Chodíte na RD na brigádu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ano chodím jednou týdně na noční do své práce, kterou normálně dělám. ( výpravčí)Kvůli penězům ani ne, spíš abych nevyšla ze cviku a přišla na jiné myšlenky ![]()
Chodím jen na ty noční, to mi tolik nemrzí že nejsem doma, když malý spí. A nemusím otravovat babičky s hlídáním. To obstará manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nastoupila jsem v 18mesicich na plny uvazek a manzelovu protismenu, aby nebyl tolik problem s hlidanim. Maleho obcas hlidal deda s babickou. Vyzili bysme i bez toho, ale stvaly me reci od manzela, jak on me zivi a byla jsem rada, ze se dostanu i mezi normalni lidi. Chodila bych na brigadu i driv, ale nejak jsem nemela odvahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elza12 Jeee, to je hezké.
Taky bych to jednou týdně dala, obzvlášť noční, ale u nás to takhle nejde a bohužel ani zkrácený úvazek po RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechodím, finančně to není třeba a ani to na mne doma nijak psychicky nepadá. Navíc za chuvu nebo soukromou školku pro dva kluky bych dala majlant
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 Ó bože, že tě živí?! A ty se o „jeho“ dítě nestaráš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodím na úplně mini úvazek, nemáme hlídání, tak to je maximum. Držela jsem si ho i při vlastním zaměstnání a teď s druhým nějakou dobu taky budu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej má 6 měsíců a nastupuju aktuálně na částečný úvazek do IT firmy. Peníze zatím nic moc (startovní pozice, měním obor), ale podmínky jinak luxusní. Polovina práce v kanceláři, kde můžu mít malého s sebou (budu mít samostatnej kancl), polovina práce z domova (asi budu jezdit obcas k mamce, aby mi dítě rozptýlila.
Teď se zaučuju, to mi hlídá máma, příští týden jedeme naostro i s malým, tak snad to půjde… je dost samostatnej, takže doufám, že to dáme.
O peníze tolik nejde, vyjdeme bez, ale hodí se to. Budu z toho něco odkládat na horší časy, něco odkládat na větší překvapení (hezkej víkend někde s manželem, něco domů) a zbytek chci použít na sebe, protože vlastně ve svém rozpočtu nemám pro sebe moc prostoru, takže se za to pak občas rozmazlím ![]()
Kdybych nemohla mít malého s sebou, nejdu do toho, nepotřebujeme to natolik, abych chodila od půlročního mimina. Když to nebdue fungovat, necháme to ještě rok být, šéf je vstřícný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechodím. Finančně to nepotřebujeme, takže nemusím a chodila bych jen kvůli tomu odreagování. Ale hlídání nemáme a děti máme tři, muže mám dost pracovně vytíženého, takže ani nemohu. Během prvních dvou dětí jsem vystudovala, takže jsem se odreagovala a „odreagovala“
ažaž a naše třetí dítko si teď naplno užívám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@robinka píše:
@1mila2 Ó bože, že tě živí?! A ty se o „jeho“ dítě nestaráš?
Jsem rada, ze jsem se rozvedla
ted mam deti s jinym a neslysela jsem zadny vycitky. A to uz jsem to dotahla tak daleko, ze ani denne nevarim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@robinka ptala ses na „chodíte“, tak vlastně nevím, jestli to sem patří.
Pracuji pro svého zaměstnavatele cca 20h/měsíčně z domova. Pracovala jsem tak vlastně nepřetržitě po nástupu na MD, porod nevyjímaje, dalo se to zorganizovat. Zpočátku to bylo i o něco víc hodin.
Těch pár hodin po večer mě nezabije (ikdyž třeba v období, kdy malému rostly zuby a nespal, tak i těch 20h byl obrovský stres to někde najít), tak jednou za 3 měsíce jsem jela do firmy na pár hodin školit. To jsem ale zvládla s malým v šátku.
Finančně nás to opravu nevytrhne, ale beru těch cca 5 tis jako kapesné, mám ráda mít svoje peníze. No a hlavně mám nějaký pocit pracovní kontunuity, užitečnosti a tak. Nevýhoda je, že ten druh práce, který z domova dělám, v podstatě nesnáším
ale zas respektuji to, že právě tohle je vhodné pro práci z domova, mám na to klid a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chodim pracovat 20h tydne, 2 dny mi hlida moje mama. Slo by to i bez toho, sveho casu mel manzel zamestnani, kde pracoval ruzne smeny, treba 12h 3 dny po sobe a pak mel 2 dny plus vikend volna. Nebo pracoval vikendy a pak mel v pracovnim tydnu volno. Chvilku jsem tedy zvazovala, ze se budeme takto vykryvat navzajem, ale pak jsem ten napad zavrhla, protoze bychom se prakticky nevidali a to mi nestoji za to.
Spolu s RD a timto prijmem jsem mela moc pekny vydelek, blizici se tomu, co jsem si vydelala na plny uazek. A nepotrebujeme to z financnich duvodu. Financne je nam dobre, ale me teda nebavi predstava, ze tvrdnu cely den doma s malou. Bohuzel nejsem ten typ, ktereho bavi stavet veze z kostek, nebo co chvilku predcitat z knizecky a odpovidat milionkrat za den na otazku: co je to? Taky me vyslovene nebavi sedet na hristi a furt davat pozor na to, co mala prave dela. Jestli nestrka pisek do pusy, jestli neleze nekam, kde muze spadnout a rozflaknout si hlavicku. Proste byt nonstop v pozoru na miste, ktere me fakt nebavi, protoze v mem veku detske hriste proste neskyta prostor pro zabavu. Pretrpim to kvuli diteti, ale nebavi me to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechodila jsem na žádnou brigádu. Ty 3 roky jsem si chtěla s dcerou užít naplno. Finančně jsme to nepotřebovali a můj muž naštestí nemá žádné mindráky a nějaké kecy že nás živí nehrozí. Naopak nám dopřává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lara Farseer Fakt nerýpu, ale v čem je 6ti měsíční dítě samostatné? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berusa.m
Jo, asi jsem to blbě napsala
.
Myslím tím to, že se nemusím pořád věnovat (samozřejmě spolu často blbneme a tak), ale nemusí mě mít za zadkem celý den. Vydrží si na dece vyhrát sám a je spokojenej. Brouká si a stačí mu, že mě vidí (a někdy ani to ne) Tzn. je reálné ho tam mít a pracovat, aniž by nějak trpěl (to je moje stopka, pokud to pro něj nebude komfortní, tak to rušíme, je ještě malej).
Nepsala bych to jako něco zvláštního, ale zkušenosti z okolí mě přesvědčily, že to není norma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lara Farseer píše:
@berusa.m
Jo, asi jsem to blbě napsala.
Myslím tím to, že se nemusím pořád věnovat (samozřejmě spolu často blbneme a tak), ale nemusí mě mít za zadkem celý den. Vydrží si na dece vyhrát sám a je spokojenej. Brouká si a stačí mu, že mě vidí (a někdy ani to ne) Tzn. je reálné ho tam mít a pracovat, aniž by nějak trpěl (to je moje stopka, pokud to pro něj nebude komfortní, tak to rušíme, je ještě malej).
Nepsala bych to jako něco zvláštního, ale zkušenosti z okolí mě přesvědčily, že to není norma.
Norma to není, to je fakt
Tak hlavně aby mu to vydrželo. Máš super zaměstnavatele. Tak jako já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit