Chlupy všude – jaký vysavač doporučíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chlupy všude! Jaký vysavač doporučíte?
Ahoj vespolek, jdu si k vám nasbírat případné tipy, než se z toho věčného úklidu asi zblázním!
Už před nějakou dobou jsme si adoptovali psa. Chudák vytažený ze slovenské romské osady, jeho bráchu snědli.
Je to miláček a nedám na něj dopustit, ale má podsadu a pouští strašně chlupů - jakože STRAŠNĚ chlupů. Denně musím vysávat, jinak se nám doma válí obrovské černé chuchvalce. Takto, ať to uvedu na pravou míru - já jsem s tím úplně OK! Jsem celoživotně pejskař a s plemeny, co mají podsadu, mám zkušenost, holt je to daň za to, že máme psíka ubytovaného v bytě. ALE - chci se zeptat především těch, co též mají doma zvířátka, jaký vysavač se vám opravdu, ale opravdu osvědčil? Měli jsme robota, ale ten vůbec nebyl důkladný, rohy nedával a zkrátka šel z domu. Klasický vysavač na šňůru neakceptuju, z něj mám nervy. No a teď máme nějakého tyčového frajera, který byl poměrně drahý, umí i vytírat a tak, ale je ÚPLNĚ NA PRD, má hrozně malý sací výkon, po každém vysávání ho musím rozebrat a pracně čistit, stejně není úplně důkladný. Poradíte prosím vy, co též řešíte konkrétně psí chlupy? Po čem se koukat? Nemáme koberce, máme pouze podlahy. Moc děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Neboj píše: Více
Dyson? Dcera má doma dvě kočky a psa. Takže zkušenost je.
Já používám každý den klasický bezsáčkový vysavač + robota a taky ok. Ne rychlovku mám koště od Viledy, zametá se s ním dobře, nevíří prach ani chlupy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka já právě uvažovala, že našetřím, ale na Dyson se ty recenze hrozně rozchází. Někdo si jej nemůže vynachválit, někdo říká, že je k ničemu. Tak nevím, sami teď máme vysavač, co od novoty stojí nějakých 12 tisíc a je opravdu téměř k ničemu, max na jemný bordýlek. Ale to koště mě zaujalo, s vířením prachu a chlupů hrozně bojuju, tak se po něm mrknu, moc děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem taky na tohle dost skepticka, ale ten vysavac je fakt bozi.
Ten smetak taky, kdyz jsem zametla s normalnim, tak to proste lita vsude, a nez se dostanes na konec mistnosti, tak muzes zametat znova. S timhle ne, nic nelita. Takze parada. Jasne ze vysavac to nenahradi, ale pomuze dost. Je to tenhle
https://www.google.com/aclk?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem taky pro dyson, nic lepšího sem ještě nenašla. Ale taky mame psa s podsadou a je lepsi denně vycesavat, sem tam vykoupat, nasadit vitaminy na srst, kvalitní krmivo a dbát aby pes nebyl ve stresu, pak je tech chlupů teda značně míň všude po bytě. Švagr měl doma něco podobného a ten to teda ještě řešil takovým lehkým oblečkem na doma, že to ty chlupy zachytilo a pes je všude netrousil, ale to už mi přijde jako docela extrémní řešení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka ten smetak je super, ten sem mela v kadeřnictví na vlasy a je to fakt mnohem lepsi jak obyc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka páni, to je vyloženě za hubičku! Půjdu do něj, moc díky za tip! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina souhlasím, že stres dělá hodně. Ze začátku to bylo hrozné, navíc je chudák pesan alergik na kuřecí bílkovinu a dělaly se mu hrozné lysiny, ale našli jsme pro něj perfektní granule a vše se spravilo, má tu srst i krásně lesklou a kvalitní, ale ta podsada holt lítá pořád, v létě i v zimě.
Přisuzuji to i tomu, že žil venku v tuhých mrazech a teď je v docela teplém bytě. Snažíme se česat každý den, on to miluje a vyžaduje
, ale stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina a ten obleček mě pobavil, je to docela koumácké řešení, hehe.
Já tomu našemu vždy při vysávání vyhrožuju, že ho oholím (ale je to samozřejmě pouze blbý vtip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nedavno nasim psum ukazovala nadobku z vysavace a povidam jim, ze kdybych si to schovavala, tak mam doma dalsich 10 psu.
Pak jim vyhrozuju ze budou nosit holiny, backurky a pujdou dohola. A jestli toho nenechaj, tak pujdou do hafboxu a nebo do utulku i s pelechem ![]()
A neeeee, fakt bych je nedala ani za zlaty prase. Radsi si necham ty chlupy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka hehe, koukám, že je to všude stejný!
Taky z nasbíraných chlupů tvarujeme „štěňátka“ nebo s oblibou říkám, že nám asi chtěl k Vánocům uplést svetr… Ale přesně, taky bychom ho nedali.
Jen teď začínám trochu víc řešit čistotu doma, na podzim čekáme lidský přírůstek a chtěla bych, aby tu bylo o maličko víc čisto. Tak ještě asi zvážím ten Dyson.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chapu, tak zkus ten Dyson, uvidis jak ti bude vyhovovat. Dcera ho ma, a kdyz vidim co vsechno sebere, tak asi fakt ok. Velke plus je to, ze nemusi tahat nikde zadny kabel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme Rambicka a na ten první úklid ( 2× denně ) super. Máme dyson a za mě topka. Měli jsme i Sugara ( taky je bez kabelu, taky ma podsvícení, může mít dobíjecí stanici, atd…) což je prý levnější varianta Dysona - taky nebyl špatný. Teď ho má dítě na koleji a nestěžuje si.
Pak jsme měli takový ten smeťák co na konci je z plastu. U nás ho mají i Vietnamci. Jako dobrý, ale uzametala bych se.
Jinak bych psa vyčesávala, jak tu někdo psal omezit stres, kouknout na stravu a třeba se to zlepší ![]()
My mame naštěstí klasicky “padavé “ psy, ale zase jich máme několik. ![]()
Dost mě to dralo, když děti se plazily a pak lezly. To jsme měli i nějaký vytírač na podlahy, co to denně brázdil.
A osobně bych pořešila možná klíšťata, protože i přes pipety a tak nám dítě ocucalo upuštěné klíště ze psa v obýváku a to byla snad jediná situace kdy jsem měla pocit že
. Dítě tedy přežilo, žádné následky to neměli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit