Chlap u porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5730
1.7.15 12:57

Ano, pokud on sám bude chtít. Nemyslím si, že by si potom té ženy víc vážil, ale většina chlapů říká, že to pro ně byl silný zážitek a navíc mám potvrzeno, že pokud je u porodu chlap, personál v porodnici se pak k ženě chová s mnohem větším respektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.7.15 12:58

Já u porodů partnera chtěla. Samozřejmě za předpokladu, že chtěl i on. Přišlo mi fajn to sdílet s tím nejbližším, notabene otcem onoho dítěte. On chtěl též. První porod jsem měla vyvolávaný a rychlý, manžel stačil akorát dojet na posledních deset minut a samotné vytlačení mimča. Druhý porod byl přirozený a tak rychlý, že u porodu ani nebyl. Zatímco jel odvézt synka na hlídání, já mezitím porodila. Upřímně? Vůbec mi nechyběl, vlastně ani nevím, co by tam dělal, u porodu jsem ho vlastně nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.15 12:59

Jako psychická podpora je určitě dobrý, ale na poslední fázi porodu tlačení, bych chlapa tam mít nechtěla, nemusí vidět vše a nerada bych, aby pak ztratil o mně zájem. Sama si myslím, že na porodu esteticky neni nic hezkýho, takže bych nerada, aby to viděl.

• Citovat
  • Upravit
27263
1.7.15 13:00
@onajeblond píše:
Ahojky, chci se zeptat jaký máte názor na to aby muž byl u porodu? zda ano nebo ne? Podle mne ano, protože jsou rodiče oba a aby si pak víc tý ženy vážil..jaký máte názor??:)

Můj muž bohužel neměl možnost(2×CS) nicméně si myslím, že je to na pečlivém uvážení obou rodičů. Pokud se na to jeden z nich necítí, tak by do toho neměl jít pod tlakem. Dle slov mé kamarádky, porodní báby, je kolikrát chlap u porodu spíše přítěží, než pomocí. Třeba moje sestřenice chce jednou k porodu mě. Nechce svého muže vystavit tomu traumatu, on sám se k tomu staví stejně, a prý tam raději bude mít někoho, kdo si těhotenstvím prošel a udrží chladnou hlavu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
1.7.15 13:02
@Anonymní píše:
Jako psychická podpora je určitě dobrý, ale na poslední fázi porodu tlačení, bych chlapa tam mít nechtěla, nemusí vidět vše a nerada bych, aby pak ztratil o mně zájem. Sama si myslím, že na porodu esteticky neni nic hezkýho, takže bych nerada, aby to viděl.

taky si myslim, ze nemusi videt pri porodu vsechno. ale on stal u me hlavy a nic v podstate nevidel, zadnou diru, jen miminko jak vylezlo ven a pak jen placentu…

• Citovat
  • Upravit
30929
1.7.15 13:04

Za me tam nepatri. My se nastesti pekne shodli. A nakonec porod skoncil stejne akutnim cisarem…

Edit. Samozrejme je to na vzajemne dohode, ja jsem fakt rada, ze jsme to videli stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
1.7.15 13:08

Ale na druhou stranu, když chlap porodem pak má madonnin komplex tak, co to je za chlapa. Nejhorší jsou takový ti chlapi, co k porodu chtějí a pak jsou v šoku a přestanou mít o manželku zájem po sexuální stránce. Docela bych přála rodit chlapům, můj je hotový jen když se řízne do prstu, takže porod by nepřežil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.7.15 13:11

Tak manžel byl se mnou u porodu a já byla ráda..opravdu tam byl pro mě oporou. Takže pokud partner chce tak určitě ano. I pro tu ženskou to je záhul tak chlap by měl taky něco vydržet:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.15 13:15

Manzel byl u dvou ze tri.
Druhy nestihl o chlup mala byla rychlejsi, dobehl kdyz uz mi lezela na brichu a brali ji na koupani. Ze u koupani uz byl.
První porod jsme jeli moc brzo na prijem nez se dcera narodila stravili jsme tam 4h.bez muze bych tam byla sama zavrena na porodnim pokoji a ve sprse.
Jsem rada, ze mi dělal spolecnost.
Dva dalsi porody byly víc nez rychle, po prijmu se slo hned na akci :-D ale i tak jsem rada, ze mě v tom nenechal samou. U výroby byl taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
1.7.15 13:16

