Kočka přenáší co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2773
29.7.23 08:39

@martina.se rozhodne 😁 👎

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
29.7.23 08:42

@Anais Brno jsou kočky, které se množí cíleně. Obvykle to dělají CHS a jsou to jediné kočky, které by se měly množit. Že mate venkovní nekastrované kočky a necháte je nekontrolovaně množit a rodit koťata, která skončí stejně, je věc druhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.7.23 08:52
@Lenkalin píše:
@Anais Brno jsou kočky, které se množí cíleně. Obvykle to dělají CHS a jsou to jediné kočky, které by se měly množit. Že mate venkovní nekastrované kočky a necháte je nekontrolovaně množit a rodit koťata, která skončí stejně, je věc druhá

O chovných stanicich si myslím svoje. Zvířata patří do přírody a to jakákoli…
To jako bychom měli chovné stanice na lidskou rasu.

• Citovat
  • Upravit
5631
29.7.23 09:21

Nestresuj tu chuděru kočku tolik a pak porodí.
Ty převozy k veterináři jsou pro ni obrovský stress a kvůli tomu se porod oddaluje.
Nech ji v klidu, priprav doma několik porodních míst a dej ji týden čas. Vsadila bych si na to že pokud bude v klidu, do toho týdne v pohodě porodí.
Naše kočky vždy nejraději rodily ve stísněných tmavých prostorech mimo největší ruch domácnosti. Vždy jsme připravili polici ve skříni na chodbě k půdě, pak vystlanou krabici pod skříň v ložnici a ještě byl oblíbený úzký prostor mezi psacím stolem a zdí, tak jsme tam pak dávali krabici taky. V 95% si kočka vybrala jedno s těchto míst a porodila během noci když byl všude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.23 09:23

@Anais Brno březost ji počítám jednoduše, vím kdy byla nakryta protože máme chovnou kočku a krytí bylo plánované..
A ano každej řekne ject se zviretem k vet dělat utz nebo císař zbytečně..pro někoho zbytečne, protože by musel zaplatit IX tisíc.. pro mě samozřejmost pokud má kočka nemůže porodit, tak jsem tu pro ní zaplatit ji cokoliv co jí pomůže..hlavně aby ji se nic nestalo..
Chtěla bych vidět jak třebas i ženské nechávají být když přenáší.. jee ona se neotvírá nevadí.. příroda si s ní poradí.. co myslíte je to stejné?? Když chcípne zvíře nebo člověk??
Pomalu Každej upřednostňuje lidí..
Já upřednostňuji zvířata!!
Pokud lze pomáhat i těhotným ženským, tak proč ne kočkám..!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.23 09:30

@Gracetheworld díky za radu máme doma, ale připravené 4 rodící boxy.. všechny na tmavých místech kde by měla svůj klid.. nejhorší je, že už teď prý bude mít rizikový porod, protože koťata jsou už dost velká.. a pokud do 73.dne neporodí čeká nás císařský řez, protože už by to nezvládla odrodit vůči velikosti podle veterináře, už máme i čas. Já nejsem odbornik, tak věřím jemu. Když jsem volala jinému vet, tak mi řekl, že už teď by udělal císař. Že kočka nesmí být dýl březí než 70.dni .. IX lidí mi řekla že jsme blázen vůči penězům. Ale tak ať, mě nedělá problém dát za zákrok 9k, ale vědět že se kočce nic nestane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
29.7.23 09:45

Chtěla jsi radu, dostalas ji. Zkusit teď nestresovat kočku neustálými převozy na veterinu, neb kočka narozdíl od lidských rodiček netuší, že to je pro její dobro a stres = nezanedbatelná stopka pro všechny rodičky napříč živočišnými druhy. Měli jsme spoustu koček a nezadařila se žádná, co by veterináře snášela nadšeně. Máš strach, chápu, ale i kdyby nakonec byl ten cs potřeba, nejlepší, co jde udělat, je vyklidnit se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
29.7.23 09:55

@Anais Brno já si zase myslím své o lidech, co nechají kočky množit a je jim jedno, co bude s jejich koťaty. A co se odvolávají na přírodu, ale přitom podporují domestikaci a kočky krmí a dělají je tak na lidech závislých. Naštěstí jsou tu spolky, co se pak o ty nechtěné, nemocné a usoplené kočky starají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.7.23 12:09

@Cherrilien protože ženská to chápe, ale tu kočku tím stresujes a Braniš ji porodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.23 12:30

@Ja-rekk děkuji konečně někdo kdo má kočky a chápe.. jinak dneska je 72 a stále nic ani nemá vulvu oteklou a ani si nehledá místa na klid. A to jsem už přidělala porodní boxy ve skříních a udělala škvíru, aby si tam mohla vlézt.. jen se přišla podívala a šla zase na gauč.. hlavně se nechce hnout od mé maličkosti. kam se hnu mám jí u sebe (převážně se pořád snaží na mě lozit a ležet na mě ). zítra má ject na císař, tak sama nevím zda do toho jít nebo zažádat raději o ty injekce na vyvolání.. nevím co je menší zlo.. koťátka jsou všechna v pořádku podle Sona.. pokud chováte kočičky, mohu znát váš názor, jakožto od chovatele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
30.7.23 14:11

Tak jeď, poraď se tam rovnou s doktorem, určitě má zkušenosti větší než my tady. Hlavně ať to dobře dopadne a dej pak vědět kolik jich má. Docela ti závidím, koťátka jsou „k sežrání“. Tak si s nimi užij hodně radosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný