Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
po vyprávění kamarádek jsem si založila tenhle profil, protože tady se prý ví všechno. ![]()
Chci se zeptat, jestli teď chodíte s dětmi na kroužek? Mam dcerku 3 roky a zítra nám začínají Tanečky. Nevím, zda vyrazit, nebo to zazdít. Všichni kolem nás, kamarádky, holky na FB mají chřipku nebo spálovou angínu a já bych se tomu teda vyhnula…
Co myslíte vy?
Díky! ![]()
@Luzzzieeen píše:
Zdravím,
po vyprávění kamarádek jsem si založila tenhle profil, protože tady se prý ví všechno.
Chci se zeptat, jestli teď chodíte s dětmi na kroužek? Mam dcerku 3 roky a zítra nám začínají Tanečky. Nevím, zda vyrazit, nebo to zazdít. Všichni kolem nás, kamarádky, holky na FB mají chřipku nebo spálovou angínu a já bych se tomu teda vyhnula…
Co myslíte vy?
Díky!
Když ti něco je, na krouzek nejdes, a když ti nic není, na krouzek jdeš. Totéž platí pro dite. Co je na tom tak složitého? U nas to všichni respektuji a na kroužky chodí jen zdravé děti. Kdo ochori, omluví se. Ještě jsme odtamtud nic nepritahli.
@Luzzzieeen píše:
Zdravím,
po vyprávění kamarádek jsem si založila tenhle profil, protože tady se prý ví všechno.
Co myslíte vy?
Díky!
Vždycky je rozhodnutí pouze na tobě. Ty jsi matka svého dítěte. Když je dcera zdravá, tak bych ji nezavírala do bubliny doma. Mám teda mnohem starší děti. Na kroužky chodí normálně.
@Semtex píše:
Když ti něco je, na krouzek nejdes, a když ti nic není, na krouzek jdeš. Totéž platí pro dite. Co je na tom tak složitého? U nas to všichni respektuji a na kroužky chodí jen zdravé děti. Kdo ochori, omluví se. Ještě jsme odtamtud nic nepritahli.
Já třeba nemocné dítě na kroužek nedávám. Ale u nás překvapivě na kroužek, který stojí „pár korun“ cpou lidi i dost nemocné děti. A na kroužek kde stojí jedna hodina přes 500 nikdo nemocné dítě nedává, což mi přijde zajímavé.
Nikdy jsme nezatahovali krouzky kvuli „moznosti“, ze nekdo z nas onemocni. Dokonce jsem tam davala deti i za nejhlubsiho covidu v rezimu, v jakem to bylo zrovna umozneno (jednu dobu chodili nejak po peti na etapy
).
@Semtex píše:
Sice souhlasím, ale nejvíc nakažliví jsou lidé v té fázi nemoci, kdy o ní ještě nevědí. Takže se na kroužku nakazit klidně můžeš, i když si všichni přítomní myslí, že jsou zdraví.
@Luzzzieeen naše děti na kroužky normálně chodí, pokud jsou zrovna zdravé. Ale to je tím, že chodí i do školy a už jsou o hodně starší.
Dej na svůj pocit, pokud by ses tam necítila dobře, tak tu první hodinu vynechej, nic se nestane. Dnes jsem četla, že chřipka i covid pomalu začínají ustupovat.
@Luzzzieeen zdravý kus jde, nemocný nejde. Pokud je jeden nemocný vážněji (napr
Posledne brutální rýma a horečky ke 40) tak nechávám i druhy kus doma ze školky at to buď neroztaha nebo nepritahne další bonus.
@Titty Já právě cítím, že bych hodinu vynechala, přítel zase chce, abychom šly. Nechce dcerku separovat z kolektivu. Já taky ne, ale taky nechci být pak tři týdny doma s horečkou..
@Luzzzieeen píše:
@Titty Já právě cítím, že bych hodinu vynechala, přítel zase chce, abychom šly. Nechce dcerku separovat z kolektivu. Já taky ne, ale taky nechci být pak tři týdny doma s horečkou..
Tak jít o ten jeden týden později, to se nic nestane. Můžete teď jít na chvíli ven na hřiště. Má být celkem hezky, budete mezi lidmi a je mnohem menší šance něco chytit.
Však kroužků a dětí si malá ještě užije dost. ![]()
Normálně chodíme na kroužky i s malým dítětem po celý rok, i při chřipkových epidemiích (pokud jsme zdraví).
Stejně něco může člověk chytit v tramvaji, od zdánlivě (ještě) zdravé babičky nebo kdekoliv jinde. Děti socializaci potřebují a jinak by je člověk musel zavírat od podzimu do jara doma.
Tak nechod, kdyz z toho mas blby pocit.
Ale mam pocit, ze jsou vsichni okolo nemocny kontinualne uz od listopadu (s prestavkou po svatcich).
U nás teď byly vymetené školky státní i soukromé. Syn byl i 2× ve třídě sám ( malý počet dětí ve školce ). Má dobrou imunitu ( velmi ťukám). Ale tady to kolečko nebylo na týden. Slyším to tak měsíc?
My byli na krouzku vcera. A dost deti teda smrkalo nebo kaslalo. Zacinali i nove kurzy, takze hodne lidi-rodicu. Ale tak nejde asi prestat zit. Stejne se dite musi promorit. Jasne, pokud nekdo rekne ze je nemocny, na navstevu k nemu nepujdu. Ale do krouzku bych normalne sla, mas to to same jako obchod nebo mhd.
@Titty kdyby člověk nikam nechodil proto, ze muže byt zrovna v inkubační době nebo latentní fázi, tak by už byl krapet paranoidní. Nač to komplikovat? Dítěti a ani mně nic není - jdeme, něco nam je - nejdeme. Taktéž ostatní ženský.