Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mandy12 píše:
@anomisisi ja tam mam planovanou sekci ted 15. 2. a ano delaji svorky… kdy budes rodit?
Mandy :-=)))) drzim palecky,,, ja az v cervnu tak se tam koncem dubna chystam na kurzy,, teda nevim kdy to zacina tak asi v breznu si tam zavolam,, no a pak bych se chtela sejit s panem primarem ale buh vi jestli me vubec prijme,, no nikoho tam neznam,, uvidim
@Mandy12 píše:
Ja jsem tam mela sekci pred 21mesici a byla jsem spokojena… vsichni byli uzasni… od operacniho salu az po oddeleni sestinedeli… 15.2. me to ceka znovu.
zvolila jste plnou narkozu? nebo jste mela spinal? jake to je ty svorky kdyz je vytahuji?? ktery den po te sekci jste se postavila' podarilo se vam pak normalne kojit? dkuji za veskere info,,
Ahoj holky, rodila jsem císařem v celkové narkoze před 5ti mšsíci v Olomouci. všichni byli úžasní. Dávají svorky. kdyby vás cokoli zajímalo, tak se ptejte ![]()
@anomisisi mam za sebou dva cisare a pokazde jsem mela spinal…
Postavila jsem se hned druhy den rano,24h jsem byla na Jip a o malou se hned starala jak me dali na odd sestinedeli. Rozkojila jsem se da se rict v pohode…
@mischelinka píše:
Ahoj holky, rodila jsem císařem v celkové narkoze před 5ti mšsíci v Olomouci. všichni byli úžasní. Dávají svorky. kdyby vás cokoli zajímalo, tak se ptejte
me zajimaaa vse,,
domlouvala jste si ho? nebo vam ho indikovali? nebo jak to tam chodi?? ja byla na cisari ale to jsem mela vstrebavaci stehy a bylo to akutni tenkrat ted me ceka v cervnu dalsi porod ale rikam si mam uz jeden cisar tak ze bych sla na druhy at nejsem potrhana nakonec dole i na brise ![]()
@Mandy12 píše:
@anomisisi mam za sebou dva cisare a pokazde jsem mela spinal…
Postavila jsem se hned druhy den rano,24h jsem byla na Jip a o malou se hned starala jak me dali na odd sestinedeli. Rozkojila jsem se da se rict v pohode…
jeeee to se chce jit rodit tam jak to pisete,, ja se teda v pv po celkove narkoze probrala brzy ale postavila jsem se az v patek rano a to jsem byla brana akutne po dlouhem nepostupujicim produ ve stredu rano,, tak nevim ci to bylo uz tou unavou celkove roztazenosti a bolava i po tom porodu ktery nakonec neprobehl dobre,, nevim ale byl to des,, vstaala jsem snad 10 minut ne li dele
@anomisisi rodila jsem v Olomouci císařem v r. 2012 a v srpnu 2015, oboje z důvodu konce pánevního. Oboje v celkové narkoze, protože jsem se rozrodila trochu dřív než jsem měla naplánované datum sekce, ted jsem neměla hotové předop. všetření a taky už měla kontrakce a to se spinál blbě napíchává, nebyl čas, at nezačnu rodit normálně, tak po sepsání papírů, natočení monitoru, oholení šup na sál, vždy tak do hodiny od příjmu. Teď jsem rodila v pátek o půl 9 ráno a do soboty byla na jip. komplikace žádné nebyly, miminko mi přinesly na přisátí asi 3×. v sobptu ráno jsem po snídani šla do sprch, předtím mě odcévkovali, do sprchy šla po svých a pak na normální odd., kde mi dali miminko na pokoj, ale první 2 noci si ho brali a sestřičky vozil jen na kojení. V obou případech jsem se rozkojila bez problémů. Rodila jsem v pátek ráno a domů jsme šli v úterý dopoledne. Jo a indikace k císaři teď u toho posledního porodu b nebyla automatická jen kvůli předchozímu císaři (rozestup přesně 3 roky) nebýt toho, že teď bylo mimčo zase KP. Ještě před císařem dělali UTZ, jestli se mimčo neumoudřilo. Doktor z poradny říkal, že by se mě zeptali, k čemu se přikláním a pak zhodnotili, ale že když není důvod… dávají svorky, které mi vtahovala soukromá as., kterou jsem si pozvala domů, byla tuším z Pomadolu, přesně týden po a to nebolelo vůbec, jen štípalo. trvá to ani ne 5 minut. potom hrozná úleva, protože do té dob jsem byla jak sešněrovaná a někteté svorky jakoby zarůstaly do masa, což tahalo. Návštěva asistentky je hrazená z pojišťovny, změří tlak, zkontroluje, jak se zavinuje děloha, techniku kojení, miminko… Pokud bys ji doma nechtěla, tak se jezdí svorky vytahovat do porodky, což mě se s novošem nechtělo. Co se týče císaře, tak manžel na sál nesměl, ale miminko mu dali hned do náruče a mohl si ho chovat, jít s ním na odd., kde ho umývali apod
@mischelinka píše:
