Chorobná chronická únava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
469
29.11.13 12:53

Chorobná únava

Děvčátka prosím dejme hlavy dohromady :-( a snad najdu příčinu… každý měsíc se mi stane, že mám zhruba 3 dny naprosto strašné. Dva až tři dny jde ze mě narůžovělý hlen a další den už nee, ale za to se od rána jakoby nemohu probudit. celý den mám naprosto žíravou únavu, jako když nespíte celé dny, mozek myslím, ale tělo neposlouchá ruce i nohy jsou totálně unavené, chodit se mi nechce, mluvit se mi nechce, když si sednu nebo lehnu, hned se mi zavřou oči, je to tak strašné vyčerpání, že se mi zdá, že se mi snad zastaví srdce a přestanu únavou dýchat, z toho mám pak hrůzu, že kdybych usla už se neprobudím… Je to fakt strašné. Jsem rok a půl po porodu a je to od té doby každý měsíc. Mám tělísko nehormonální, takže antinou to není. Dodávám, že v době menstruace jsem taky jak pytlem praštěná, ale to mám návaly, motáky, křeče a silné krvácení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rozmary
29.11.13 13:04

Co na to říká doktor?

• Citovat
  • Upravit
14856
29.11.13 13:05

A souvisi to s nejakou fazi cyklu? je to pravidelne?

taky to muze bych psychicke :nevim:

S unavou mam bohate zkusenosti, ale nic co by bylo takhle pravidelny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.11.13 13:09
@suik píše:
A souvisi to s nejakou fazi cyklu? je to pravidelne?

taky to muze bych psychicke :nevim:

S unavou mam bohate zkusenosti, ale nic co by bylo takhle pravidelny. :think:

ano je to pravidelné, každý měsíc stejné. Tento měsíc jsem dostala MS 14.11. a 27.,28, jsem špinila a 29, úpně k. o. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
29.11.13 13:11

Poradila bych se s doktorem.. Nemáš nějaké psychické problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
29.11.13 13:17

Nedostatek zeleza!
Nechej si udelat krevni odbery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.11.13 13:20

To bych rekla, ze bude souviset s cyklem a hormonama :think:, no zkusila bych gynekologa a pak pripadne psychiatr/psycholog a treba by pomohla nejaka slabsi antidepresiva - pokud se nenajde fyz. pricina.

kazdopadne si nech nabrat krev na vsechno mozny - to asi obvodak, jestli mas dost latek - vitamin D, Železo by mohlo zlobit, štítná žláza a pod.

u me unavu zpusobuje nedostatek vit. D, a kdyz jim vic zeleza, taky se citim lip.

pokud silne krvacis a ta unava ja vlastne po MS, mohlo by to byt ono. Zkus jako prvni pomoc jiste nejake vitaminy pro zeny - treba i tehotenske, kojici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.11.13 13:22
@74paja píše:
Nedostatek zeleza!
Nechej si udelat krevni odbery.

taky mi to ted tak vychazi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.11.13 13:27

Ahoj, také mám problém s únavou. U mě to ale je téměř každý den. Ráno vstávám jako zmlácená, přes den chodím jako zombie a večer padám únavou už v 9 hodin!!! Táhne se to už několik měsíců a nevím, co mám dělat :( Děti nemám, zatím studuji, ale není to žádná extra dřina na psychiku… Nevíte, jestli mi nějaký vitamín nemůže chybět? Nebo mám ještě jednu teorii, zda by za to nemohli kvasinky, kterými už půl roku trpím?? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.11.13 13:33

Železo jsem neměla zas tak dávno nabrané a to už ty problémy byly. mě to ale žádný mudr. nevěří… :( fuj, já se úplně jakoby motám, zůstala jsem doma sama s dcerkou, muž jel do práce a já se zase děsím, zda se něco nestane… podle menstruačnho kalendáře mi vychízí, že bych měla mít přesně od toho 27.-28- ovulaci, ale nevím zda by mohla způsobovat takové problémy… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.11.13 13:36

@Petule030 mohla jsi i prodelat nejakou nemoc, treba mononukleozu. Kazdopadne to chce si nechat udelat krevni obraz. Jez vitamin D, neb nejake komplexni vitaminy, ted na zimu to skodit nemuze. Nikdy jsem nebyla moc zastancem chemickych vitaminu, myslela jsem, ze jich mam dost, ale to bylo treba tak akorat C a spol co je v ovoci a zelenine. D se ze stravy dostava tezko.

ja zacala trpet unavou na studiich, nevim co se stalo, ale jednou v lete - bylo i hezky jsem byla znicehoz nic jak oparena, netouzila jsem po nicem jinem, nez se stulit do pangejtu a spat. Stridave s tim bojuju doted, ale co me z toho vytahlo je kolotoc kolem dvou deti. je to totiz zacarovany kruh, cim vice clovek odpociva a je mene aktivni, tim vice je unavenejsi.

chce to ale vyloucit fyzicke ci psychicke priciny, nekdy za unavu muze deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.11.13 13:37

@Bibík13 jj, doktori bohuzel neveri, mavaji nad tim rukama a maji te za hypochondra…jen par osvicenych :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.11.13 13:42

@suik přesně tak, jelikož mi udělali móóóóc vyšetření, nikdo už se se mnou nechce bavit, ale že já mám strach tady s mimčem být sama to už nikoho nezajímá. Jak odešel mana, začaly mi brnět rty, ruce, svírá se mi hrudník, mám strašné motáky…pocity že se vyvrátím…asi už nervy co to zas bude a jestli to opět ustojím, nebo já už nevím co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.11.13 13:44

Vlasntě až v německu jsem se setkala s pochopenim a nejakou pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.11.13 13:47

@suik jak na ten nedostatek vit D přišli? a co na něj bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí