Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Verun83 taky myslím, jen jsem teď byla v šoku, všude to chválí a najednou už je to zase špatně..
@Verun83 necelé dva měsíce, teď mi prave dochází balení, tak uvažuju zda koupit další nebo ne..já to teda taky beru..od green ways
@Verun83 píše:
A myslis, ze tak male dite bude mit telo zanesene tezkymi kovy?
Spis ji to cisti streva a dodava ziviny a proto se ekzem lepsi.
Střeva není potřeba čistit, nikde se nic neusazuje. Navzdory populárním očišťovačským kecům vyplývajících z nedostatečných znalostí biologie.
Naopak těžké kovy se bohužel skutečně usazují a malé tělo jich potřebuje daleko méně, aby překročili hranici, kdy začnou škodit.
Levná chlorela z asie roste v nekontrolovaných podmínkách a jen občas ji hygienici zkontrolují, jeslti nepřekračuje limity. Ale tím že je to potravinový doplněk, tak to nepodlléhá systematické kontrole jako potraviny.
Dceři je potřeba primárně vyloučit celiakii a případně alergii na mléko. S ekzémem bývají často spojené a jejich vyloučení z potravy může upravit ekzém bez nutnosti jíst prášek z řasy.
Zároveń je docela dobře možné, že se jí ekzém prostě upravil s věkem - co se stane, když ji přestane užívat?
A co se stane, když chlorelu nahradíš přirozenými zdroji vlákniny? Hlasuju pro směs opražených oříšku a semínek, naučit se společně vyrábět chia limonádu - ideálně z vodního kefíru.
A případně mít doma stabilně pučálku (netřeba ji dělat jen z hrachu, klidně jde použít třeba cizrna a nebo mungo fazolky a ty se dají nomrálně koupit v supermarketech, pokud se člověku nechce klíčit)- pučálka se dá udělat ať už na sladko, nebo na slano.
https://www.veglife.cz/…nem-a-matou/
https://www.kucharkaprodceru.cz/…oli-palenec/
https://www.zkvaseno.cz/…i-kefir.html
A pokud se chlorela ukáže jako nezbytná (a docela o tom pochybuju), tak je potřeba pečlivě hlídat její zdroj a testy právě na těžké kovy. Tím že je sladkovodní, tak se dá pěstovat bezpečně, ale prostě to je dražší… Pokud neexistuje chlorella pěstovaná v EU, tak alespoň hledej japonskou a rozhodně s certifikacemi z čech.
Zároveň hledej nejnižší možnou dávku, která ještě zabírá.
@Emmanek dva měsíce a jedno balení je v pořádku, problém nastává při dlouhodobém užívání, ale rozhodně bych udělala pauzu a počkala, jestli se to zhorší a nebo ne.
Plus tedy zajděte na tu alergologii.
@Ou Na alergologie jsme byli dělali testy a vše má v pořádku, žádné alergie nebyly zjištěny..ale bohužel ekzém máme..již máme vyzkoušené pleny, non toxic domácnost a ekzém stále je.. prášek a krémy již též změněny..a to už dlouhodobě..
@Ou Na alergologie jsme byli dělali testy a vše má v pořádku, žádné alergie nebyly zjištěny..ale bohužel ekzém máme..již máme vyzkoušené pleny, non toxic domácnost a ekzém stále je.. prášek a krémy již též změněny..a to už dlouhodobě..
@Ou to neni pravda! Ze streva neni potreba cistit. Dcera mela ekzem a nebyl to AE, ale premnozena kvasinka ve streve, coz se prijevilo ekzemem na kuzi. Takze kdyz se daji streva dokupy a vse v nich do rovnovahy, ekzem mizi. Z osobni zkusenosti vim, o cem pisu ![]()
@Emmanek ja bych asi tak malemu diteti uz tu Chlorellu nedavala, ale mrkni na stranky Very Zikove. Temer vsem detem kolem mne, co znam a mely kvasinku ci AE, to pomohlo
nam taky
samozrejme kazde dite je jine, ale za zkousku nic nedas ![]()
V pohodě, syn taky ji chlorellu asi od dvou let, taky měl ekzém, kvasinka a abkm. Má tu chlorellu tak rád, že teď ve 4 leteflch to ji jak bonbóny
sní jich klidně dvacet. Šest kusů bych se fakt nebála a GW je dobrá chlorella
Kamarádka dává dětem od malička, ale jen tu dražší GW, bere ji i sama a pomohla jí na exém. Ale ona jede celá a všechno zdravě a eko. Hlídá si složení a pod. i má obchod se zdravím zbožím jídlo, drogerie, bylinky a pod., takže se o tuto problematiku zajímá a má dost zjištěno, takže pokud to dává svým dětem, tak bych věřila, že je to ok, ale asi si musíš pohlídat, aby byla kvalitní a ne nějaká čínská drť.
@Emmanek Šesti tablet bych se opravdu nebála… Akorát množství poznáš podle toho, zda má dítě zelenou stolici. Sama svým dětem dávám chlorellu ale pouze od GW (z toho mladšímu jsou dva roky a má průměrně 14 tablet na den). Doma jím říkáme shrekovky… Ono by k ní bylo ještě dobré pít zelený ječmen. Já sama za sebe piji zase pouze zelený ječmen od GW a když cítím, že na mě něco jde, tak si dám třeba 80 tablet chlorelly denně a za dva dny jsem v pohodě.
@Ou jiste, proto zname, ktera prosla ocistou strev omladla pokozka, zlepsily se vlasy a zmizel ekzem.
A myslis, ze tak male dite bude mit telo zanesene tezkymi kovy?
Spis ji to cisti streva a dodava ziviny a proto se ekzem lepsi.