Chlap u porodu?

2916
1.7.15 12:46

chlap u porodu?

Ahojky, chci se zeptat jaký máte názor na to aby muž byl u porodu? zda ano nebo ne? Podle mne ano, protože jsou rodiče oba a aby si pak víc tý ženy vážil..jaký máte názor??:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
1.7.15 12:50

Respekt se nedá vynutit.
A chlap, ať se sám rozhodne, bez nátlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.7.15 12:50

Určitě si nemyslím, že si přítomností otce u porodu žena vyslouží nějakou větší vážnost. Otec u porodu má být, pokud chce - pokud to oba chtějí. Ale pokud jeden z nich má s tím problém, není důvod to lámat. Znám ve svém okolí poměrně hodně párů, kdy otec u porodu byl a ty vztahy nejsou nic moc - a naopak. Je to moderní, může to být opravdu krásný zážitek, nicméně co se týče zajištění stability vztahu do budoucna bych přítomnost otce u porodu moc nepřeceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.7.15 12:51

Je to na kazdem…muj byl a jsem rada, ale presne jak pise @Syringa - nekdo to neda…a co znamena „aby si zeny vic vazil?“ Pokud si ji nevazi, tak nema co delat nejen u porodu, ale ani ve vztahu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
@onajeblond píše:
Ahojky, chci se zeptat jaký máte názor na to aby muž byl u porodu? zda ano nebo ne? Podle mne ano, protože jsou rodiče oba a aby si pak víc tý ženy vážil..jaký máte názor??:)

spolecne vyrabeli, spolecne by meli uvitat:) za me urcite ano, obrovska pomoc podpora, chlap vidi jak to je a ze to neni slepicarna, je to hodne intimni a na 100% to lidi sblizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214

Rozhodne pokud to jde by mel byt muz u porodu - jen at vidi, ze porod neni hracka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
1.7.15 12:52

Není to univerzální, každý to má nastavené jinak. Důležité je k ničemu nenutit (ani z jedné strany)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
1.7.15 12:52

Manzel take byl pred rokem. Bylo to pro nej dost emocni, ke konci, kdyz uz jsem nemohla tak me povzbuzoval a ja vedela, ze uz brzy bude syn venku… pekne to bylo, ale kdyby nechtel, nenutila bych…

• Citovat
  • Upravit
7726
1.7.15 12:53

@onajeblond můj nejprve nechtěl…co by tam prý jako dělal. A nakonec byl.Bylo to super a ani jeden z nás nelituje. Já jsem o to víc ráda, že ví jaká to je fuška porodit mimčo… :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
1.7.15 12:53

Záleží na každém. Já byla nejdřív proti a manžel byl spíš taky že ne. Pak jsme to přestali řešit, že tomu necháme volný průběh, nakonec byl u toho a jsme oba rádi. Nevím, jak bych to bez něj zvládla a on má krásný zážitek, fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6715
1.7.15 12:55

Ahoj, můj byl a jsem za to ráda. :) Sice jeho první slova, když to volal známým byla, že to bylo horší než „masakr motorovou pilou“ :mrgreen: Ale prý by klidně šel znovu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
1.7.15 12:55

Ja nevim, proc by si mel pak chlap vic vazit zeny? Proc ne zena chlapa? pro me je to tak, ze bych byla bez chlapa porod nedala vubec tak dobre, zkratka me to presvedcilo o tom, ze nejsilnejsi jsme jako tym. Vazim si ho za to, jak to se mnou dal, vazim si vlastne nas obou. Coz je urcite tim, ze jsme oba u toho porodu mohli byt aktery, ne jen prihlizejicimi…nektere matky me mozna budou kamenovat, ale i zenska u vlastniho porodu muze byt vicemene prihlizejici nekonecnym zasahum lekaru, kteri „ji rodi“…coz se mi nastesti vyhnulo, dobra volba porodnice je v tomhle zasadni…

Ale zalezi na kazdym paru, jak si to rozhodnou, dulezite je rozhodnuti delat spolecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
1.7.15 12:56

Já bych partnera nenutila, ať se rozhodne sám jestli ho nebo ne. Nebo jestli na nějakou část porodu chce chybět :) mě to pomohlo psychicky, že tam byl. Měla jsem to delší tak bylo fajn, že pak komunikoval s personálem za mě, já nebyla schopná pak už ani mluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
1.7.15 12:57

Ano, pokud on sám bude chtít. Nemyslím si, že by si potom té ženy víc vážil, ale většina chlapů říká, že to pro ně byl silný zážitek a navíc mám potvrzeno, že pokud je u porodu chlap, personál v porodnici se pak k ženě chová s mnohem větším respektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.7.15 12:58

Já u porodů partnera chtěla. Samozřejmě za předpokladu, že chtěl i on. Přišlo mi fajn to sdílet s tím nejbližším, notabene otcem onoho dítěte. On chtěl též. První porod jsem měla vyvolávaný a rychlý, manžel stačil akorát dojet na posledních deset minut a samotné vytlačení mimča. Druhý porod byl přirozený a tak rychlý, že u porodu ani nebyl. Zatímco jel odvézt synka na hlídání, já mezitím porodila. Upřímně? Vůbec mi nechyběl, vlastně ani nevím, co by tam dělal, u porodu jsem ho vlastně nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí