Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
již delší dobu se v obchodech vyskytují džíny s manžetami na konci nohavic. Mě se to nelíbí, působí to sportovně a do společnosti se to podle mě nehodí. Avšak takových riflí vídám v obchodem čím dál víc. Zajímá mě názor ostatních.
Každé zboží má svého kupce. Já jsem třeba vůbec nepřišla na chuť dnešní módě crop top a oversice věcí ![]()
Musela jsem si vygooglit, nedovedla jsem si moc představit, to se mi tedy nelíbí a takové bych nechtěla, připadá mi jako ohrnuté nohavice u džín pro děti, které do nich ještě „dorostou“ ![]()
No se nosilo i „za nás“ před x lety. Jako puberťák jsem je měla. Ono každý módní výstřelek není prostě pro každého, ale svého kupce si to jistě najde.
Je to móda, ale tohle se mi zrovna nelíbí, opravdu jak čekání, kolik ještě povyrostu!
dcera (13) nosí široké rovné nohavice (občas je „schová“ ještě do obřích kapes na bocích) a k tomu tílečko - není úplně hubená a ještě tento střih
, ale mlčím a trpím, protože puberta, snížení sebevědomí, nastartování anorexie atd. ![]()
no a teď do toho ještě manžety??? ![]()
No, tak džíny už ze své podstaty jsou spíše sportovní než společenský kousek oblečení. Já bych naopak řekla, že je v současné době tak široká nabídka střihů a materiálů, že si vybere každý.
@Tuli81 Taky mě to nezaujalo, nenosila bych džíny s manžetou. Myslim, ale ze v dnešní době je velký výběr různých střihů, vybere si každý co mu vyhovuje.
Dneska je spíš móda aby byly džíny tak široký, že se do nich vejdou 2 lidi ![]()
Tyhle džíny jsou teď prostě moderní, je jich všude plno a moje dcery je taky nosí. Upřímně mi to přijde pořád ještě hezčí než ty potrhané džíny.
Ale vždyť je to fuk, ať si každý nosí, co chce. Jen by byla škoda za půl roku ty kalhoty vyhodit, protože už vyšly z módy.
Móda se vrací pořád dokola. V sedmdesátkách se nosily široké kalhoty, pak se to vrátilo. V šedesátkách minisukně, to se vracelo v osmdesátkách. A tak ppřád dokola. Rifle s laclem a ohrnutými kalhotami pamatuju taky. Je to pořád dokolečka.
Vždyť si to na sebe nemusíš povinně rvát, když se ti to nelíbí.
Apropo, ony vysmívané legíny. Mám tu fotky z dob puberty mých rodičů. Máma na fotce se spolužáky a snad všechny holky, včetně mé snad patnáctileté mámy, tam jsou v nějakých kaliopkách či šponovkách, nebo v čem.
To si tehdejší postarší taky určitě smlsly na mladých. Úplně to slyším
to je teda móda, to my zamlada nosily jenom sukně a pod kolena!