Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, kdo rodil ve FN Olomouc císařem, máte některá zkušenost, jak to je po předchozím porodu císařem (u mě důvod KP), jestli dávají vybrat anebo když je vše OK, tak jedině přirozeně? Za necelé 2 měsíce mě čeká porod, tak zjišťuji, jak to je. Díky:-)
I když jsi první porod měla SC - císařem, když bude vše v pořádku, nechají tě rodit přirozeně. Ale já bych do FN nešla, neboť ti břicho po operaci stáhnou svorkama, a pak musíš stejně na vytažení.
@sromulenka svorky mi nevadí, už jsem to tak měla. jde mi o to, jestli dostanu na výběr nebo automaticky přirozený porod.
@mischelinka
Kamarádce řekli něco ve smyslu: naposled to bylo cs, tak to nebudem zkoušet a šmiknem vás rovnou.
@mischelinka No asi takhle, nejspíš záleží na jakého doktora narazíš v poradně. Mě minulý týden naplánovali druhého císaře už jen proto, že první porod byl taky (akutní) a dcera byla velká 3940 g. Tak pan doktor usoudil, že druhý porod bude taky císař. Když jsem mu řekla, že odhad váhy mi v tomto těhotenství nikdo nedělal a o jizvě, že nevím, doktor se mi podíval na břicho a říká: No to už teď má přes tři kila a bylo to. Vrazili mi papíry na předoperační vyšetření a žádanku na ARO a šmitec. No a dnes jsem tam byla s výsledky předoperačního vyšetření a naplánovali mi to na 10.7. A to mám 9.7. a 11.7. normální termíny, tak to jsem móóóc zvědavá jestli jim do toho jejich plánovaného císaře vydržím v celku, asi dřív nebylo místo, či co ![]()
Rodila jsem ve fn Olomouc loni v dubnu. Nechají te rodit po císaři i přirozene.
@Mandy12 díky, pořád jsem se ale nedozvěděla, jestli mi dají vybrat a bude na mě, jak budu chtít (pokud budu trvat na přirozeném, tak mě nechají) anebo mi vybrat nedají a pokud nebude indikace, tak rovnou přirozený
@snecek19 díky za příspěvek. Rodila jsi v Olomouci jo? Myslela jsem, že o císaři může rozhodnout jen primář, ke kterému chodíš na tzv. předvedení
@Tiger-lily píše:
@mischelinka![]()
Kamarádce řekli něco ve smyslu: naposled to bylo cs, tak to nebudem zkoušet a šmiknem vás rovnou.
to zní dobře, díky ![]()
@mischelinka píše:
@Mandy12 díky, pořád jsem se ale nedozvěděla, jestli mi dají vybrat a bude na mě, jak budu chtít (pokud budu trvat na přirozeném, tak mě nechají) anebo mi vybrat nedají a pokud nebude indikace, tak rovnou přirozený
No určite te nenechají jít na cisare, protože ty to chces. Musí k tomu byt důvod. Proc si rodila císařem předtím je taky zajímá.
@Mandy12 píše:
No určite te nenechají jít na cisare, protože ty to chces. Musí k tomu byt důvod. Proc si rodila císařem předtím je taky zajímá.
to jsem chtěla slyšet, díky. Před tím jsem rodila císařem kvůli KP, proto se ptám, jak to (pravděpodobně) bude teď, protože nepředpokládám, že by mimčo bylo zase naopak.
@Mandy12 píše:
píšeš, že k tomu musí být důvod… to samozřejmě vím, ale nevěděla jsem, jestli předchozí císař je jeden z těch důvodů.
@mischelinka píše:
to jsem chtěla slyšet, díky. Před tím jsem rodila císařem kvůli KP, proto se ptám, jak to (pravděpodobně) bude teď, protože nepředpokládám, že by mimčo bylo zase naopak.
Ono je to 50 na 50.Jak dlouho si po císaři?
@Mandy12 píše:
Ono je to 50 na 50.Jak dlouho si po císaři?
3 roky
No zalezi na koho tam narazis…Ja tam rodila po 7 letech. Prvni dcera sla taky cisarem a druhou me nenechali prenaset, tak jsem sla na planovaneho cisare.Ale kamaradku zase poslali na vyvolavacku po cisari a porodila normalne.