Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dekuju vsem za odpovedi
To jsem rada, ze chodite i v mladsim veku.
@Anonymní píše:
To, ze babicka a teta prodelaly rakovinu prsu, nezvysuje Tev riziko. Zvysuje ho rakovina prsu pribuznych 1. stupne - matky, otce, sourozencu.Dulezitejsi jsou snad jeste pravidelne mesicni kontroly pohmatem po skonceni MS. Samotny UZV se spatne hodnoti, obzvlast u mladych zen
Babicka neni pribuzna v prvni linii? ![]()
@Anonymní píše:
Dekuju vsem za odpovediTo jsem rada, ze chodite i v mladsim veku.Babicka neni pribuzna v prvni linii?
Ne, to uz je druha.
Chodím každé dva roky na ultrazvuk prsou jako samoplatce, začala jsem chodit někdy cca ve 22 letech.
Já chodím preventivně od 40. Gynekolog mi vypíše žádanku a pojišťovna uhradí. Maminka prodělala rakovinu prsu, tak proto. 1× ročně utz a 1× za 2 roky mamograf.
Na zadanku od gynekologa nebo obvodní lékařky od dvaceti let každý rok utz prsou na pojišťovnu.
Chodím pravidelně co 2 roky na sono, ještě mi není 45
No a stejně, mám rakovinu prsu.
Nic jsem nenahmatala, nic mě nebolelo,obyčejná prevence a už to jelo.
Taky mám za sebou ivf stimulace.
Pokud máš rakovinu prsu v rodinné anamnéze, nech si vypsat žádanku na sono prsou u svého gynekologa. Nebudeš platit nic. Já takto chodím na prevenci pravidelně jednou za dva roky. V Praze můžu doporučit Mammacentrum Zahradní Město, naopak nedoporučuji radiologii na Bulovce.
Chodím jako samoplatce.Je mi 34.Babička měla rakovinu a před 3 lety moje máma.Chodím na Zahradní město na UTZ.
Preventivní mamograficky screening u ženy pod 45 stojí 800 ,– napr v Mammacentru Zahradní město nebo Hradčanská
@Anonymní píše:
Ahoj holky, absolvovala jsem pred nekolika lety trikrat ivf. Na nekolika lecich bylo psano jak zvysuji riziko rakoviny prsu.. Moje babicka presne na to zemrela, jeste celkem mlada (50+) a moje teta ji taky prodelala. Museli ji vzit cele prso. Tak me nekdy prepadaji celkem obavyKlidne bych si nejaky preventivni ultz zaplatila, ale na klinice v nasem blizkem okresnim meste jsem se akorat dozvedela, ze do 45ti let to neni zenam urceno, tecka
Bylo mi 30. Jak jste na tom vy, chodite i v mladsim veku, nebo jsem jediny exot na svete? Nevite, jestli to nedelaji za penize treba nekde v Praze?
Chodím jako samoplatce.Mam velká prsa ,velmi „hrbolaté“ mléčné žlázy a celkově bych v té struktuře snadno přehlédla změnu.Tak chodím co 2 roky,od letoska chci chodit každoročně.Je mi 36.
Chodim a platim to, je mi 35, uz mnoho let. Nejlepe investovane penize za cely rok. M.
Chodim na sono co dva roky od nejakych 30. Pri kojeni to delat nechtely. Doktorka mi to sama nabidla. Nejake zvýšené riziko nemam.
@drewlet píše:
Nechodím,začnu chodit až s nástupem menopauzy.
To může být dost pozdě.
To, ze babicka a teta prodelaly rakovinu prsu, nezvysuje Tev riziko. Zvysuje ho rakovina prsu pribuznych 1. stupne - matky, otce, sourozencu.
Dulezitejsi jsou snad jeste pravidelne mesicni kontroly pohmatem po skonceni MS. Samotny UZV se spatne hodnoti, obzvlast u mladych zen