Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak dlouho mas po tromboze?
kolikrat je tp trvale. a cim depe mas po tromboze, tim mensi je sance, ze to prejde a naopak.
@Lama Lama Zakl: ahojky, trombozu mi zjistili před cca dvěma týdny, ale jednalo se o starší trombus /ze zprávy: starší obtékaný trombus/, nasadili mi fraxiparine. No a až následně mi došlo, že ten tlak v noze, napětí.. spolu souvisí..dle praktického se jedná právě o postrombotický syndrom.. :
. Kontrola ultrazvukem až za pět týdnů, zdá se mi to dlouho
..zatím jsem čekala, že ten syndrom zmizí…ale asi tedy ne..
Na cévním. léčba - zpočátku jistě léky ovlivnující srážlivost krve ) máš Fraxiparine), ale tam záleží, jak je tromboza stará. pokud již hodně, moc nevyřeší, pokud čerstvá, může se zcela rozpustit. jinak hlavně opatření - kompresivní punčochy, žilní gymnastika ( střídání teplá, studená voda; pohy končetin; pak venotonoika - léky na podporu žilní stěny typu Detralex apod.
@Lama Lama Děkuju za odpověď
Jen mě napadá, hrozí vlastně, že se trombus utrhne a způsobí embolii?? Pak dále - kompresivní punnchočy, pohyb končetin jsou na podporu průtoku krve - laicky bych si ale řekla, že právě lepší průtok krve s sebou spíše odnese sraženinu? ![]()
Mám rok po trombóze a noha furt bolí. Poslední týden to bolí docela dost. Doktorka mi před ukončením léčby řekla, že to může pobolivat, ale je to nepříjemné, mám furt pocit, že mám nohu jak balón, ale otok není. Je to ten post tromboticky syndrom nebo nová trombóza? Mám raději padit k doktorovi?
@Anonymní píše:
Mám rok po trombóze a noha furt bolí. Poslední týden to bolí docela dost. Doktorka mi před ukončením léčby řekla, že to může pobolivat, ale je to nepříjemné, mám furt pocit, že mám nohu jak balón, ale otok není. Je to ten post tromboticky syndrom nebo nová trombóza? Mám raději padit k doktorovi?
jo
@Anonymní píše:
@Lama Lama ale objektivně nic nemám, jen to poboliva.
může být. jestli je tam změna, zvlášt po vysazení léčby, k lékaři bych šla
@Lama Lama Lamo, tromboze rozumíš.
jsem 4 týdny po propuštění z nemocnice hluboká žilní trombozu v lýtku, teď docházím na hematologii. 2wardariny denně. Ale bolest nohy neustupuji, zvládnu pouze chodit doma a musím často odpočívat, noha neskutečně bolí a pidlamuje se, párkrát jsem upadla. Dle hrnatolozky to tak prostě je.. Ale já nejsem schopna vyjít ven, bez berli. A pouze na chvilku. Mám se obrátit na jiného lékaře?
Ahojky, mám takovou zvláštní otázku, byla by spíš na lékaře. Po operativním porodu jsem prodělala trombozu, následně mám posttrombotický syndrom. Zajímalo by mne, zda je tu někdo, kdo se s tímto setkal a jak dlouho se obtíže vyskytovaly
/jde o bolest nohy, napětí a tlak v noze - po zjištěné tromboze/. Dík.