Tuhá stolička, bobky..

107
9.8.05 22:04

Tuhá stolička, bobky..

Ahoj maminky,

mám už 7měs prcka, do 6ti měs kojeného (odstavil se mi sám jednou v noci a od té doby jsem se nedal přiložit), od cca 3,4 - 4 měs dokrmovaného Nutrionem Omneo.. V půl roce Dr. dovolila příkrmy.. Baští nadherně ze lžičky, otevíra pusinku na další… Problémem je, že má pak tuhou stoličku a bobky a dělá mu to problém vytlačit… Źeleninového sní tak půl skleničky, ovocného celou, kaši od Hipp mléčnou vypije na noc 180tku.. Zkouším hodně dávat hruškové přesnídávky a meruňkové šťávičky, ale zdá se mi že zaberou až tak za 24 hod, kdy má stoličku jako hustější kaši..
Poradíte ?? Nemám ho krmit ted zatím jen omneem a dojít se zeptat dětké Dr. ?

Díky
Andrea a Jáchym 7 měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
9.8.05 22:18

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
9.8.05 22:21

Ahoj,
moje dcera nema problemy s tuhou stolici,protoze stale kojim, ale mame vyzkouseno, ze po svestkove presnidavce od Sunarku ji musim tak nejmene 2× celou prevleknout :lol: Podobne, ale mene razantne, na ni fungujou cerstve hrusky, presnidavkove ne. Jinak bych asi zkusila zvysit prijem tekutin, to by mohlo pomoci.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
9.8.05 22:24

Koukam, ze me Lila predbehla :) , aspon ted vim, ze ty svestky nejsou nahoda a funguje to. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.8.05 22:33

Díky moc, dneska jsem jí už koupila, když nemůžu na záchod taky do sebe cpu švestky.. jen se děsím aby nebyl po mně, protože jsem asi od 1 do 25 (do porodu) trpěla chronickou zácpou, tak snad to nemá a nebude mít po mne.. Také jsem dělala bobky a bála jsem se že to bude zase bolet a nepůjde to tlačit, tak jsem to zdárně zadržovala a vydržela jsem nejít i týden, když mi bylo nějakých 7 let, trhla jsem rekord 3 týdny, ale to už mne na měsíc hospitalizovali a když mně máme vraceli, řekli jí, že je to chronické, příčinu neznají a že by se to mělo po srovnat až odrodím.. :)) Ale zajímavé je, že co jsem odrodila chodím snad denně.. !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
10.8.05 00:02

U nás taky po zavedení příkrmů chvíli trvalo, než se střeva naučila hýbat rychleji nebo prostě ten metabolismus zafungoval tak, že se kakalo častěji = stolice nečekala a „nedehydrovala“ se..
Takže když malá kadila jednou za dva dny, tak byla tuhá (králičí bobky), pak se to začalo zlepšovat na jednou denně a nyní, když jí maxiporce, tak když se hodně nabaští a začne poskakovat, tak se většinou i vykaká, takže máme dvě až tři stolice denně.. všechny už měkké..
hodně nám pomohlo zvýšení příjmu tekutin…
držím palce, ať je brzy lépe,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
10.8.05 08:54

Ahojky,
tak my mame take vyzkousenou svestkovou presnidavku od Sunarku a zarucene funguje. :D
Romca a David

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.8.05 10:14

Ahoj,
muj prcek bohuzel presnidavky nebasti skoro vubec a na zacatku zavedeni prikrmu taky hur kadil. Po par dnech sem zjistila, ze sem zapomnela k zelelnince pridavat trochu oleje - to se ma hl. kvuli vstrebavani vitaminu.
Kdyz sem to zacala delat, tak se kakani malymu upravilo a nema problemy (no, ted bere zelezo, tak zase trochu „bobkuje“, ale uz to jde).
Nemuze to byt u vas podobne?
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
10.8.05 12:26

ahojky, určitě bych přidala tekutiny…řešila jsem něco podobného, mrňousek pořád kojen a jakmile jsme začli zeleninku,tak se nemohl vyprdět, plakal, tvrdou stoličku.....teď co pije cca 230 ml za den,tak je to OK.
Kamarádky doktorka dokonce radí,že jakmile se přidá místo kojení něco jiného, počítat se zvýšením tekutin o 100-150ml.

No ale podle jiných tabulek by prcek měl už teď vypít 1 litr…no to do něj ani nejsem schopná dostat. Někdy i ta 230 je na něj moc za celý den.
Ale švestky od Sunárku jsou OK. Jo a jeětě je dobrý bylinkový čaj - svaři čerstvé listy čereného rybízu - mají slabý projímací účinek. Tím jsem začla a jakmile jsme se „odšpuntovali“ tak jsem najeli na pitíčka bez rybízu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí