit to, že mám už jen protilátky po prodělané nemoci plicní chlamydií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3671
22.8.17 20:23

@Elwanelyn :roll: vymyslí se na léčitele zkus si nechat znova nabrat odběry chlamydie plicní se velmi těžko zbavuje a většinou je v půl icd daleko více bakterií jediná cesta jak toto zjistit je odběr krve a to nejen na chlamydie ale i na plísně seraticu
Marcescens apod…je chtěla mít 100 pro jistotu ze to mam pryč tak jsem podstoupili bronchoskopii je to hnus vyšetření ale máš jistotu mimochodem u mě se projevovala tak že teplota, za 2 dny šílená bolest v krku trvající cca 2-3 dny. a nakonec kašel silný bolestivý pak např týden 14 dní klid a nanovo pomohla až cílená atb. z řady tetracyklinu upozorňují ze je to síla nesmí se při otěhotnět apod. celmi špatné jsem je snášela, ale pomohly délkaecby cca 28 dní pro pisatel výše moje dr. Mě nehodlala vyslyset až na urgencí ze jsem 2× potratila to udělala dávku atb. podcenila dala mi je na týden 8o :roll: ihned jsem změnila dr.ten léčbu opakoval zmíněných 28 dní a nestačil se divit pac při odběru který dělal raději znova zjistil že bývala dr.mi zamlcela ze jsem prodělala černý kašel v tu dobu aktivní infekce…takze někdy se spoléhat že dr. léčí co uzná za vhodné je mýtus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí