Chodí sociálka stále domů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podle mě jen tak ne. Někdo by musel dát podnět, třeba dětská doktorka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přijde za tebou do porodnice, domů by neměla, pokud nebudeš žádat o nějaké dávky hmotné nouze atd.
- Citovat
- Upravit
Po propuštění z nemocnice k nám přišla jen dětská sestra a to ještě jen mezi dveře. Jinak nikdo u nás nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšu vlastn, aktuální zkušenost. Mé druhé dítě tatínka v RL nemá a nikdo se o to nestaral ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co by u tebe měla chtít sociální pracovnice? Myslíš, že obchází všechny samoživitelky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji,já si to myslela, známá mě strasila jak ke me bude chodit. Taky jsem si rikala, ze pochybuju ze obchazi každého. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji,já si to myslela, známá mě strasila jak ke me bude chodit. Taky jsem si rikala, ze pochybuju ze obchazi každého.
co já vím, tak chodí do bytu, když žádáš o dávky hmotné nouze, jinak ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to taky tak, dceři je 6 let a zatím to nikoho nikde nezajímalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší nemá otce v rl, jeden čas jsem pobírala i hmotnou nouzi, s mladším mám za sebou soud o svěření do péče a nikdo u mě nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Druhé
Čekám druhé a taky bez tatínka, nechal nás před čtrnácti dny. Mám jenom zlou macechu, matku, která mi to těhotenství jenom vymlouvá a u které jsem nucena bydlet. S jejím mužským jí nedochází k čemu se to dopouštějí, prej jsem parchant, který jim jen bude zase vyset na krku, ona nekompromisně vyžaduje potrat, už jsem byla z nich i několikrát na léčení, protože jsou oba dva alkoholici a sobci.
Ale moje otázka zní, jaký je to v porodnici, když tatínka nechceš uvést do RL, ale chceš, aby ti platil alimenty a ještě chci dát dítěti moje příjmění. Ptá se někdo na něco, je to problém?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jednorozka Alimenty můžeš žádat pouze po otci,pokud ho neuvedeš do rodného listu tak dítě nemá otce a tudíž ani nárok na alimenty.Příjmení po sobě dát můžeš,pokud tedy nejsi vdaná-tam by to bylo podle toho jak jste se kdysi domluvili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jednorozka to je dobrý, chceš po něm alimenty ale do RL ho nenapíšeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky
Ale slyšela jsem, že otec je povinný platit, i když není v rodném listu. Když u soudu požádáš o alimenty a třeba i o genetiku, že je dítě jeho. Ale nevím sama, říkali to v tv. I když tam není zapsaný, může klidně platit, proto se na to ptám, protože s ním nemíním řešit žádnou péči a už vůbec střídavou, on se ke mě ani k dítěti nechce vůbec přiznat a pak by ho chtěl do péče, aby nemusel platiti, to už známe z minula. Od první dcerky.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jednorozka píše:
Ale slyšela jsem, že otec je povinný platit, i když není v rodném listu. Když u soudu požádáš o alimenty a třeba i o genetiku, že je dítě jeho. Ale nevím sama, říkali to v tv. I když tam není zapsaný, může klidně platit, proto se na to ptám, protože s ním nemíním řešit žádnou péči a už vůbec střídavou, on se ke mě ani k dítěti nechce vůbec přiznat a pak by ho chtěl do péče, aby nemusel platiti, to už známe z minula. Od první dcerky.![]()
no to povinný platit není, kdo mu dokáže, že je otec. Nejdřív musí projít určením otcovství, to znamená genetikou, kterou platí oba dva napůl vesměs, pak se teprve může řešit péče a výživné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, za měsíc rodim a zajímalo by mne, jestli mi bude chodit sociální pracovnice na kontroly domů. Otec dítěte nebude uváděn. Co myslíte?