Chodíte preventivně na mamograf/ultz prsu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.2.19 22:42

To, ze babicka a teta prodelaly rakovinu prsu, nezvysuje Tev riziko. Zvysuje ho rakovina prsu pribuznych 1. stupne - matky, otce, sourozencu.

Dulezitejsi jsou snad jeste pravidelne mesicni kontroly pohmatem po skonceni MS. Samotny UZV se spatne hodnoti, obzvlast u mladych zen

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.19 22:46

Dekuju vsem za odpovedi :kytka: To jsem rada, ze chodite i v mladsim veku.

@Anonymní píše:
To, ze babicka a teta prodelaly rakovinu prsu, nezvysuje Tev riziko. Zvysuje ho rakovina prsu pribuznych 1. stupne - matky, otce, sourozencu.Dulezitejsi jsou snad jeste pravidelne mesicni kontroly pohmatem po skonceni MS. Samotny UZV se spatne hodnoti, obzvlast u mladych zen

Babicka neni pribuzna v prvni linii? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.19 22:50
@Anonymní píše:
Dekuju vsem za odpovedi :kytka: To jsem rada, ze chodite i v mladsim veku.Babicka neni pribuzna v prvni linii? :think:

Ne, to uz je druha.

• Citovat
  • Upravit
578
13.2.19 22:53

Chodím každé dva roky na ultrazvuk prsou jako samoplatce, začala jsem chodit někdy cca ve 22 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3199
13.2.19 22:54

Já chodím preventivně od 40. Gynekolog mi vypíše žádanku a pojišťovna uhradí. Maminka prodělala rakovinu prsu, tak proto. 1× ročně utz a 1× za 2 roky mamograf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
13.2.19 22:57

Nechodím,začnu chodit až s nástupem menopauzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
13.2.19 23:01

Na zadanku od gynekologa nebo obvodní lékařky od dvaceti let každý rok utz prsou na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 23:05

Chodím pravidelně co 2 roky na sono, ještě mi není 45
No a stejně, mám rakovinu prsu.
Nic jsem nenahmatala, nic mě nebolelo,obyčejná prevence a už to jelo.
Taky mám za sebou ivf stimulace.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
13.2.19 23:05

Pokud máš rakovinu prsu v rodinné anamnéze, nech si vypsat žádanku na sono prsou u svého gynekologa. Nebudeš platit nic. Já takto chodím na prevenci pravidelně jednou za dva roky. V Praze můžu doporučit Mammacentrum Zahradní Město, naopak nedoporučuji radiologii na Bulovce.

• Citovat
  • Upravit
905
13.2.19 23:08

Chodím jako samoplatce.Je mi 34.Babička měla rakovinu a před 3 lety moje máma.Chodím na Zahradní město na UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
13.2.19 23:09

Preventivní mamograficky screening u ženy pod 45 stojí 800 ,– napr v Mammacentru Zahradní město nebo Hradčanská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
14.2.19 01:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, absolvovala jsem pred nekolika lety trikrat ivf. Na nekolika lecich bylo psano jak zvysuji riziko rakoviny prsu.. Moje babicka presne na to zemrela, jeste celkem mlada (50+) a moje teta ji taky prodelala. Museli ji vzit cele prso. Tak me nekdy prepadaji celkem obavy :think: Klidne bych si nejaky preventivni ultz zaplatila, ale na klinice v nasem blizkem okresnim meste jsem se akorat dozvedela, ze do 45ti let to neni zenam urceno, tecka :roll: Bylo mi 30. Jak jste na tom vy, chodite i v mladsim veku, nebo jsem jediny exot na svete? Nevite, jestli to nedelaji za penize treba nekde v Praze?

Chodím jako samoplatce.Mam velká prsa ,velmi „hrbolaté“ mléčné žlázy a celkově bych v té struktuře snadno přehlédla změnu.Tak chodím co 2 roky,od letoska chci chodit každoročně.Je mi 36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.19 08:00

Chodim a platim to, je mi 35, uz mnoho let. Nejlepe investovane penize za cely rok. M.

• Citovat
  • Upravit
6993
14.2.19 08:18

Chodim na sono co dva roky od nejakych 30. Pri kojeni to delat nechtely. Doktorka mi to sama nabidla. Nejake zvýšené riziko nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
14.2.19 09:31
@drewlet píše:
Nechodím,začnu chodit až s nástupem menopauzy.

To může být dost pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty