Chodí tady pediatrička?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3745
16.12.21 08:17

Chodí tady pediatrička?

Ahoj, není zde mezi uzivatelkami náhodou pediatrička? Ráda bych se o něčem poradila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
144
16.12.21 08:22

@Beckyttine5 dobrý den, má maminka je pediatrička, mohu se jí zeptat zda mate zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
16.12.21 08:30

Děkuji, to bych byla ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.12.21 08:31

@Beckyttine5 tak se ozvěte do soukromých zpráv nebo klidne tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.12.21 08:31

Jak zde může chodit?
Zde se pouze může psát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
16.12.21 09:00

Napíšu to tady, třeba se najde více lidí, kteří s tím mají zkušenost..
Dcera byla v roce 2018 očkována hexavakcinou. První dávku dostala v 6 měsících a bylo to bez problému. Druhou dávku dostala v 8 měsících a pár hodin po očkování upadla do bezvědomí, byla jako hadrová panenka, předcházel tomu záchvat. Byli jsme s ní na pohotovosti, pak jsme absolvovali nějaká vyšetření na neurologii, kardiologii.. Tento stav se u dcery opakoval za týden, potom za měsíc, potom za 2 měsíce, celkem si těch záchvatů prodělala 6, od roku 2019 naštěstí nic. Na žádost neuroložky jsem vše natočila na mobil a video viděla i pediatrička. Dostali jsme lékařské zprávy. Pediatrička chtěla vyjádření z neurologie, zda má dál očkovat nebo ne. Na neurologii mi řekli, že to není v jejich kompetenci o tomto rozhodovat, že si to má rozhodnout pediatr na základě lékařských zpráv sám, případně vše zkonzultovat se SÚKL. Požádala jsem neuroložku, at do zprávy přece jen napíše, zda další očkovaní doporučuje či ne. Napsala mi tam, že další očkování rozhodně nedoporučuje, a že další postup je dle uvážení pediatra.
V roce 2020 jsme dávali přihlášku do školky a pediatrička nám tam potvrdila kontraindikaci. Nyní jsme se přestěhovali, byla jsem proto s novou přihláškou do nové školky a pediatrička mi řekla, že k tomu potřebuje nové vyjádření z neurologie, že nemůže použít to z roku 2019. Od té zprávy se u nás nic nezměnilo, dcera záchvaty nemá. Na neurologii jsem volala, mohou mě objednat na květen, to už je na školku celkem pozdě, navíc nemám jistotu, že se mi k tomu vyjádří, když už minule nechtěli. Moje otázka tedy zní - v či kompetenci je rozhodnout o tom, zda má dcera kontraindikaci nebo zda může být dále očkována?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
16.12.21 09:03

@Beckyttine5 je to zcela v kompetenci praktického lékaře pro děti a dorost.

• Citovat
  • Upravit
72725
16.12.21 09:16

@Beckyttine5 praktik rozhodne. U nás psala zprávu do školky praktická

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.12.21 09:50

@Beckyttine5 Takže maminka si zprávu přečetla a odpověď zní Praktický lékař pro děti a dorost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
16.12.21 10:17

Nás měli v kompetenci v dětské nemocnici v očkovacím centru. Tam nás očkovali, tam rozhodovali kdy a jestli vůbec. Praktik nám do toho nezasahoval.

Ale jinak teda rozhoduje asi praktik. Spíš ti to píšu, že pokud bys ty chtěla ještě nějaký názor profesionála, zda doočkovat, zkus tam. Tam mají nejvíc zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.12.21 10:47

@Beckyttine5 Nevím, jestli se to dá porovnávat, ale u nás se uvažovalo o odkladu MMR vakcíny kvůli atopickému ekzému a vše měla v režii pediatrička. Šlo o to, že dr. nechtěla očkovat, pokud nebude ekzém po určitou dobu v klidovém stádiu (v tomto ohledu se každý pediatr rozhoduje jinak, někdo očkuje, někdo ne, někdo odkládá). Když jsem se ptala, jak případně s přihláškou do školky, řekla mi, že by samozřejmě napsala kontraindikaci, žádné vyjádření z kožního nechtěla. Vzhledem k tomu, že váš případ je vážnější a doložený zprávami z více pracovišť, bych řekla, že pediatr má dostatek podkladů k uznání kontraindikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí