Chovají se ke mě normálně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.4.23 14:10

Chovají se ke mě normálně?

Ahoj,
od listopadu jsem nastoupila do pojišťovny - má první práce, bez žádných zkušeností (brigády neberu nic vážného).

Nastoupila jsem na OSVČ, se strachem, že nebudu mít z čeho platit daně.

Ale máme na celý rok fix - pokud splníme body - s nimi mi pomáhala moje manažerka - která ma na starost celý náš region, takže je tady ta hlavní. Cca do února vše bez problému, dávala mi kontakty, smlouvy, dala ke mě 2 kolegyně, aby mi pomáhaly - chodí semnou na schůzky, pomáhají mi v př. dotazů, nebo když něco nevím.

No… Ale cca už od března se po mě vezou, mám ten pocit. Proto mě zajímá jak to vidíte vy, zkušenější.
Jsem teda na OSVČ, ALE musím chodit každý den na kancl od 8 do cca 6. Ze začátku mi to bylo řečeno od šefové tak, abych si zvykla na nějaký režim, což jsem brala v pořádku. Ale teď musím chodit i v př. nemoci, nemám žádný svůj prostor, dávají mi práci i na víkendy, že se mi pak jenom zdá o pojištění :lol:

To byla první věc. Ta další je, jakmile přijdu za šefkou a je tam s ní ta jedna kolegyně, co mi byla přidělená aby mě hlídala, pomohla mi (tu druhou, vstřícnější, vyhodila). Tak okamžitě začínají byt nepříjemné typu - Proč máš růžovou kabelku? Proč máš na sobě široké džíny (baggy, nosím je dny, kdy nemám schůzky)? Proč máš dlouhé nehty? Proč máš umělé řasy? Proč máš oranžové triko?
Mimochodem je mi 20, takže radši ani neodpovídám na takové otázky, at me tam někde nepomlouvají, že jsem děcko drzé.

A pokaždé je to něco, odpovídám ze slušnosti a akorát se mi vysmějí.

Další věc, která mi ze všeho nejvíce vadí.
Měli jsme od šéfové večeři na konci prosince. Byli tam všichni, co pod ní pracují. Začalo to v klidu, sice jsem se s nikým neznala, takže jsem byla ve stresu. Ale sedl si ke mě jeden kolega - cca 40, manželka, děti. Brala jsem to normálně, ale následně začal že jsem nádherná a jestli k němu půjdu do vířivky. Večeři jsem opustila, neřešila jsem. S šéfovou jsem se o tom bavila, nic k tomu neřekla.
Cca dva týdny zpět mi zavolal, aby se omluvil. Byla jsem ráda, jenže on toho využil a zase na mě začal s tím, že se můžeme vidět na oběd a opět, vířivka, jestli se nechci vídat.

Řekla jsem to šéfové, vysmala se mi, „Terezo, běda jestli s ním chodíš na obědy“.. A já Němela slov, v životě bych nešla s někým takovým někde. K tomu jsem přidala, že me otravoval další, kterého nabírala cca dva měsíce zpátky. Na setkání nováčků mi sahal na stehna, začal mi vypisovat at se vidíme v sobotu večer. Má děti a manželku, cca 35 let.
Odmítla jsem.
Zase reakce, „tyvole Terezo“ s výsměchem. Prostě nevidí to, že mi to není příjemné. Přitom ja neflirtuju, nic takového.

Chci vědět váš názor, jestli jen já to vidím tak, že ke me jsou hnusné.
 Díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
8.4.23 14:17

Jestli se ti v práci nelíbí a cítíš se nějak ohroženě. Tak jdi jinam. Není tvá povinnost setrvávat v prostředí, které ti není příjemné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.23 14:20

@Atisia

Právě nevím, jestli to nepřeháním já, proto se ptám.
Hlavně, nemám kde moc odejít, jsme male město, kde je nabídka práce minimální, a co teprve práce, která by mě i bavila? Žádná :zed:

• Citovat
  • Upravit
8302
8.4.23 14:27
@Anonymní píše:
@AtisiaPrávě nevím, jestli to nepřeháním já, proto se ptám.
Hlavně, nemám kde moc odejít, jsme male město, kde je nabídka práce minimální, a co teprve práce, která by mě i bavila? Žádná :zed:

Než přijdeš na to, co tě baví, můžeš čekat i dvacet let. Jsi mladá. Máš možnosti. Dokud nemáš děti, zkoušej co se dá. Jsi v první práci, nechodíš tam ráda. Taky jsem měnila práce, a dobře jsem udělala. Hledej jinde. A dneska máš i práci s ubytováním. Já bych vyjela ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.4.23 14:28
@Anonymní píše:
@AtisiaPrávě nevím, jestli to nepřeháním já, proto se ptám.
Hlavně, nemám kde moc odejít, jsme male město, kde je nabídka práce minimální, a co teprve práce, která by mě i bavila? Žádná :zed:

No a co by tě bavilo? Co můžeš nabídnout ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
8.4.23 14:29
@Anonymní píše:
Ahoj,
od listopadu jsem nastoupila do pojišťovny - má první práce, bez žádných zkušeností (brigády neberu nic vážného).

Nastoupila jsem na OSVČ, se strachem, že nebudu mít z čeho platit daně.

Ale máme na celý rok fix - pokud splníme body - s nimi mi pomáhala moje manažerka - která ma na starost celý náš region, takže je tady ta hlavní. Cca do února vše bez problému, dávala mi kontakty, smlouvy, dala ke mě 2 kolegyně, aby mi pomáhaly - chodí semnou na schůzky, pomáhají mi v př. dotazů, nebo když něco nevím.

No… Ale cca už od března se po mě vezou, mám ten pocit. Proto mě zajímá jak to vidíte vy, zkušenější.
Jsem teda na OSVČ, ALE musím chodit každý den na kancl od 8 do cca 6. Ze začátku mi to bylo řečeno od šefové tak, abych si zvykla na nějaký režim, což jsem brala v pořádku. Ale teď musím chodit i v př. nemoci, nemám žádný svůj prostor, dávají mi práci i na víkendy, že se mi pak jenom zdá o pojištění :lol:

To byla první věc. Ta další je, jakmile přijdu za šefkou a je tam s ní ta jedna kolegyně, co mi byla přidělená aby mě hlídala, pomohla mi (tu druhou, vstřícnější, vyhodila). Tak okamžitě začínají byt nepříjemné typu - Proč máš růžovou kabelku? Proč máš na sobě široké džíny (baggy, nosím je dny, kdy nemám schůzky)? Proč máš dlouhé nehty? Proč máš umělé řasy? Proč máš oranžové triko?
Mimochodem je mi 20, takže radši ani neodpovídám na takové otázky, at me tam někde nepomlouvají, že jsem děcko drzé.

A pokaždé je to něco, odpovídám ze slušnosti a akorát se mi vysmějí.

Další věc, která mi ze všeho nejvíce vadí.
Měli jsme od šéfové večeři na konci prosince. Byli tam všichni, co pod ní pracují. Začalo to v klidu, sice jsem se s nikým neznala, takže jsem byla ve stresu. Ale sedl si ke mě jeden kolega - cca 40, manželka, děti. Brala jsem to normálně, ale následně začal že jsem nádherná a jestli k němu půjdu do vířivky. Večeři jsem opustila, neřešila jsem. S šéfovou jsem se o tom bavila, nic k tomu neřekla.
Cca dva týdny zpět mi zavolal, aby se omluvil. Byla jsem ráda, jenže on toho využil a zase na mě začal s tím, že se můžeme vidět na oběd a opět, vířivka, jestli se nechci vídat.

Řekla jsem to šéfové, vysmala se mi, „Terezo, běda jestli s ním chodíš na obědy“.. A já Němela slov, v životě bych nešla s někým takovým někde. K tomu jsem přidala, že me otravoval další, kterého nabírala cca dva měsíce zpátky. Na setkání nováčků mi sahal na stehna, začal mi vypisovat at se vidíme v sobotu večer. Má děti a manželku, cca 35 let.
Odmítla jsem.
Zase reakce, „tyvole Terezo“ s výsměchem. Prostě nevidí to, že mi to není příjemné. Přitom ja neflirtuju, nic takového.

Chci vědět váš názor, jestli jen já to vidím tak, že ke me jsou hnusné.
Díky!

Za prvé děláš ve Švarcsystému.
Za druhé nechápu proc říkáš šéfové kdo tě z kolegů kam zve.
A za třetí, jo šikanují tě a najdi si normalni práci. Pojišťovnictví je opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
8.4.23 14:46

No, nejdříve pečlivě přečti veškeré smlouvy, abys věděla, kolik tě tahle zkušenost bude stát a pak rychle utíkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
8.4.23 15:02

Ke svarcsystemu se nevyjadruji :mrgreen:
A jinak si najdi jinou praci, dost tam s Tebou vyjebavaji.. vetsinou je to tak, ze nekdo ma sluzbu v kancelari a strida se to, ale abys tam byla porad jen Ty je vazne vyjebavani..
Co se obtezovani tyce, tak zde bych razne vzdy rekla ne, ale rozhodne bych se nesverovala sefove.. ono to pak totiz muze znit dost namyslene :nevim:
A jinak taky nechapu dnesni „modu“ typu baggy, crop top a jeste to ty slecny povazuji za elegantni a vhodne do kancelare :zed: ono to, ze Ty nemas ten den schuzku je sice pekne, ale kdyz Te zahledne nejaky klient nekoho, kdo tu schuzku ma, tak pusobis jako blbka, pardon..

• Citovat
  • Upravit
7223
8.4.23 15:12

Pokud děláš v pojišťovnictví tak budeš mít nejspíš maturitu. Záleží na tom v jakém oboru, co tě baví… Dojíždět se dá taky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.4.23 15:19

Ano, je to sikana.

A pproc vykladas sefove o kolegovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
8.4.23 15:35

Jo ty uz jsi psala potom vecirku :think: to si pamatuju..kd, z se zacina s praci, clovek udela par chyb..a z chyb se clovek uci..na tento Svarcsystem se vyprdni…pokud u vas prace neni, budes se muset za ni nekam vypravit..tohle neni, tak rikajic, to prave orechove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.23 15:40

Co tady máte se svarcsystémem? Práce v pojišťovnictví bývá na základě mandátní smlouvy, to nemá se svarcem nic společnýho.

Podívej, práce v pojišťovnictví je celkem drsná, dlouhodobě tam obstojí málokdo a vztahy tam nebývají nic moc. Vzhledem k tomu, že jsi osvč, tak tam nemáš moc jistot jako zaměstnanec, bohužel ani co se týká obtěžování. Pořádně si přečti smlouvu, bohužel s odchodem asi budou spojené nějaké sankce. Vřele doporučuju začít pracovat na zvýšení kvalifikace, bohužel s maturitou to dneska už moc daleko nedotáhneš. Ke kolegům a kolegyním asi budeš muset mít ostřejší lokty, nesvěřovat se a rovnou se vymezovat.

• Citovat
  • Upravit
4148
8.4.23 15:43

Taky bych sla. Jsi OSVC, nema ti co rozkazovat. Precti si co mas s nima ve smlouve. Mrkni na jine pojistovny a banky jestli neberou na pracovni pomer na prepazku. Hlavne nelez do realitky, to by bylo to samy. Tohle je fakt kravina, nechtej ti dat zamestnanecky pomer ale stahli by te z kuze. Neuveritelny
Jinak pouceni nikomu neduverovat, s nikym se hned nekamaradit, nesverovat s osobnimi vecmi. A co jsou baggy si jdu vygooglit, jsem jina generace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.23 15:46

Vsem dekuji za odpovedi

@smile_xxx
Ano, moje prvni zamestnani. Mam vystudovane podnikani a umim hodne dobre anglicky.
Jenze tohle vsechno mi moc nepomuze no :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat