Chlor v pitné vodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
5.2.14 18:08

Dlouho jsem nepřevařovala. Teď převařuji všem v rodině. S věkem mého syna to u mě nemá co dělat. Spíše s energií té tekutiny a zimním obdobím.
Asi takhle, v zimě bych si vodu z vodovodu jen tak už nedala.

Mimochodem, když si vřelou vodu naleji do skleničky, tak na dně mám takový bílý písek, jakoby sůl. To je vodní kámen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
5.2.14 19:36
@omites píše:
Spíše s energií té tekutiny a zimním obdobím.
Asi takhle, v zimě bych si vodu z vodovodu jen tak už nedala.

Jak tohle myslíš? Mně radila jedna paní třeba po masáži pít převařenou vodu atd. ale moc právě nevím proč převařenou? a v zimě? mně přijde, že je voda v zimě lepší, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
5.2.14 19:46

@Madla82 zřejmě pani něco tuší o čínské medicíně.
Studená voda z vodovodu je svým založením chladná. Převařením a necháním zchládnout na pokojovou teplotu je neutrální (vhodné pít i v létě), pokud zůstáne horká, pak je teplá.
Studeno hlavně v zimě ubírá energii z ledvin, kde nám sídlí životní energie. Takže pak jsme unavení, oslabeni, snadněji něco chytneme, zimomřiví, depresivní.
Zvláště zmrzlíci by tohle neměli podceňovat - logicky, když je mi zima, nebudu pít studenou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 19:47

@Tečička dávám normální vodu už od mala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
5.2.14 20:23

@omites no paní dělá masáže a akupresuru, takový svůj balkánský mix s velkou dávkou intuice.

Ano, s tou studenou vodou to dává smysl - a nefunguje to tak, že se nechá voda jen odstát a přejít do pokojové teploty?

Já jsem to z Tvého příspěvku pochopila spíš jako narážku na kvalitu vody a ta mi prostě v zimě přijde lepší - u nás je voda v létě cítit bahnem, což v zimě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
6.2.14 17:48

Tak jsem už zjistila, že má naše voda 0,05 až 0,1 chloru. Tuším, že mg/l. Tak teď ještě zjistit jaké množství chloru nám škodí a proč. Nevíte o nějakém článků kde je to srozumitelně popsáno i pro lidi co nerozumí chemii a biologii? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.2.14 17:55
@omites píše:
Dlouho jsem nepřevařovala. Teď převařuji všem v rodině. S věkem mého syna to u mě nemá co dělat. Spíše s energií té tekutiny a zimním obdobím.
Asi takhle, v zimě bych si vodu z vodovodu jen tak už nedala.Mimochodem, když si vřelou vodu naleji do skleničky, tak na dně mám takový bílý písek, jakoby sůl. To je vodní kámen?

U nás to máme taky. Po roce nadávání na vodárnu jsme zjistili, že máme špatný komín a zdivo z něj padá do plynového kotle a zanáší ho, a asi se nějak dostává i do teplé vody :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.1.15 10:14

Nebezpečí chloru ve vodě

Chlor ve vodě působí jako katalyzátor při ukládání cholesterolu na stěny tepen a žil v lidském těle. Přesvědčil se o tom lékař z války ve Vietnamu, kde si mladíci desinfikovali chlórem vodu a při operacích jim lékaři zjistili stav arterií jako u důchodců. Působení chloru z vody na arterie pak ověřili doma, na drůbeži, kdy jedné skupině dávali vodu s chlorem a druhé vodu filtrovanou. Další indícií negativního působení chloru ve vodě je ta skutečnost, že dokud se voda nechlorovala infarkty a mrtvice byl jev velmi vzácný. Rozvoj těchto civilizačních chorob přišel s chlorováním vody. V zemích, kde se voda nechloruje, tyto choroby jsou pod detekcí statistik.

Čus
milda55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.1.15 10:21

Čus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
2.1.15 11:35
@Tečička píše:
Tak jsem už zjistila, že má naše voda 0,05 až 0,1 chloru. Tuším, že mg/l. Tak teď ještě zjistit jaké množství chloru nám škodí a proč. Nevíte o nějakém článků kde je to srozumitelně popsáno i pro lidi co nerozumí chemii a biologii? :-)

no můžeš si vodu natočit do lahve a dát do lednice - doporučuji ale skleněnou a otebřenou, chlor vyprchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová