Chodit do práce při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Myslím, že můžeš normálně chodit na plný úvazek, když máš hlídání zajištěné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni tam zadné omezení. Mala by už mohla byt klidně i ve školce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při rodičovském příspěvku práce nijak omezená není.
Pokud máš rodičovskou dovolenou (= volno v zaměstnání) nahlášenou delší a chceš se vrátit do práce dřív než sis nahlásila konec, tak se musíš dohodnout se zaměstnavatelem na dřívějším ukončení RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při Rd je omezení v prvních dvou letech na počet hodin ve školce. Ale do práce můžeš neomezeně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Při Rd je omezení v prvních dvou letech na počet hodin ve školce. Ale do práce můžeš neomezeně.
Nikoliv pri RD, ale pri pobirani rodicovskeho příspěvku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nikoliv pri RD, ale pri pobirani rodicovskeho příspěvku.
V tom je rozdíl?
- Citovat
- Upravit
No, mezi omluvenym volnem z prace a socialni davku celkem rozdil je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, mezi omluvenym volnem z prace a socialni davku celkem rozdil je.
Promin, za moji natvrdlost ale ja se v tommhle neorientuji. Snad jsem doma na RD, a pobiram rodicovsky prispevek. Nebo snad jde byt doma na RD a mit prispevek uz dobrany?? A z ceho bych byla ziva?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Promin, za moji natvrdlost ale ja se v tommhle neorientuji. Snad jsem doma na RD, a pobiram rodicovsky prispevek. Nebo snad jde byt doma na RD a mit prispevek uz dobrany?? A z ceho bych byla ziva?
Můžeš. Klidně nemusíš pobírat nic, ale v tom případě buď jsi na RD a nebo hlášena na pojišťovně jako osoba pečující o dítě, a tam je po celou dobu omezení při dávání dítěte do školky. A živa? Když RP vybereš třeba za rok a půl, tak z toho co ušetřítš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Samozřejmě, že to lze. Je na tobě jak rychle RP vyčerpáš. Doma můžeš být klidně 4 roky, pokud ti zaměstnavatel vyhoví. A RP můžeš vyčerpat už za dva. Já to tak měla se synem, RP jsem dobrala a pak do další MD byla na rodičovské bez peněz. Resp. bez peněz od státu. Uživil nás v pohodě manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete do práce chodit normalne, na úřadě neřeší ani zda už dítě chodí do školky. Po dovršení 2let dítěte je jim to jedno. Takže budete poberat rodicak, normalne pracovat, a dítě muže a nemusí chodit do skolky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, je to možné. Z čeho budeš živa, si musíš rozmyslet, než si nastavíš délku rodičovské dovolené a než rozfofruješ rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer,
Prosím o radu. Dcera má 2 roky a dva měsíce. Rodičovský příspěvek budu mít v květnu dobraný, to dcera bude mít 2,5 roku. Chci už potom chodit do práce. Je možnost už chodit na plný úvazek? Nebo jen určitý počet hodin měsíčně? Mamka by mi malou hlídala toho půl roku, než malá nastoupí do školky.
Díky za odpovědi