Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Když je to omluvené, je to omluvené. Proč by to někdo přepisoval?
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
pakliže je to omluvené, tak je to omluvené. Na neomluvené hodiny musí vyučující dopředu upozornit rodiče. Takže bud v klidu ![]()
@chs.jasmin píše: Více
Pokud je jí 18, tak rodiče určitě ne. Psala, že se omlouvá sama.
Tak autobus je jasný tam by jsi měla mít zpožděnku, ale někde to omlouvají bez problémů u nás dětem tolerují 10 minut
@ka2ka píše: Více
kdyby to neomluvili, bylo by to jasně vidět. Pokud to má omluvené, není třeba už nic řešit.
Pokud ti to v bakalářích figuruje jako omluvené, tak to už nikdo řešit nebude. Neboj se. Prostě máš vše v pořádku omluvené.
Asi nechápu proč řešíš omluvene hodiny když jsou tedy
omluvene
![]()
Ty budeš ta s Matikou, co?
Ako vidis na obrazku neomluvene absence je ten stlpcek nad ktorym svieto to cervene N a sucet 0+0+0+0 = 0. Teda sucet styroch nul je nula (zatial este stale). Teda pocet neomluvenych hodin na obrazku je 0 (slovom: nula).
Tak přepsat muže cokoliv. Ale proč by to dělala?
@vokishka ona nám psala, že se blíží udělování neomluvenych hodin. A nevím, jak to delaji, jestli zpětně nějak kontrolují omluvenky nebo jak to je. Na základě toho, co jsem psala vyse, myslíte, že mi může dát neomluvene hodiny?
Ty jsi prostě hned při pozdním příchodu dodala ústní omluvenku a to stačilo. Škola si to zapsala do omluvených hodin. Tebe se přidělování neomluvených hodin netýká.
@lucad77 píše: Více
No jasně, že si ty omluvenky může psát úplně sama, když je to přes elektronickou žákovskou. ![]()
Nikdo to nebude nijak zvlášť prověřovat, pokud k tomu není nějaký pádný důvod.
Ale, když to vezmu tak, jak se věci mají správně mít, tak každá škola to má určené jinak… Zrovna u nás na SPŠ, i když má dotyčný osmnáct let, tak i přesto, veškeré omluvenky musí psát rodiče. Ale třeba na gymplu, je to už v režii těch studentů. Takže si za to zodpovídají sami, tudíž si nesou i patřičné následky…
Ahoj, jsem na sš a teď se budou udělovat neomluvene hodiny. Myslíte, že mohu dostat neomluvene hodiny, když jednou jsem chybela celou jednu hodinu kvůli zpoždění autobusu, třídní se ptala, proč jsem chyběla a já ji řekla, že kvůli tomu zpoždění a když jsem si chtěla absenci omluvit přes bakaláře hodina už byla v omluvenych i když jsem žádnou omluvene neposlala. A taky máme posilat omluvenky nejpozději do 3 dnu od začátku jeho nepřítomnosti se musi naosat omluvenka a já chybela 5.3. a omluvenku jsem poslala až 8.3. vešla jsem se stále do lhůty? a jednu omluvenku jsem poslala až 8.3. a chybela jsem 2.3. jednu hodinu. V bakalarich to sviti jako omluvene, ale může se to nějak ještě přepsat? Mohu dostat neomluvene nebo ne pokud je to v bakalarich jako omluvene?