@anomisisi rodila jsem v Olomouci císařem v r. 2012 a v srpnu 2015, oboje z důvodu konce pánevního. Oboje v celkové narkoze, protože jsem se rozrodila trochu dřív než jsem měla naplánované datum sekce, ted jsem neměla hotové předop. všetření a taky už měla kontrakce a to se spinál blbě napíchává, nebyl čas, at nezačnu rodit normálně, tak po sepsání papírů, natočení monitoru, oholení šup na sál, vždy tak do hodiny od příjmu. Teď jsem rodila v pátek o půl 9 ráno a do soboty byla na jip. komplikace žádné nebyly, miminko mi přinesly na přisátí asi 3×. v sobptu ráno jsem po snídani šla do sprch, předtím mě odcévkovali, do sprchy šla po svých a pak na normální odd., kde mi dali miminko na pokoj, ale první 2 noci si ho brali a sestřičky vozil jen na kojení. V obou případech jsem se rozkojila bez problémů. Rodila jsem v pátek ráno a domů jsme šli v úterý dopoledne. Jo a indikace k císaři teď u toho posledního porodu b nebyla automatická jen kvůli předchozímu císaři (rozestup přesně 3 roky) nebýt toho, že teď bylo mimčo zase KP. Ještě před císařem dělali UTZ, jestli se mimčo neumoudřilo. Doktor z poradny říkal, že by se mě zeptali, k čemu se přikláním a pak zhodnotili, ale že když není důvod… dávají svorky, které mi vtahovala soukromá as., kterou jsem si pozvala domů, byla tuším z Pomadolu, přesně týden po a to nebolelo vůbec, jen štípalo. trvá to ani ne 5 minut. potom hrozná úleva, protože do té dob jsem byla jak sešněrovaná a někteté svorky jakoby zarůstaly do masa, což tahalo. Návštěva asistentky je hrazená z pojišťovny, změří tlak, zkontroluje, jak se zavinuje děloha, techniku kojení, miminko… Pokud bys ji doma nechtěla, tak se jezdí svorky vytahovat do porodky, což mě se s novošem nechtělo. Co se týče císaře, tak manžel na sál nesměl, ale miminko mu dali hned do náruče a mohl si ho chovat, jít s ním na odd., kde ho umývali apod
wow wow wow,,, jak krasne jste se rozepsala uplne hltam vase radky,, nejsem z ol taknevim jak by me kdo kde navstevoval ale uvitala bych to take v tomto pripade byt po CS se svorkami doma,, teda jste dalsi co druhy den uz vstala a sprchovala se,, ja jsem asi silena,, ja se od stredy postavila az v patek a to me fakt nutili ze uz je na case ze musim,, tak jsem vstala a pak jsem se radeji uz nepolozila
ale ano udelalo se mi pak lepe,, je dobre asi hodne pit a hned se vzpamatovavat po cs,, je fakt ze to lezeni bylo hrozne a nemohla jsem kojit
nakonec jsem odsavala a rozkojila se po sestinedeli doma
pak se chudacek nechtel odpojit haaaa
@anomisisi píše:
wow wow wow,,, jak krasne jste se rozepsala uplne hltam vase radky,, nejsem z ol taknevim jak by me kdo kde navstevoval ale uvitala bych to take v tomto pripade byt po CS se svorkami doma,, teda jste dalsi co druhy den uz vstala a sprchovala se,, ja jsem asi silena,, ja se od stredy postavila az v patek a to me fakt nutili ze uz je na case ze musim,, tak jsem vstala a pak jsem se radeji uz nepolozilaale ano udelalo se mi pak lepe,, je dobre asi hodne pit a hned se vzpamatovavat po cs,, je fakt ze to lezeni bylo hrozne a nemohla jsem kojit
nakonec jsem odsavala a rozkojila se po sestinedeli doma
pak se chudacek nechtel odpojit haaaa
urcite vas Intubovali v celkove narkoze,, jak jste se pak probirala citila jste jak vam tu tubu vytahuji??
Jake to je na tom spinal CS? boli neco? je to hodne neprijemne? slyset to odsavani atd?? nebo je to ok,, a sla by jste do toho opet
@anomisisi o intubaci nic nevím, probrala jsem se až na Jipce. V krku mě nebolelo, jen ucpaný nos, byl tam hrozně suchý vzduch, musela jsem si kapat, kojení nekojení, bych se udusila. A pak jsem měla trochu hleny (omlouvám se za živý popis) a kašlání bylo s jizvou náročné. Ale šlo to. Opravdu je lepší vstát co nejdříve a rozcházet to, po delším ležení jsem měla větší problém. A taky změna k lepšímu, teď po druhém císaři mi to šlo lépe, vstávala jsem hbitěji, celkově to bolelo asi jen týden a pak nic. V nemocnici jsem si ani nenechávala píchnout nebo brát něco od bolesti. Ale samozřejmě každý to snáší jinak a sestřičky byly velmi ochotné něco podat, protože chápou, že to bolí. Takže se neboj. A personál super.
Jo a tu tubu vytahují ještě když pacient spí, ne zaživa. Zaživa jen cévkují, na sále, před podáním anestezie. Nebolí, lehce nepříjemné…
Tak v Olomouci se me ani neptali jestli chci vstat nebo ne… ráno me jeste na jipce nahnaly sestricky do sprchy a bylo… chtely pomahat jit i okoupat… na vsechno jsem rekla ne, ze to zvladnu… chtela jsem. Abych se co nejrychleji zpamatovala z te operace a mohla fungovat… okoupala jsem se, prevezli me na sestinedeli a byly jsme s malou porad spolu…
@Mandy12 to je pravda, že na JIP nutí vstávat hned druhý den. Pomůžou, ale prostě pacient musí…