Chorvatsko - výměna peněz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
420
31.7.14 21:32

Chorvatsko-výměna peněz

Ahoj holky, prosím po delší době jedeme opět do Chorvatska. A teď tápu co vyměnit za peníze. Lépe řečeno už tady v ČR vyměnit kuny+Euro. Nebo vzít jen Euro a měnit tam? A na dálnicích je výhodnější platit kartou nebo kuny? Děkuji za info:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2675
31.7.14 21:39

My měli s sebou kuny i eura, měnila jsem tady. Na dálnicích jsme platili kartou, byly menší fronty než na hotovosti. A jestli pojedete v Rakousku přes tunely, tak tam se platí hotově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
31.7.14 21:41

My jezdili do Chorvatska vzdy s eurama a na kuny jsme menili az tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
31.7.14 21:44

@vercadr měli sme kuny + eura na ubytko, vyměnit tady je tu lepší kurz…rakouskou a slovinskou známku sme kupovali už tady abysme se nezdržovali a v chorvatsku sme platili kreditkou menší fronty rychlejší..cestou zpět už teda kunama ptž nám zbyli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
31.7.14 21:53

@vercadr My jsme už loni pořídili na dálnici tu jejich krabičku na mýto hned na prvním nájezdu na dálnici ve Varaždinu. V ceně už máš přednabito a nikde na mýtnicích nestojíš. Mýtné se odečítá z krabičky a pokud kredit dojde, na výjezdu z dálnice to doplatíš. Mýtné je navíc o něco levnější. My měli kuny i eura. Ubytko chtěli zaplatit v éčkách, takže proto. Jinak, pokud máte platební kartu, tak placení kartou je o něco výhodnější, takže všude, kde to jde, plaťte kartou. Kurz kuna vs. euro je v podstatě stejné jako u nás. Na tom nijak neušetříš, pokud budeš eura měnit v Chorvatsku za kuny. Jinak, pokud nejste přímo z Čech, ale někde z Moravy, je asi výhodnější se rakouské i slovinské dálnici vyhnout přes Maďarsko. Je to nejen levnější, ale i rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
22.8.14 13:41

Obnovím diskuzi, chystáme se v estředu do Chorvatska. A váhám, zda vyměnit kuny tady a nebo až na místě? Kamarádka co tam byla nedávno, měnila až tam, že to bylo výhodnější. A mýtné platila kartou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
22.8.14 13:55

Dělám ve směnárně, je to úplně jedno..někde v HR mají i ten kurz fakt lepší, ale většinou to výjde na stejno..pozor na poplatky. Mýtné můžete i v EUR.

Tak si to užíjte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
22.8.14 13:56

Já byla v Chorvatsku loni. Věděla jsem už půl roku dopředu, že pojedeme ( měli jsme sebou dvě půjčené děti na prázdniny, tak jsme nechtěli jet nikam extra daleko) a měnila jsem už někdy v březen-duben a měla jsem naprosto luxusní kurz. Vyplatilo se mi to po všech stránkách. :-) :dance: :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
1142
22.8.14 14:22

@nataluska mýtné můžeš platit eurem, HRK i kartou, dle libosti. PHM na benzinách totéž - tam platím zásadně kartou. HRK jsem měnila v Česku - použila jsem možnost výběru z vlastního účtu - je to bez poplatku a u kurzu už zase moc rozhodující výchylka několik setin Kč není. Neměníš majlant. A rozdíl několika desetikorun či stovky netřeba řešit. Za mě - vyměnit v CZ - nemusíš řešit, zda máš HRK na sýr či jiné pochutiny v horách, jedeš-li „po staré“, které můžeš potřebovat či chtít cestou a nebude možnost zaplatit kartou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
22.8.14 14:37

@Nirrti tak mýtné určitě budu platit kartou a dojdu se tedy v pondělí poptat do banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
22.8.14 14:48

Byli jsme v Chorvatsku minulý týden - měnila jsem v ČR, ale potom jsem i vybírala v Chrovatsku z bankomat a výběr by lepším kurzem a poplatek minimální. Mýtné jsme platili kartou a taky byl lepší kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.8.14 19:50

Ahoj můžu se zeptat zda někdo nevíte jak je dlouha cesta do Chorvatska autobusem? Jedem na ostrov Pag. Autem to je cca těch 9 hodin co jsem se dočetla. Předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
22.8.14 20:51

@mm11 takže bude lepší si vybrat peníze rovnou v Chorvatsku z bankomatu, nebo v bance než tady u nás? Ptám se asi blbě, ale když budu vybírat v Chorvatsku v bankomatu, tak mě dají kuny a banka si to potom převede, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
22.8.14 21:21

No, nám se tedy zase výběr z bankomatu v Chorvatku nevyplatil. Tady manžel vybral kuny v bance u KB za 3,6 bez poplatku. A tam z bankomatu za 3,9 a poplatek 100kč. Já mám spořku a taky jsem tam vybírala za 3,9 a poplatek 120kč. Vrátili jsme se tento týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
22.8.14 21:42

Tak já jsem momentálně v Chorvatsku a dala jsem na radu a cestu sem jsem platila kartou…schválně jsem koukala na internet banking a nevyplatilo se to. Ač se jedná o minimum, ale měla jsem lepší kurz kuny, když jsem je brala ve směnárně. Tady jsem dnes měnila Eura na kuny a aktuální kurz Euro-7,21kun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí