Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nechodím i přesto že mi pozvánky chodí. I když nejen já nechápu proč mi chodí už od 25 let. Jestli si umějí zjistit že v našem rodě je výskyt rakoviny a proto ty pozvánky už v tak mladém věku. ![]()
Jestli je Ti 30, zajdi si preventivně na ultrazvuk (mamograf je rentgen a ten je opravdu vhodnější až pro ženy ve starším věku), stojí to cca 350?
, pokud budeš samoplátce, a za dobrý pocit to stojí.
Bez problémů by Ti ho měli udělat na každé větší (okresní) poliklinice, taky jsem poseroutka a chodím snad od 35ti. ![]()
Ja se Chystám na utz prsu, až přestanu kojit . Normálně se to děla i před 40 rokem věku. U nás to děla doktor (trebic) poplatek myslim 200,– Je mi 33.
Od 30 chodim pravidelne jako samoplatce na mamograf. Dle dr je pro me lepsi MMF nez UZ.
Ja byla v mamma centrum Haje, do 45 let delaji ultrazvuk za 700,–, kdyz nemas doporuceni od doktora..
Chodím jednou ročně na ultrazvuk. Preventivně. Ono zase, mám kamarádku, která ted ve 24letech prodělala rakovinu. Takže rozhodně to není omezeno věkem. ![]()
Ano, cca od 30 let na vlastní žádost. Opakovaná IVF brali jako rizikovou anamnézu a šlo to na pojišťovnu, a to to nemáme v rodině (to by byla další indikace). Moje dr. bez problémů vypsala žádanku. Jinak jsem chodila na utz, někdy před čtyřicítkou ještě sami v centru projevili přání udělat jednorázově mamograf, ač je normálně od 45, že jim zas ukáže trochu jiné zobrazení. Ten už jsem ale nestihla, protože jsem otěhotněla, takže teď až přestanu kojit.
A jinak mám ve svém okolí dvě ženy, které měly rakovinu prsu ještě před čtyřicítkou, obě celkem nerizikové bez rodinné anamnézy.
Ano, byla jsem teď v únoru (poprvé), bolelo mě prso a před 3 lety jsem byla na IVF, tak jsem šla ke svému gynekologovi a on mi dal žádanku na UTZ. Nic jsem neplatila. A vím, že je to v pořádku, taky jsem měla obavy a to nemáme rodinou zátěž. Určitě si zajdi na UTZ.
Ja jsem zacala chodit po skonceni kojeni nekdy ve 31 letech na utz, protoze me strasne bolely. Chodim tak co dva roky, platim cca 300,–.
Chodím do prsní poradny na vyšetření, jednou za rok mi paní doktorka píše zádanku na sono, neplatim nic. Chodím od třiceti a pry je to tak akorát. Na mamograf me zatím neposlala, ten se doporučuje až ve vyšším věku, je to přece jen záření.
@luckaa85 píše:
Ja se Chystám na utz prsu, až přestanu kojit . Normálně se to děla i před 40 rokem věku. U nás to děla doktor (trebic) poplatek myslim 200,– Je mi 33.
Můžeš i při kojení.
Ahoj holky, absolvovala jsem pred nekolika lety trikrat ivf. Na nekolika lecich bylo psano jak zvysuji riziko rakoviny prsu.. Moje babicka presne na to zemrela, jeste celkem mlada (50+) a moje teta ji taky prodelala. Museli ji vzit cele prso. Tak me nekdy prepadaji celkem obavy
Klidne bych si nejaky preventivni ultz zaplatila, ale na klinice v nasem blizkem okresnim meste jsem se akorat dozvedela, ze do 45ti let to neni zenam urceno, tecka
Bylo mi 30. Jak jste na tom vy, chodite i v mladsim veku, nebo jsem jediny exot na svete? Nevite, jestli to nedelaji za penize treba nekde v Praze?