Chodí Vaše 7leté dítě samo ven?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.4.26 09:17

Chodí Vaše 7 leté dítě samo ven?

Chtěla bych se zeptat, zda Vaše 7 leté dítě chodí samo s kamarády ven. Kamarádi syna jezdívají sami na vesnici na koloběžce nebo kole na hřiště (my máme hřiště opravdu za rohem domu, jen na něj nevidíme, ale je maximálně 100m daleko), pak jsou chvíli u nás a pak jedou za dalším kamarádem domů a to já teda syna nepustím samotného, ale všichni ostatní jedou. On mi pak doma brečí a vyvádí, že proč on jako jediný nemůže a kamarádi jo. Určitě syn dostane GPS hodinky, s těmi jej už učíme, aby mohl zavolat, my zavolat jemu a abychom viděli kde je. je mi jasné, že donekonečna nemůžu chodit všude s ním. Chodí Vaše děti takto např. po vesnici za kamarádem, na hřiště? Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
87
29.4.26 09:39

Nechodí, absolutně ne. Nedovolila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15768
29.4.26 09:42
@Anonymní píše: Více

Proč by nechodil. Chudák dítě, mít takové rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
29.4.26 09:44

Tak asi záleží co je to za vesnici. Moje mamka žije v malé vesničce kde je 300 obyvatel, tam děti běhají opravdu samy ( i maličké) hřiště je kousek od zahrady, částečně jde na něho vidět, provoz tam není žádný. Neteř a synovec tam od těch šesti/sedmi normálně pobíhají bez dozoru. Ve městě, maloměstě bych asi nenechala.
Taky záleží na tom dítěti, některé je na to v sedmi už ready, pokud je zodpovědné a víš zeje opatrné a můžeš mu věřit tak proč ne. Některé dítě je ještě i v deseti letech neřízená střela která bez rozhlédnutí vběhne do cesty 🤷‍♀️

V tomhle případě pokud jde o vesnici a všichni kamarádi normálně chodí a jde jen třeba o přechod k někomu domu, bych ho normálně nechala. Proč by měl být chudák vyloučeny z kolektivu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 09:47

@Zumpa Protože doteď jsme chodili všude s ním, i na tom hřišti jsme jakože byli v pozadí, když si tam hrál. Samotného jsme ho nechali jen u nás na zahradě, když tady měl kamarády, tak si tady hráli. Prostě já vidím, že jej buď srazí auto, nebo někdo unese nebo nevím co :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.26 09:49

@Jelitoo Je to jakože větší vesnice, ale jak říkám, tady se děti schází na hřišti, které máme kousek za domem. Jinak kluci jezdí na koloběžce, kole a z toho hřiště jedou třeba k nám domů, pak k tomu dalšímu kamarádovi. Je to cesta prostě vesnicí, není hlavní, ale prostě projíždí se tam k domům. Samozřejmě pravidla máme, bez hodinek bych jej nepustila. Ale pořád mám takový strach…pak samozřejmě je mi zas líto, že on mi tady brečí doma a kamarádi jedou bez něj.

• Citovat
  • Upravit
324
29.4.26 09:50

Tak my jsme také na vesnici, bydlíme na konci slepé ulice, kde je minimální provoz. V těch sedmi letech mohli být maximálně na té ulici, tam si jezdit na kolech, koloběžkách atd… Samotné na hřiště jsem je nepustila, i když by ostatní mohli. Ale řešilo se to tak, že byli všichni chvíli u nás na zahradě, chvíli u sousedů, chvíli u dalších atd. Ale všichni ti sousedi bydlí v této naší ulici. A nakonec hřiště nepotřebovali. A nebo jsme se domluvili s ostatními rodiči a když jsem mohla, vzala jsem všechny na hřiště já nebo zase jiná maminka. Nijak jsme je neomezovali, jen jsme prostě udělali doprovod…
Sledovala jsem ten rozdíl, rodiče co na té vesnici vyrostli a sami lítali venku od mala, ti pouštěli v pohodě. My jsme „náplava“ z města a bytu a tam se mohlo max. kolem paneláku na dohled z okna. Takže jsem to praktikovala stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
29.4.26 09:57

Hele chápu ale myslím že ten strach bude pořád, ten tě nikdy úplně nepřejde 🤷‍♀️
Když bude mít hodinky a domluvíte se že ti dá vědět hned jak dorazí ke kamarádovi?

Kdyby mi doma plakal asi bych to prostě zkusila, když poruší nastavené pravidla tak prostě sám chodit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
29.4.26 10:00

Pokud je to vesnice bez hlavní silnice, kde jezdí rychle auta, pokud tam jsou třeba chodníky a děti jezdí v okruhu cca 500m, a pokud bych věděla, že syn umí přecházet, rozhlížet se atd., tak bych pustila. Syn chodil v tomto věku na kroužek cca 10 minut chůze v centru Prahy, prošli jsme spolu cestu, přes hlavní ulici (kde jsou sice semafory, ale auta odbočují atd.) chodil podchodem. Únosu se nebojím, bojím se aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
29.4.26 10:01

Jo všechny naše děti v 7 letech chodily sami ven. A bylo to nejlepší období. Věkem se okruh povoloval. A fakt tam byly roky / měsíce kdy přišly domů, hodily tašky a mizely ven a večer domů. A tohle období duben - červen byl problém je vůbec donutit dělat věci do školy :-)
Ta 1-5 třída byla na tohle nejlepší. Pak přišla puberta, pak první lásky a tak a už to nebylo úplně ono. A je to o budování důvěry, dodržování nastavených pravidel, atd…

Příspěvek upraven 29.04.26 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.4.26 10:02

Ty kamarady zjevne rodice pustili, tak nechapu problem, krom tobo, ze jsi helikoptera. Nech tyden dite doma s chlapem a uvidis 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
29.4.26 10:05

My tedy žijeme stále v divném místě ČR a tady v hezkém počasí je hřiště plné dětí. Různá věková kategorie. Nedávno jsem si tam povídala s holčičkou - bylo ji 7 (byla v první třídě) a čekala tam na kamarádku po kroužku.
Kluci tam hráli fotbal, ucho, nějakou hru kterou neznám a basket. Normální veřejné hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 10:07

@Miluška1980 To by u nás nešlo, jelikož ti ostatní rodiče by prostě na to hřiště nepřišli a ten doprovod nedělali. Bydlí přecejenom kousek dál (kluci tady přijedou na kolobajdě), takže tam by to neklaplo. Bydlím tady poblíž jen já, takže bych jim pořád dělala dozor sama. Někteří kamarádi mají starší sourozence, kteří tady na hřišti hlídali, ale teď už můžou sami bez nich.

• Citovat
  • Upravit
33340
29.4.26 10:09

A ty kamarádi bydlej jak daleko od vás? Já bych ho pustila. Za chvilku se mu budou kluci pošklebovat že je mamánek. Domluv s ním pravidla, dej mu ty hodinky a neplaš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 10:09

@Yasmen no muž má stejný názor a taky by jej nepustil samotného. :) A to i když on sám běžně v jeho věku jezdil sám autobusem do školy a domů a chodil po kamarádech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi