Kočka přenáší co teď?

27.7.23 23:38

Kočka přenáší co teď?

Ahoj,
Mám dotaz mám doma březí kočičku.
Dnes je přesně 69.den březosti.
Bohužel se jí porod vůbec nerozjíždí, cecíky suché a vulva bez sekretu.
Jezdíme k vet obden na Sono, miminka v pořádku, už jsou pry dopečená..
Chci se zeptat má někdo zkušenost s porodem v tomto období? Vet říkal, že by doporučil císařský řez pokud to nepůjde ale klidně kolem 73dne.. není to pozdě nebo není to až moc velký zákrok?
Vůbec nevím co dělat co bude pro kočičku lepší. Když jsem slyšela cenu budiž neřeším.. je to jak moje děťátko, takže žádné peníze nejsou dost, aby jí pomohli ulevit.. jen nevím co je lepší.. už takhle jsem hotová že ji nervuji jak musíme jezdit na to sono a co si budem to také není nejlevnější, ale aspoň vím že ona i mrnata jsou v pořádku..
Prosím má někdo zkušenosti? Popř jak kočička po císaři snáší koťata? Přijme je? Někde totiž píší že moc to pak mezi nimi nejde a kočka je neustále od sebe odhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.7.23 00:28

@Cherrilien proboha,dej jí svátek a klid :think: jaký by tobě bylo, kdybys měla rodit a pořád tě někdo nutil někam jezdit a stresoval tě atd? :think: ženský taky přenáší. Nech to přírodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
28.7.23 00:36

Tak tohle čtu prvně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
28.7.23 07:25

Poslechni veterináře. Nech to zatím být a nedělej si starosti. Kočka si s tím poradí sama. Pokud to tedy není nějaký přešlechtěný kousek,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.7.23 08:16

A co bys chtěla dělat jiného, než na toho císaře jít, pokud se nerozrodí? :nevim: Poslouchej veterináře a nestresuj jí neustálými převozy. Dej jí teď aspoň ty 3 dny klid doma a když nic, v pondělí se objednej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
28.7.23 18:08

Ještě tě uklidním, že kočky jsou fakt s tímhle v pohodě. Jsou to tak nějak od přírody bezva mámy a umí si poradit. Starali jsme se na chatě o nalezenou kočku. Byla březí a zřejmě předčasně porodila. Koťat bylo zkrátka moc, myslím, že jich tenkrát měla sedm. No, nebyla donošená, ale vypadala normálně, jen byla maličká. Já bych je zachraňovala, ale ona věděla, že nemají šanci přežít, tak se jich ani nevšimla. Prostě je porodila a odešla. Přitom před tím se o koťata starala naprosto vzorně. Potom jsme ji dali raději vykastrovat. Bohužel se krátce na to ztratila, no snad se uchytila u někoho jiného. Bude to v pohodě, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
28.7.23 20:54
@martina.se píše:
@Cherrilien proboha,dej jí svátek a klid :think: jaký by tobě bylo, kdybys měla rodit a pořád tě někdo nutil někam jezdit a stresoval tě atd? :think: ženský taky přenáší. Nech to přírodě

No, tak kdybychom nechali všechno přírodě, to by to dopadlo… takhle kamarád nekastruje kočky, ty rodí koťata a vždy skoro o všechna přijde, protože bydlí u lesa a něco je zakousne. Taky tomu říká “příroda”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.23 21:07

@martina.se díky za radu.. ale na přírodě jsem to nechat chtěla, ale nechci přijít o kočku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
28.7.23 21:21

V klidu, hlavně nestresovat kočku. Ona to vnímá strašně moc…

Může ji to pak porod i překazit, to zvíře ví nejlíp, kdy to přijde..hlavně ji pořád nevoz k doktoru, to je strašnej stress…

Mluvím ze své zkušenosti, v rodině máme chs Bengálky, první vrh byl zbytečně stresový…kočka byla nervózní bez dotyčné osoby nedala ránu, vyloženě vyhledávala společnost. Nevěděla, kde si ustlat, kde ty koťata porodit…

Velká chyba byla ten stress okolo ní…jakmile je kočka nervózní, protože je okolo ní chaos, tak prostě neporodí…už jen že strachu o ty koťata. Ta příroda prostě ví nejlíp. Taky se ten porod úplně nezdařil.

Hlavně bys na ni poznala, že ji to nejde…
Nechala bych ji prostor, klidně vybudovala víc „porodnic“ míst, kam si v klidu zaleze…

Teď máme třetí úspěšný vrh. Jen se plus mínus čekalo, kdy..a co. Připravili se ty místa. A nakonec klasika..vyklidil se jeden foch ve skříni…nachystali se deky..a kočka to zvládla levou zadní..v klidu bez stresu.

Nemá se nic přehánět. Na utz se s ní bylo jednou pro potvrzení březosti a zhruba kolik srdíček se nachází.

Teď mám mladou krasotinku já a taky to nehodlám v žádném případě přehánět…oni ví nejlíp. Takže klid..

• Citovat
  • Upravit
72725
28.7.23 21:28
@Cherrilien píše:
@martina.se díky za radu.. ale na přírodě jsem to nechat chtěla, ale nechci přijít o kočku!!!

Způsobujes si to sama, zbytečně ji stresujes :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
28.7.23 21:29
@Cherrilien píše:
Ahoj,
Mám dotaz mám doma březí kočičku.
Dnes je přesně 69.den březosti.
Bohužel se jí porod vůbec nerozjíždí, cecíky suché a vulva bez sekretu.
Jezdíme k vet obden na Sono, miminka v pořádku, už jsou pry dopečená..
Chci se zeptat má někdo zkušenost s porodem v tomto období? Vet říkal, že by doporučil císařský řez pokud to nepůjde ale klidně kolem 73dne.. není to pozdě nebo není to až moc velký zákrok?
Vůbec nevím co dělat co bude pro kočičku lepší. Když jsem slyšela cenu budiž neřeším.. je to jak moje děťátko, takže žádné peníze nejsou dost, aby jí pomohli ulevit.. jen nevím co je lepší.. už takhle jsem hotová že ji nervuji jak musíme jezdit na to sono a co si budem to také není nejlevnější, ale aspoň vím že ona i mrnata jsou v pořádku..
Prosím má někdo zkušenosti? Popř jak kočička po císaři snáší koťata? Přijme je? Někde totiž píší že moc to pak mezi nimi nejde a kočka je neustále od sebe odhání.

Chovám kočky a 69 den není žádná výjimečná situace, obzvlášť u prvorodičky. Má čas do 72-73. dne. Takže klid, přestaň se stresovat, ona to vycítí, potřebuje klid. A hlavně jí ty tři dny minimálně nikam netahej. To je pro ní stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.7.23 21:29
@Lenkalin píše:
No, tak kdybychom nechali všechno přírodě, to by to dopadlo… takhle kamarád nekastruje kočky, ty rodí koťata a vždy skoro o všechna přijde, protože bydlí u lesa a něco je zakousne. Taky tomu říká “příroda”

Asi neumíš číst, případně pochopit text, evidentně :think: co má společného porod s kastrací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
28.7.23 21:48

@martina.se otázka má být, co má přenášení společného s kastrací. Tvé a jeho odvolávání se na přírodu. Přenášející ženu taky doktoři nechají na přírodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
28.7.23 23:50

Bože, nevěřila jsem, že by někdo s těhotnou kočkou chodil k veterináři???
To jí prosim tě tu březost počítáš jak???
Ať žijí kočky co jsou volně na zahradě, měli jsme koček několik a všechny zvládly porodit a postarat se o koťata..
To že porodila jsme poznali max podle toho, že už nevlacela břicho..
Ty v…chodit s kočkou na veterinu na ultrazvuk a řesit císaře :nevim:
Kam ten svět spěje. Kočka je šelma, lovec, patří ven ne doma na gauč :nevim:
Přirozeně prostředí ji umožní přirozene chování, tedy i porod a starost o koťata.
To že koťatům hrozí, že je někdo sežere, ano je to tak…nikdy se nám to popravdě ta ty roky nestalo…

• Citovat
  • Upravit
72725
29.7.23 08:08
@Lenkalin píše:
@martina.se otázka má být, co má přenášení společného s kastrací. Tvé a jeho odvolávání se na přírodu. Přenášející ženu taky doktoři nechají na přírodě?

Je evidentní, že o kočkách viď houby. Tudíž nemá smysl s tebou ztrácet čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný