Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsem teda na vážkách. Asi zajdu v pondělí do banky se poptat co a jak.
@nataluska Já po zkušenosti byl volila…výměna Eura a kuny v ČR ne banku, ale směnárny pouliční aspoň v Brně mají mnohem lepší kurz než banky. Mýto, benzín platit kunama. Já zítra jedu zpět do ČR a mýto budu opět platit kartou, ale jen z důvodů, že už nemáme kuny a měnnit Eura na kuny se nevyplatí. Já jsem docela překvapená asi 6let jsem v Chorvatsku nebyla a ceny tu dost výrazně rostou. Ač je konec sezony.
Doporučuju měnit peníze v česku nespoléhat na bankomaty v zahraničí. Mému příteli bylo v bance řečeno, že má super kurz na výběr eura. Vybíral tedy z bankomatu a za jedno euro chtěli ve španělsku 32 Kč chápete??? Ještěže jsme měli něco i z česka v hotovosti. Vyměňujem od té doby hlavně na valuty.net mají výborný kurz když se podíváte na srovnání s ostatními.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Letos se chystáme poprvé do Chorvatska ( jezdili jsme minule roky do zemí, kde se platí Eurem). Kolik bude potřeba kun pro 4 clenou rodinu ( cca, vím že přesně mi to nikdo neřekne). Občas půjdeme do restaurace na jídlo ( večeře). Nákupy chci platit kartou. A je momentálně lepší měnít kuny už v ČR nebo tam eura na kuny? Díky moc.
@Sůvička80 připojím se k dotazu, taky se chystáme a jedeme prvně ![]()