Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
momi přesně olikovy je 13 měs.v prostoru stojí on by chtěl i chodit za ruce no opčas sním chodime
.pomohlo to malému se dřív pustit?
jo ale tak tyden už se snaží chodit sámKdyž bobek pobere odvahu.Ale něak ho nelákam at si sám do toho dojde.
muta píše:
aklamo to taky není špatný.Ale není to vratké,když to bude před sebou talčit?
Malá jej zpočátku testovala všemožně - převracela(když seděla na zemi a je lehoučké), bouchala víčkem, zkoumala kolečka, volant. Pak přišla na to, že když jej bude mít na kolečkách a opře se, tak ejlhle bude pohyb. Je pravda, že chvíli se učila samostatnému pohybu (cca týden), ale pak objevila kouzlo a už se z nich stali nerozluční přátelé. Převrácení omylem jsem nikdy nezažila, vratké mi nepřišlo.
Viděla jsem je prodávat v kamenných obchodech (snad Tesco???), tak můžeš vyzkoušet.
muta píše:
momi přesně olikovy je 13 měs.v prostoru stojí on by chtěl i chodit za ruce no opčas sním chodime.pomohlo to malému se dřív pustit?
Tak on se u něj postavil,a jezdil,po nějakém čase se pustil opory,udělal pár kroků a šel.Určitě poznal,že nemusí jen kolem nábytku.jinak jsem ho za ruce nevodila.Tak cca od 14,5m chodí sám.
Teď už si ho normálně vyparkuje,už umí i zatáčet,vyhne se zdi.Dřív jsme ho k němu postavili,manžel za ním chodil,otáčel mu to.A pak si sedne,točí si s tou koulí-chrastí,a překlápí si ty plíšky.
holky diky.obednam od toho fischeru.moc dík za rady.ahojte a zas nekdy
Ahojky jak už psaly holky to aktivní klidně kup
to ničemu nevadí.
My máme to od Chicca a malá se s tím vyřádila,když se učila chodit (už v 10 měsících).Teď už zatím tak často nechodí,protože chodí sama,ale hodně jí baví tam strkat ty kuličky ![]()
Ahojky,
chci se zeptat dcera se mi stavi u všeho, začina obchazet nabytek, dneska se postavila u židle a jelikož mam plovoučku tak ji trošku ujela.. a se přidržovala a popšla kousek..
tak jsem ji tu židli odlačovala a ona po krůčcích šla za židli..
můžu to takhle dělat? že ji budu tu židli posouvat a ona zani krůčkuje?
@veruka85 : Jasne, ale lepsi je, kdyz si tu rychlost reguluje sama, aby se naucila koordinaci tlacim-tapam… Na to je choditko dobre, ale nasemu prckovi vydrzelo aktivne jen par tydnu, pak uz chtel za ruku a nakonec se pustil…Takze doporucuju spis pujcit choditko, nez kupovat ![]()
@Irisa píše:
@veruka85 : Jasne, ale lepsi je, kdyz si tu rychlost reguluje sama, aby se naucila koordinaci tlacim-tapam… Na to je choditko dobre, ale nasemu prckovi vydrzelo aktivne jen par tydnu, pak uz chtel za ruku a nakonec se pustil…Takze doporucuju spis pujcit choditko, nez kupovat
děkuji moc za radu.. zkusím se poohlednout po tom choditku.. protože ta židle je přece jen dost těžka a sama ji odtlačí jenom někdy