Chov křečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1044
3.8.23 09:03

@Birds teda..normálně mi padla brada..úplně popisuješ to co se děje u nás doma. Dcera si přinesla křečka od kamaradky, neměla jsem doma nic nez box z ikey. Ale bylo mi ho líto a koupili jsme mu klec s tím jak mu tam bude líp. Do tunelů neleze, ale nostop leze na mříze a snaží se dostat ven. ( mysleli jsme si, ze to dela jak se chce mazlit) taky zacal utíkat a byt agresivní, to předtím nebyl. Vůbec by mě nenapadlo, ze je to tou kleci. Děkuji za info vrátíme se k bedně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12612
3.8.23 09:12
@mamule42 píše:
Jak píšeš o nádoru, to si pamatuji jak jeden křeček trubka si propíchl něčím ten vak v tlamičce, nevím jak se to přesně jmenuje a udělala se mu boule pod okem, tak mu to v narkóze vyčistili, měl tam hnis, byl to mazel tak jsem byla ráda že to přežil, a pak jsem tam byla s jedním který měl najednou vytlačený očičko a celé vyschlé a když jsem ho chtěla uspat aby se netrápil, tak odmítli, že ještě nějakou dobu vydrží. To je těžký, málokterý křeček se ochočí tak že je to mazel. Hlavně na nich nepoznáš hned, že jsou vážně nemocní, vet mi řekla že i když mají horečku tak se chovají normálně. Ted máme potkany, a taky se tu střídají jak fusekle.Jsou dost nachylní na nemoce, jsou schopni umřít steskem když jim odejde parťák, a najednou jsou sami. Málokterý přijme cizího potkana, a je akorát zbytečná mela, je schopen cizího zabít, pokud je menší.

Holka tobte obdivuji. Ja se nebojim pavouku jako dlan, hnusnych zab, ropuch, hadu, ale kdyz vidim potkana, mys nebo i ondatru, co ma ten hnusny ocas tak jsen schopna vyskocit na lustr, kdyby na me skocil potkan tak je po me. Mit ho doma, tak jdu radeji dobrovolne spat s bezdaky ven. Ale zblbla jsem do papouchu, tak mane Žakuli, v zivote bych nerekla co investuji do hracek :roll: :roll: hracka za 6oo, super kozene platky a nase kraska za tyden zkusene rozdela vsechny uzle az se rozpadne..likvidatorka. ja sama je nezavazu, vubec nevim jak to dela.Obr investice do vetky, kdyz mela chudak zanet zaludku a brala antibiotika jeste ji cvakam prevenci..Mame super vetku a bere ji testy na vice prvku, jrevni obraz atd nez moje prakticka :lol: Ale je to moje beruska i kdyz ji nadavam dobava slepice. Nekdy dobe fest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5925
3.8.23 09:27

Potkani klamou tělem jsou to miláčci :lol: nás taky stojí peněz zvířata, pořád něco, mě zas potkani likvidují hamaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.8.23 00:05

@venulka1
Zdravím, na malé klece s „tunelama“ se vykašlete, jsou nevhodné a malé. :)
Co se týče ubikace, tak etické minimum pro křečky je 80×40×40cm na délku, ale čím delší, tím lepší- ideální je 100×50cm. :) Křečci jsou hodně aktivní, jsou během jednoho dne schopni naběhat i více jak 15km, proto jsou takové ty typické malé klícky prodávané ve zverimexech považované za týrání. :) Křečci z tak malého prostoru jednou zcvoknou a někteří začnou být i agresivní, ale není to jejich vina..
Jinak by měl mít možnost i hrabat a norovat- tj. alespoň 15cm vysokou podestýlku. :)
Co se týče vybavení, tak tam jsou vhodné věci hlavně ze dřeva.
Typické malé plastové tunýlky nejsou vhodné, jelikož v nich křečci mohou uvíznout- ne vždy to končí dobře vzhledem k tomu, že tam není moc děr pro přístup vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.11.23 11:28

ubikace

@Birds Prosím jaký tip ubikace máte, odkaz přímo, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
11.12.23 13:01
@silviess píše:
@Birds Prosím jaký tip ubikace máte, odkaz přímo, děkuji

Odkaz nemůžu dát, výrobek byl na míru: nechala jsem si vyrobit akvárium 110×40×45 cm (výška), tloušťka skla 6 mm (nelze napustit vodou, prasklo by) za 2.500,– i s dovozem. Kdybych chtěla klasické sklo 8 mm, které pak lze i napustit vodou (kdybych chtěla rybičky), tak by to byl určitě dvojnásobek peněz, ne-li i víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný