Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem
chtěla bych se vás zeptat,jestli má někdo stejný problém jako já?
Můj gynekolog mi zjistil,že moje vajíčko nemá v lásce manželové spermie a proto než chudáci někam doputují tak je to vajíčko zabije.Snažíme se o mimi 5 let ![]()
Pavla
Tak tento pdoblém měla má kamarádka, která byla s přítelem 10 let . Když pak chtěli mimi, tak chodili do Caru, kde jim po několika letech řekli tuto diagnózu. Lékařka kamarádce řekla, že jedinou šancí, jak mít dítě je si najít jiného partnera ......../ bylo to v Motole před 6 roky/.
Asi to není povzbudivá informace, ale doufám, že třeba za těch pár let bude nablízku třeba nějaká další pomoc, než tato rada z úst lékařky . Kamarádka byla v Motole asi 6 x na umělém oplodnění a nepovedlo se jí ani jednou otěhotnět. přitom byla jinak zdravá a nic jí v otěhotnění nebránilo, než její silné protilátky proti spermatu jejího přítele.
Držím palce !!!!
Já jsem měla tenhle problém. Záleží na tom, jak vysokou hladinu těch protilátek máš. Já měla jen hraniční množství, takže se to řešilo až když jsem otěhotněla.
Dvakrát jsem kvli tomu měla ZT, já jsem mohla otěhotnět, ale po pár týdnech dítě nežilo. V únoru jsem otěhotněla znova a vyfasovala léky a zatím je to dobrý, kritický období máme za sebou. Bere se na to Prednison.
Taky se doporučuje tři měsíce používat kondom, aby si tělo od těch protilátek odpočinulo, otázkou je, jestli by jsi ten Prednison neměla brát už teď. Ale to by ti řekli na imunologii.
Ahoj, my máme stejný problém, po 3 letech snažení si moje tělo vytvořilo protilátky. Stává se to při dlouhodobém snažení, kdy tělo už jakoby nechápe na co ty spermijky tam jsou a bere je jako cizí.
Já taky beru Prednison, styk jen s kondomem po dobu minimálně 6 týdnů, pak bez kondomu jen v době ovulace.Tělo si musí odvyknout od spermatu. Prednison by se měl každopádně začít brát ještě před otěhotněním, jinak prý nemá význam a bere se cca do 12-14. týdne těhu.
Děkuji za odpovědi ,tak to je fajn,že na to něco existuje,ale divím se,že mi o tom léku doktor nic neřekl.Ted jsem brala jedny tablety na 4 měsíce,ale nezabraly a v pondělí mi napsal dvoje jiné na 2 měsíce.A jak to prej opět nepomůže tak mě pošle na IUI.To jsem fakt zvědavá,kéžby se stal nějaký zázrak ![]()
Co já vím, tak se na to standartně předepisuje právě ten prednison, protože je asi nejúčinnější, ale při velkejch dávkách má určité vedlejší účinky, mně nedělal nic, ale taky jsem ho brala málo. Kámoška měla ten samej problém jako ty, brala ho, pak šli na IFV a teď maj dvojčata, takže se neboj, tohle je řešitelnej problém.
Pajo mám stejný problém, stejně jako několik holek od nás z deníčku a jedné na to dr. z Gennetu-CAR doporučila bylinný přípravek Alveo. Kamarádka hned ten cyklus otěhotněla, tak jsem okamžitě Alveo objednala
a s menstruací začala brát. Otěhotněla jsem taky hned první cyklus. Tak se lapily i další dvě dušičky, které měly ten samý problém
- holčina, co měla za sebou už tuším 2 IUI se stimulací a nic - otěhotněla při dalším pokusu a pak jedna, která se chystala na 5.IVF a s Alveem se konečně povedlo.
Netvrdím, že je to zázrak, ani nemůžu tvrdit, že jsme tutově díky tomu otěhotněly, ale diagnozu jsme měly stejnou. Není to nejlevnější - láhev cca 1300 a objednat se to musí na netu, ale třeba já jsem pro vyzkoušet všechno /zvlášť když jsem nechtěla jít do IVF
/