CHODÍTKO - ANO ČI NE?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
11.8.05 10:22

Ja tedy moc nevim, co je to odstrkovadlo. Ale pokud za tim mimco stoji a chodi, kdyz uz by stejne chodilo pomoci stolku, hrazdicky nebo neceho jineho. Proste,ze uz ma na to, aby chodilo, neni odstrkovadlo nic spatneho. Pokud si nenatluce padem. Ale problem choditka je v tom, jako uz bylo stokrat receno, ze se do toho po:,–(i mimco, ktere na to jeste nema a zatizi se mu zadicka. Casto si jeste samo neumi sednout a uz sedi v choditku. To samo o sobe vede k propinani celych nozicek a videt je to na spickach. Navic male deti se na spicky proste stavi( zase myslim ty brzy stavene) a jeste si to pekne vytrenuje. A jeste ta nebezpeci, ze vypadnou a tak.
Nicmene dite, kteremu vytrenujeme stoj na spickach, urcite cely zivot na spickach chodit nebude. Jen si zbytecne pretezuje dal zada a nevytvari si spravne pohybove stereotypy. Dopomahame mu k vadnemu drzeni tela.
Takze i takove dite se hodi k cviceni Vojtovo metodu. Ktera neni jen pro deti s detskou mozkovou obrnou, jak tu nekdo citoval pana doktora. Jinak to teda byl hezky clanek. Ale Vojtovo metodou se da cvicit temer vsechno. Treba i zlomena ruka u dospeleho.

• Citovat
  • Upravit
319
11.8.05 23:47

Gabinko,
jestli myslíš takový ten vozík nebo jak to pojmenovat-náš malý tomu říká točárek :) ,tak to škodlivý není.Akorát pozor na úrazy!!!Stávalo se nám,že to chodítko jelo rychleji než malej stačil střídat nožičky.Taky jsem ho začla používat až když capkal kolem nábytku a bylo to docela dobrý přemísťovadlo od skříňky ke stolu a zpět.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.05 15:58

Ahojte. Tiez som myslel, ze choditko nebudeme pouzivat. Mame dnes uz 11 mesacnu Lucku, je to velmi zive babo. Asi do 5-tich mesiacov prakticky len plakala. Primar detskeho oddelenia nam DOPORUCIL choditko. Vraj pre psychomotoricky vyvoj nasej dcerky to bude to najlepsie, co mozme urobit. Davali sme ju do choditka asi od 8-mich mesiacov. Vzdy len tak na 15-20 minut. Potom sa jej tam uz vacsinou nepacilo a chcela ist von. Krasne v nom behala a dnes uz chodi pekne za jednu ruku. Bez akychkolvek problemov. Vidim, ze su tu len negativne nazory ludi, ktori choditko nevyskusali. Mozno to ma skutocne aj skodlive nasledky, ale asi v pripadoch, ked tam rodiacia nechaju dieta 1-2 hodiny. Vsetkeho vela skodi … ale s mierou? Preco nie? Ja som osobne s choditkom spokojny a dcerka nema nijake zo spominanych nasledkov. Podla mna je pouzivanie kvalitneho choditka prinosom.

• Citovat
  • Upravit
36
16.8.05 09:02

Chodítko

Ahojky,je tady plno odpovědí ,takže jsem opravdu všechny nečetla.Ale mě doktorka říkala (a já si myslím,že je to velmi logický a správný důvod proč nedat dítě do chodítka)..je to asi tak,že dítě má svůj vývin a chodítkem ho urychlíš-není to přirozené.Miminko postupně se učí všechno co má umět,mozek se tím taky vyvíjí a ,když mu dáme nějakou berličku(nějak to ulehčíme) pak se nemusí tolik snažit.Myslím prostě (můj názor),že chodítko ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.8.05 09:31

Ahoj Mirgo,
ne nemam osobni zkusenost s vlastnim ditetem v choditku. Po me nekolikanasobne zkusenosti s detmi, ktere k nam chodi cvicit na detskou rehabilitaci, bych ho nikdy nekoupila.

Alusa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí