Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
AHOJTE VŠECHNY SNAŽILKY,CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JESTLI UŽ NĚKOMU POMOHLO IUI?
MŮJ DOKTOR BY MĚ TAM CHTĚL POSLAT V ZÁŘÍ POKUD MI NEZABEROU TABLETY CLOSTILBEGYT PLUS PREDNISON MODLÍM SE ABY SE STAL NĚJAKÝ ZÁZRAK A POVEDLO SE NÁM OTĚHOTNĚT.SNAŽÍME SE JIŽ PĚT LET.
PAPA PAVLA
Do CARu se teprve chystáme, ale je mi divné, že ti nasadil dr. Clostilbegyt po 5 letech? To je fakt dlouho, ja ho dostala „už“ po roce snažení.
Já jsem běhěm doby snažení vystřídala asi 6 doktorů,protože mě nikdo nechtěl pomoct,každý mě posla do háje s tím,že jsem mladá a mám to nechat na přírodě.Asi před půl rokem jsem se naštvala a jela ke svému bejvalému dr.který se o to začal zajímat a zjistil,že mé vajíčko nemá v lásce manželové spermie a tutíž to nejde,brala jsem 4 měs.Prednison,ale nepomohl,ted v pondělí mi ho napsal znova plus k němu ten clostibegyt a pokud to nezabere za dva měs.pošle mě na IUI jelikož si myslí,že normální cestou to nepůjde ![]()
To je mi líto, to je docela ale mazec, když tě odmítají s tím, že jsi mladá. To já už nejsem, je mi 27 a snažíme se teprve o první dítě. A už taky víme, že přirozeně to nepůjde, nemám asi vubec ovulaci. A pokud nahodou ano, tak mi nedorusta sliznice, takže budu muset asi brát prášky na oboje.
Tak to mě mrzí,že to nejde Já už jednu dcerušku mám,ale má jiného tatínka.Byla původně nechtěná a šla hned.Ted s manželem to nejde a on žádné děti ještě nemá
člověčě, u nás to bylo tak, že jsme se v únoru začali snažit, v červnu jsem otěhotněla, potratila a v lednu už jsem byla v Iscaru,protože mi to tam dohodila moje dr., tam bylo všechno v pořádku, akorát jsem měla 3 měsíce cystu, no a pak jsem šla v květnu na 1.IUI, ta se nepovedla a v červnu byla 2.IUI a ta vyšla
tak super doufám,že nám to taky výjde a nejlépe už ted do těch dvou měsíců ![]()
jsem v 35tt po 2.IUI,problém byl průměrný SPG,nebyla přirozená ovulace a alergie na spermie.
Mišu, jak ti přišli na alergii na sperma? Brala jsi na to něco, nebo stačilo IUI?
Ahoj to jsme na tom asi podobně já mám taky nějakou alergii na sperma,ale jinak je vše ok,A brala jsi na to něco než jsi šla na IUI?
Ahoj Mišulinko, obecně šance IUI nejsou nějak extra velké, ale jsou. Kamarádka má po IUI krásná dvojčátka. Určitě se před IUI stimuluje, já měla 2 druhy léků, ale už si nevzpomenu názvy
. Hlavně vydrž, cesta je někdy trnitá, ale určitě se dočkáš ![]()
tak já nestimulovala ničím, takže tohle pravda není. Jeli jsme na kontrolu folíků a za dva dny jsme jeli rovnou na IUI
já měla IUI taky bez stimulace, v přirozeném cyklu, ale u nás nepovedlo a teď jedeme už cestou IVF