Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsme dospěli, ano pozdě, k názoru, že potřebujeme celá rodina vypadnout. Kvůli přestavbě bytu to vidíme na Chorvatsko, někam nahoru, Krk, směr k Zadaru apod. Ovšem můžeme až v polovině srpna, chceme jet na blind a co čtu starší diskuse, v tu dobu mají Italové dovolenou a je údajně narváno. Prý bez šance. Chci se zeptat zkušených, jak je to s Chorvatskem a obsazeností letos? Respektive zkušenější-jeli byste na blind v srpnu?
Soude dle zkusenosti nasich, do HR jezdi hodne, to podle me schudne je, ALE budete muset byt nenarocni s vyberem ubytovani. Neco podle me sezenete, ale nebude to blizko u more a kdovijak pekne. Muj soukromy odhad.
Jednou jsme udělali to, že jsme si chtěli prodloužit dovču, tak jsme zkusili na severu sv. Filip (tak nějak se ta vesnice jmenovala, už si moc nevzpomínám), jen ale na 2 dni. Dřív si pamatuji, že venku na silnici posedávali stařečci a nabízeli ubytko, ale tehdy už asi bylo plno tak jsme museli do nějaké infokanceláře a tam nám dali poslední co zbylo. Bylo to hodně strohé a stařičké, ale relativně čisto a k moři cca 10 min chůze. Takže na 2 dny dobrý ale déle asi nee. No chce to zvážit, jestli opravdu jet na slepo nebo se pokusit něco sehnat ofiko ![]()
My jsme letos byli v Chorvatsku na dvou místech a na obou jsme byli překvapení, jak málo turistů tam bylo - kolem nás bylo x volných apartmánů. Takže já bych jela, určitě se někde upíchnete. My si ubytko hledáme na booking.com klidně den před odjezdem, nesnáším to objíždění apartmánů, takže to je pro vás taky možnost ![]()
@Loll DÍKY ZA AKTUÁLNÍ INFORMACI. Kamarádka před týdnem také sehnala na hned v Senj ubytko. Jen mne zaskočil ten srpen. Ovšem… ona je ted´ ta krize ohledně útoků, tak mapuji situaci ![]()
Vzdycky jsme jezdili zac. cervence na nlind a sehnali luxzs ubytko na plazi bez problemu. Vloni jsme museli presunout nas tradicni termin az na pulku srpna a teda poprvé za deset let se nam stalo, ze jsme měli problem neco sehnat. Jen jak psal nekdo vys, leda neco 500 a vic metrů od more a maly prostory, byli jsme ctyri, pokud neco nabizeli, tak pro 2-3 lidi. Na deset dnu pro nas nepredstavitelny. Nebo nejake usmudlane kuce, kam bych s detma spat nesla. Po dvanactihodinovem objizdeni a obchazeni, jsme museli dokonce spat noc navic v aute. Opravdu jsme byli v soku. Nakonec jsme dalsi den odpoledne apartmán nasli. Ale po 24h hledani. A ja uz teda po teto zkusenosti na blind jet nechci, byla to hruza, ta beznadej, unava a vystresle decka. Asi ani v nasem obvyklem cervencovem terminu. Taky jsme se poprve setkali s tim, ze se nas vsude ptali na národnost
a kdyz si overili, ze fakt Cesi, zapreli volnej apartman.
Stalo se nam to vloni poprve, ale vsude, kde jsme hledali. Sice to neni aktualni zkusenost, ale vloni nas to dost nemile prekvapilo. Myslim, ze jsme celkem zkuseni v ježdění na slepo… Takze za me naslepo ne - v srpnu ![]()
Příspěvek upraven 23.07.16 v 20:36
@Loll no jo, ale to jste asi byli ted nekdy a ne v srpnu. Ten termin je totiz zásadní, krome Italu, začínají v srpnu prazdniny i nekterym Nemcum a pak je asi dost plno..
@AvajBr no..... toho se právě taky bojím. Jen nevím, jak je to pořádně letos s obsazeností celkově.
@berry4 chapu. Ja bych rekla, ze bude plno. Koukala jsem na booking a ubytovánívchorvatsku minulej tyden a na co jsem klikla, bylo obsazeny - jezdime taky sev. Dalmacii.
Vloni tam bylo taky moc Francouzu, Britu a Holandanu, coz nas prekvapilo. Ti se v predchozich sezonach potkavali opravdu zridka. Takze bud nahoda, nebo vzhledem k situaci objevili novou destinaci. Ale fakt nevim… Pokud vyrazíte, tak drzim pesti, at najdete rychle ![]()
@AvajBr V srpnu jsem byli loni a nevšimla jsem si, že by bylo víc turistů než letos…
@AvajBr taky to stále projíždím. Sehnala jsem jedno ubytko, kousek od Selce, ale je v termínu, který nám nevyhovuje. Respektive-podle předpovědí na srpen už by nemělo být v tu dobu teplo.
Chlap je optimista, říká, že když jsme sehnali předloni(červenec),tak nebude problém.
@Loll a kde jste konkretně byli? Já znám kolem Omiše, tam nikdy nebyl problém v rozsahu 50 km, chceme na sever, pod Rijeku.
@berry4 Letos ostrov Muter a Sevid u Trogiru, loni v srpnu Biograd.
Nakonec jsem trošku náhodou získala přes booking ubytko, za pěknou cenu. Takže v klidu vyjedeme do jistoty ![]()
Chorvatsko 2017
Ahoj holky. Rozhodli jsme se s přítelem, že pojedeme v létě do Chorvatska na blind. Nejspíš pojedeme v srpnu, ale to ještě není jistý. Jedeme jen my dva. Teď bych měla pár otázek na ty, které už na blind v Chorvatsku byly ![]()
V kolik jste vyjížděli a na které místo jste jeli, v kolik jste na místo dorazili?
Potom by mě zajímalo, jestli jste sehnali snadno ubytování a kolik maximálně máme platit za pokoj? Nechceme žádnej luxus, stačí něco menšího, hlavně aby tam bylo čisto a bylo to pro dva
Ale aby nás někde neotrhali, tak kolik zhruba nějakej standartní pokoj může stát
A potom, na kolik Vás vyšla taková dovolená naslepo pro dva, včetně cesty?
Předem děkuji za odpovědi ![]()