Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jestli některá z maminek je na tom jako já
Jsem přesně ve 29tt a cca od 15tt mám prsa o 3 čísla větší a doslova přeplněný
Když jsem byla v tom 15tt tak mi to přišlo normální, hlavně jsem všude četla a všichni mi kladli na srdce „hlavně nemačkat“, tak jsem nemačkala a teď ve 29tt nemusím ani mačkat a furt mam všechno mokrý a flekatý :-/ Hrozný, přece není možný abych měla už tolik zásob když mně porod čeká až za 11.týdnů to zaprvé a za druhé mně zaráží, že ze začátku jsem měla čirou lepkavou tekutinu a teď je to hustý bílo-žlutý, takže mi to nepřijde jako mlezivo, ale už jako mléko, tak nevím jestli je to normální…Máte některá podobné zkušenosti ??? ![]()
No v prním těhotentsví, ne teda tak brzy, ale mlezivo jsem měla také, je to asi nepříjemné, ale j to známka, že laktace je dobře nastartována
.Já jsem kojila všechny čtyři děti, takže to opravdu fungovalo a v dalších těhotentsvích, jsem už tento,,problém" neměla, tak držím palce ![]()
já to mám takhle od 5 měsíce, musím nosit vložky do podprsenky, bez tech se nehnu ![]()
faj píše:
No v prním těhotentsví, ne teda tak brzy, ale mlezivo jsem měla také, je to asi nepříjemné, ale j to známka, že laktace je dobře nastartována![]()
.Já jsem kojila všechny čtyři děti, takže to opravdu fungovalo a v dalších těhotentsvích, jsem už tento,,problém" neměla, tak držím palce
Tak to je nastartovaná zřejmě hooooodně moc dobře
![]()
Z praxe vím, že se laktace může někdy spustit i během těhotenství, ale takto brzy a tak moc ??? V každém případě bych to konzultovala se svým gynekologem, ať máš klidné spaní ![]()
proč to říkat na gyndě?
já to takhle měla i v prvním těhotenství, a nebyl s tím žádný problém, mlíka jsem měla že jsem se jen ohla a stříkalo ze mě 5-ti proudama.-D
Já jen myslela, že by se chtěla zakladatelka diskuse zeptat odborníka, aby měla jasno
. On každý to má jinak, někdo věří tomu, co poradí někdo na chatu, nebo v nějaké diskusi a někdo to prostě potřebuje slyšet od odborníka
Ale to už je na každém, jak si poradí ![]()
Taky jsem měla mlezivo už cca od půlky těhotenství. Dělaly se mi i vlhké fleky, většinou teda ale přes noc, když jsem na tom prsu ležela. Někdy mi odkapávala taková voda, vymáčknout šlo žluté mléko. Je to normální. Mléka jsem měla po porodu hodně, srovnalo se to tak ve 3-4 měsících.
Ahojky tak já mám to,co popisuješ už asi od 22. týdne,ne každý den spíše tak dvakrát do týdne(no je pravda,že někdy se divím,že toho vyteče tolik).Tak nosím vložky do podprsenky když to přijde a je to v poho.Ale ze začátku mě to vyděsilo taky,že tak brzy.