Morální dilema - alimenty

2090
29.1.14 18:39

Morální dilema - alimenty

Hezký večer, řeším opravdu morální krizi. Většinou se svině mají dobře. Možná je ten pravý čas…
Příblížím vám problém, i když ho jistě mnozí znají. Jsem samoživitelka. Dvě děti 3 a 15měsíců. Ex Přítel měl práci (22čistého) platil mi 5k na děti. Co se týče náštěv starší si vyzvedávají jeho rodiče 1×14dní na víkend. Péče je na nich, on si ho veme na hřiště, hraje si s ním. Mladšího viděl jedenkrát, tam nevím jak to bude dál.. pozdější vysvětlování proč táta jednoho chce druhého ne… :,(

V Srpnu dal vypečený tatínek v práci výpověď (býval doma jen o víkendu, nemohl být s tou jeho novou, nebavilo ho to a dál nevím) neměl samozdřejmě nalezenou náhradní práci. Poslal mi dopis že vzhledem k těmto okolnostem bude posílat 3k. Už je to půl roku a stále žádná změna. :roll:
Podotýkám že veškerá komunikace je přes tchýni, jednou se mě pokusila kontaktovat jeho nová přítelkyně - nechápu proč bych s ní měla cokoliv řešit -. On bez komunikace, nic neřeším, nic nevidím..
Takže abych se s ním domluvila nejde. Tchýně za něj mluvit samozdřejmě nemůže. Je to jen takové kusé dorozumívání..
Já jsem ve finanční tísni, na přídávky nárok nemám. Ráda bych si přividělala ale práce na doma žádná seriozní není a ani jedno dítě do školky nechodí. Oba mi nikdo nepohlídá…

Na sociálce jsem se radila a je nějaká naděje dát to k soudu jestli má práci… a řešit to takto.
Telefonovala jsem ted s ex. tchýní tak vím že má práci se smlouvou ale asi ne HPP.. Ale problém je že si po telefonátu s ní připadám jako největší svině, všichn dělají co můžou tak co vlastně chci. :roll:

Asi to tak bude. Nejspíš to mám nechat plavat… nebo být mrcha.
Někteří jsou na tom hůř, tatínci co neplatí vůbec, nebo dělají ještě zle. On se se mnou taky nemazlil když mě těhotnou nechal a ještě k porodu mi psal fakt krásné ironické smsky… :zed:
Tak já se nad ním ted mám smilovat a nechat to plavat.
Rozhodnutí je na mě. vím. Jen bych ráda znala třeba vaše názory. Snad je to napsáno aspon trochu přehledně… :?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
29.1.14 18:44

Máš ty alimenty dané soudně? Pokud ano, oznámila bych mu, že počkám ještě xx dní a poté jdu podat trestní oznámení pro neplacení alimentů. Pokud to nemáš soudně, dej to k soudu, abys měla v ruce papír s razítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
29.1.14 18:48

Já bych nepodávala trestní oznámení ale návrh na exekuci. A špatné svědomí bych rozhodně neměla, nevidím důvod, proč bys to celé měla táhnou ty, když jsou to VAŠE děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
29.1.14 18:50

Takze jestli jsem to. spravne pochopila: 5k a 3k jsou penize v tisicich? A ty bys chtela vic, ze? :think: No.nic.nenechavej plavat a per se za to, co Ti pravem nalezi! Kdyz uz on nema dost rozumu, aby chtel svym detem dat prvni poslední! :cert: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
29.1.14 18:51

Jaké morální dilema? To bych pochopila, kdybych se třeba rozvedla svojí vinou, žila s někým jiným. V tomto případě žádné morální dilema nevidím. Pokud není částka stanovena soudně, tak je třeba to dovyřešit. Ze 7600 + že ti dá kolik zrovna má se žít nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
29.1.14 18:51

Na jeho rodinu se neohlížej a na alimentech trvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
29.1.14 18:53

Platil 5tisic a ted plati 3tisice. :roll: To mám právě to dilema no… :( Kdyby se aspon chtel domlouvat a ne tohle domlouvání přes toho a toho. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
29.1.14 18:56

Určitě to nenech plavat a špatné svědomí neměj. On má vyživovací povinnost na děti, ale i na Tebe! takže tři tisíce jsou podle mě směšné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
29.1.14 18:58

@Bohulinka Máme soudně stanovená 5tisíc. Já mám příjem 4800 + ty 3000 od něj. Ale dilema že prostě posílá i když ted nemá takový příjem jaky měl. A snaží se no :think: jeho tchýně že prej to řeší s ním dnes a denně a že samozdřejěm by to pomohlo všem kdyby měl práci na HPP a že mi dá vědět. Kdyby radši ten zbytek dala za něj. A né mu kupovali drahé dárky. Mě taky pomáhá rodina kvůli němu…
Je mi jasné že u jejich rodiny budu za k. a p. ale to mi je jedno.
Ale tak nějak v sobě bych si nerada myslela že na někoho dělam podrazy a sviňárny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
29.1.14 19:04

Jo, já to předtím pochopila jinak. Tak v tom případě bych se první poradila se svým právníkem - zda žádat doplacení. Nicméně on jen tak ti nemůže dávat míň. Musí si zažádat o snížení alimentů. Problém je, že pokud ztratil práci, tak mu soud asi vyhoví a možná to sníží na ty tři. Jedině se poradit s právníkem jaká je reálná šance na úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
29.1.14 19:09

Byla jsem na konzultaci na OSPODu no a dala mi vzor akorát Nařízení na vykonaní rozsudku, srážkami se mzdy. To prý mám podat na soudu v jeho trv. bydlišti. Tzn. budu muset do jižních čech :roll:
Akorát tam musím znát, kde pracuje. A to nevím :( a nejspíš se nijak nedozvím. Jediné co vím že pracuje na smlouvu ale asi jen na zkrácený úvazek :nevim:. Ale bojovat budu… 3k na dva mrnousi je opravdu málo, nemám šanci si najít brigádu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
29.1.14 19:13

Bez debat mysli na sebe a svoje deti!! Na nej z vysoka kasli, on se na tebe vykaslal v mnohem horsi situaci a resil snad nejakou moralku??? Boze!! Zabit ho je malo zmetka :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
29.1.14 19:17

@TereuliJa
Vzhledem k tomu, že děti má jen jako hračky, nešetřila bych ho ani náhodou. Pokud má ruce a nohy, práci si najít může a tebe jeho momentální stav zajímat nemusí.

On jistě žádná morální hlediska taky neřeší :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
29.1.14 19:27

@TereuliJa jenže on si nemůže takhle sám snížit alimenty :lol:, to si měl podat žádost na snížení u soudu a do rozhodnutí měl platit to co má. navíc do 2 let dítěte i ty můžeš po něm chtít peníze pro sebe což když je bez práce je o ničem. at tě řekne do kdy to doplatí a že pokud do nějakého data to nedoplatí tak to řešíš jinak, takhle to nejde, to taky může dopadnou že bude platit za chvíli ještě mín :?, tady nejde o tebe ale aby děti měli vůbec co jíst, ale oni at si myslí co chtějí ale to spíš na synáčka by měli tlačit at si plní povinnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
29.1.14 19:28

Per se o peníze pro své děti. kurnik jednou má děti tak ať se stará. dopr ty ty prachy taky nese.res. dilema bych měla až bych vydělávala 20tis čistýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová