Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, jsem měsíc po laparoskopii, ještě se mi nepodařilo otěhotnět:( No, ted mám jít 14.den na injekci Pregnyl a poprvé v životě jsem si zkusila ovulační test. Mám vtom nějaký zmatek, jsem dnes 12.den od první menstruace a druhá čárečka na ovulačním testu nikde. Na folikuly beru 1-5 den menstruace Clostík. 14.den mi folikuly krásně narostou, ale ted mě zmátlo, že se mi ani dnes tj.12.den neukázala ta druhá čárka. Bolí mě v podbřišku, cítím jiný tlak. Takže vůbec nevím kdy se snažit, dle doktora se máme snažit 2dny před injekcí Pregnylu a asi 2dny potom. Říkám to správně? Nebo jaké máte zkušenosti vy s ovulačními testy? Nějak to celé nechápu, myslela jsem si, že mě ovulační test už ukáže dvě čárky a ono nic
Poradíte prosím, děkuji za odpovědi, mějte se krásně papa ![]()
Eliško, je možné, že ovulace nastane až za pár dní, ale neboj Pregnyl to všechno načasuje dobře, po Pregnylu většinou přichází ovulace do pár hodin ![]()
Anastazie, děkuji za odpověd. Ale mám za to, že Pregnyl umožnuje prasknutí toho vajíčka. Tak tedy, kdy asi zhruba se máme snažit? Není po Pregnylu už pozdě? Děkuji ![]()
Ne není, vajíčku chvíli trvá, než projde vejcovodem, má zatím dost času potkat tam spermie. A ty tam můžou být už předtím nebo tam teprv směřovat, nejlépe oboje ![]()
eliska, anastazia Ti dobre radi, keksikujte aj pred pregnylom, aj po pregnyle. a ze na ovu teste zatial nic nie je, tak tym sa netrap, niekomu stupa LH velmi rychlo, ze ho nestihnes na ovu teste ani zachytit. kludne moze byt, ze dnes je biely a pozajtra bude pozitivny. ![]()
ale pokial chodis na folikulometriu a dostanes pregynl, je uplne zbytocne si robit ovu testy, doktor Ti to naplanuje ![]()
mě dr říkal,že po Pregnylu přijde ovu do 36 hodin…tak se pak snažit zhruba 12 hodin..
Holky, tak jsem ted dojela od doktora a folikuly byly nejhorší kdy byly. Mívám je nejvíc tak 23mm a ted jsem měla největší 17mm. Nevíte jestli se i s takovým folíkem dá otěhotnět? Před chvílí jsem si dělala ovulační test a nevím jestli, když je testovací čárka slabší než kontrolní, mám počítat s tím, že ovulace přijde? Na letáku k ovulačnímu testu je napsané, že pokud je test. čárečka slabší než kontrolní, brát test za negativní. Testovací musí být stejné barvy jako kontrolní. Dneska mám 14.den a nevím co si o tom myslet, jestli mám ovulaci nebo nejspíš nemám žádnou? Přijde mi to divné
K čemu je mi pak braní Clostíku, jestli nemám ovulaci
Jo a ještě přikládám, že mi doktor na tak malé folíky nepíchl ani Pregnyl ![]()
eliska, nebud smutna, folik praska od 18 mm, takze s najvacsou pravdepodobnostou dorastie. skus urobit ovulacny test aj zajtra a pozajtra, myslim, ze v najblizsich dnoch bude pozitivny.
ovulacia nemusi byt presne na 14 dc, napr. ja ju mavam okolo 20 dc a to aj s clostilom. takze nebud smutna, ovulka je na ceste ![]()