Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sue, to je zvláštní postup. Ještě jsem neslyšela, že by někdo po IVF šel na IUI, většinou je to spíš naopak? Já mám za sebou 3 IUI - neúspěšné a Prvbní IVF vyšlo. Teď se po dvou letech chystáme na druhé.
Ale co se týče tvé otázky, myslím, že je úpolně jedno, čím stimuluješ při IUI, ale možní se mýlím. Jrn za puregon, jsou doplatky řádově tisíce a za léky max.stovky. Řekla bych, že je to jedno, protože před IUI stejně na ultrazvuku musí být vajíčka několik mm a jestli toho dosáhneš pomocí puregonu nebo léků, je snad jedno?Ale fakt nevím..
Aha, tak už tomu trošku rozumím
Ono ale IUI je myslím každý rok 6× do roka zdarma každý rok, viď..To cháou, že si nechceš „vyplýtvat“ všechny pokusy IVF hned. Ale s tím puregonem fakt nevím, já jsem za něj dala při stimulaci 4000kč!!!Mě se to zdá dost na to, že při IUI je ještě daleko menší šance jak při IVF..A při IVF jsi taky stimulovala puregonem? Nemá být od něho delší pauza?
Ahoj , já jsem při IUI taky stimulovala jednou Puregonem a jednou pak Menopurem. Je pravda, že to leze do peněz, ale myslím si že zbytečné to není, dr. si na tom „vyzkouší“ jak tělo reaguje na tyto injekce (velikost dávky ) , takže při IVF pak může lépe uzpůsobit dávky a optimalizovat tím počet vajíček.
Já měla obě IUI neúspěšné , ale hned 1.IVF úspěšné , přestože mi bylo 39 let. MYslím , že i proto, že jsme měli „vyzkoušeno“ , že potřebuji docela vysoké dávky Menopuru (dr. říkal, že bez vyzkoušení by mi je takhle vysoké nikdy nedal.)
Držím palce. ![]()
sue na 6 iui máš nárok každý rok až do věku 38+364 dní . pokud chceš každý měsíc tak ty zbývající se dají zaplatiti tak 1 až 3 tis.
Já také před IUI stimulovala Puregonem, neb na Clostlbegyt jsem vůbec nereagovala, bylo to kapku dražší, ale stálo to za to. Výsledek hned 1.IUI je dole v metříku:-)
Ahoj Sue, já se po dvouletém snažení odhodlala a objednala do Gennetu. Hned první měsíc zjistili problém PCO a další měsíc nasadili pět dní stimulaci Puregonem po 50 jednotkách, takže takový minimum…Po těch pěti dnech jsem měla dva krásné folíky, udělali iui protože spg byl výborný a zrovna tu na mě pokřikuje dvouletý výsledek ![]()
Ani paní primářka nechtěla věřit že se hned zadařilo ![]()
Za Puregon jsem platila 1832 Kč a vyšel by při těchto dávkách na několik iui, myslím že jsem měla koupeno 600 jednotek a spotřebovala 150 ![]()
Tak moc držíme palce ![]()
Bohužel IVF je pouze 3× a dost, pak už jedině z vlastní kapsy. Ale takhle daleko ještě vůbec neuvažuj, mysly pozitivně:-) ![]()
Děkuji, taky takový bedeš mít:-) Dřív než se naděješ. Hele, já si dala přihlášku na VŠ, rozjela trochu kšeftíky s výrobou šperků, mezitím jsme šli na to IUI, muž můj si myslel, že prostě tuty otěhotníme, já byla v poklidu, tvořila si korálky, byla zvědavá zda mě vezmou na školu a najednou //. No, nedokončila jsem ani první semestr, napřed jsem se s tím břichem nevešla za stůl v posluchárně a pak jsem to s miminkem vzdala úplně. Já vím, že je hloupý říct, nemysli na to, ale u mě to asi svou roly sehrálo:-)
Ahoj holky,
vím, že jdu s dotazem trochu pozdě, ale určitě s tím máte zkušenost a doufám, že mi poradíte. Mám za sebou 1. IVF - neúspěšné. Po něm laparka - vše průchodé, tak chcem zkusit IUI. Budu muset stimulovat Fostimonem. Chtěla jsem se zeptat, jestli když mi na to teď pojišťovna bude příspívat (myslím ten Fostimon), zda mi to pak nezkrátí při případné stimulaci na další IVF? Jako že by řekli, že už jsem si svou zásobu injekcí vypotřebovala na IUI, tak na IVF mám už smůlu a musím si to platit sama
?
U nás v CAR se za fostimon doplácí 500,– na 10 ampulí.
Děkuju za odpověď ![]()