@onajeblond Ano, pokud on chce. Pokud má obavu, že se mu zhnusí, což se stává, neměl by to dělat a nechat se natlačit výrokama typu :„ty nepůjdeš k porodu? a proč ne?“
Manžel mi moc pomohl, byla sem ráda, že to hezký sdílíme spolu, že je se mnou když to mám těžký já a taky když zažívám nejlepší okamžiky života. Bez něj by to bylo divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
1.7.15 13:16

@onajeblond Přítel by a to proto, že za prvé chtěl jít sám (chtěl to všechno vidět, bál se o mě, dokonce se s mamkou rvali o to, kdo tam se mnou půjde :mrgreen: ) a za druhé, protože jsme se o všem od začátku otevřeně bavili a radili a já jsem ho tam prostě potřebovala. Udělali jsme si miminko oba dva a když už chlap nemůže rodit, myslím, že by u toho měl alespoň být. Určitě mi hodně pomohl, doprovázel mě do sprchy, na záchod (jinak bych se v těch bolestech složila), držel mě za ruku a snášel moje šílený mačkání (má chudák dokonce jizvy na ruce od nehtů :oops: ),vždycky byl chudák úplně zelený a vyjevený, když do mě pa dala ruku, aby zkontrolovala otevírání a vyjelo ze mě x krve (praskla mi nějaká cévka), ale vše vydržel a nakonec říkal, že byl opravdu moc rád, že tam byl se mnou, že ho moc mrzelo, že mě to bolí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
1.7.15 13:18

Já měla manžela také u porodu. Měla jsem rychlý porod. Manžel mi neměl jak pomoct, ale jsem ráda že tam byl, že tam mám prostě někoho „svého“. I pro manžela to byl silný zážitek, hlavně když držel v náručí naše dítě a hrozně se cítil když si uvědomil, že je ten co ho drží po druhé v jeho životě. Náš vztah to spojilo a manželovi jsem se rozhodně nezhnusila. Popravdě by mě dost mrzelo, kdyby manžel k porodu nechtěl jít. Jakoby žena musela zvládnou vše automaticky a chlap ji nejde ani podpořit a to ani necítí tu bolest.. Takový chlap mě není hoden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
1.7.15 13:19

Můj u porodu byl, ale u druhýho jsem ho nechtěla(nakonec byl plánovaný SC takže stejně nemohl). Já měla prvni porod rychlý, bolesti jak kráva a on tam stál tak ztraceně, že mi ho bylo strašně líto (chtěl využít znalosti z kurzu, ale bohužel mi vadilo když na mě kdokoliv šahal) :(. Tak jsem mu začala vymýšlet úkoly aby si nepřipadal zbytečný a místo soustředění se na porod jsem se furt soustředila na toho chudáčka zmatenýho…Takže za mě příště ne-budu se raději soustředit na rození :mrgreen:
Ovšem chápu, že když někdo rodí třeba 20 hodin tak společnost a podporu uvítá. Já přijela na 8 cm a na sále strávila asi 45 minut, takže to bych zmákla v poho i sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
1.7.15 13:19

Poprvé jsem ho tam chěla a protrpěl si se mnou celých 13h.
Podruhé to bral tak, aby mu to druhé dítě jednou nevyčetlo. :mrgreen:
Potřetí by tam raději nebyl, protože syn se narodil v plodových obalech a on měl chvilku strach jak o mě tak i o něj.
Počtvrté to nestihnul a viděl až zabalené miminko na mém hrudníku.

Osobně jsem si nejvíc užila to „počtvrté“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
1.7.15 13:21

@onajeblond Tohle je názor, který nenávidím. Chlap, který si svý ženu neváží, tak si nebude vážit ani po porodu… chlap, který je rozumný, uzná, že porod není sranda, i když tam není. Snad jsou jiný životní situace, za které si mě můj muž má vážit, než to, že jsem porodila dítě, ne? Pro mě byl třeba kolotoč kolem dětí na začátku horší jak porod…
Nikdy bych tam chlapa nenutila, musí chtít sám. Stejně tak pokud žena chlapa nechce, nemá se jí tam cpát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí