Další změna zaměstnání

14
7.4.23 18:55

Dalsi zmena zaměstnání

Dobrý den.
Rada bych znala váš názor.. po rd jsem se vrátila do své původní práce, kde byla velmi nejistá situace, (byla jsem zde pres dest let) atak jsem změnila práci. Nastoupila jsem, práce mě bavila, ale půlka lidí z firmy odcházela, kolektiv nebyl moc dobrý..po mem odchodu z puvodni prace jsem dostala tři nabídky prace. Dlouho jsem přemýšlela, zda některou z nich přijmout. Nakonec jsem jednu přijala. Nastoupila jsem, mám po zkusebni dobe, nyní jsem zde asi pět měsíců, ale už od začátku cítím, že to není prostě ono. Náplň práce znám, ale jsou věci, které vím, že budu muset řešit, třeba i v budoucnu a nemám takové zkušenosti, které se ode mě očekávají. Chybí mi praxe. Další věc je ta, že to co spadá pod moji náplň práce dělala paní, která šla do důchodu a nikdo jiný než ona to neví. Byla tam od stredni skolky az do ted. Jsem s ní v kontaktu, ale i tak z toho mám hrůzu, nemá mi kdo poradit, vedoucí také neví. Vim, ze ji budu volat jeste za rok..Já už teď vím, že tam být nechci, mám strach z toho všeho, co me čeká. Večer nespím, budim se. Doma dvě děti.. pracuje tam i tchán, který se mnou o práci nemluví. Myslím, že ani neví, co všechno mám na starost. Že mám zodpovídat za věci, které nedokážu ani posoudit. Je mi blbý odejít kvůli němu i tchyni. Řekla jsem si, ze vydržím rok, do kdy mám smlouvu. Nechci tak casto menit praci. Ale nevim, zda jit ted nebo pockat rok, treba si to sedne. Ale ja uz ted cim, ze to nechci delat moc dlouho..neni to proste ono. Kam jít mám. Kolektiv tam znám také a náplň práce znám také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17388
7.4.23 18:59

Když už dnes víš že za rok “to bude pořád blbě” není co řešit…
Mysli na sebe a hledej si něco nového…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8595
7.4.23 19:02

Neohlížela bych se na tchána a tchýni. Je to tvůj život, ty v noci nespíš, ne oni. Mysli na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
7.4.23 19:10

Neohlizela bych se na ne. Už dávno jsem pochopila, ze je to muj život a kdyby to bylo obráceně, taky by se na mě taky nikdo neohlizel.
Jednoduše bych dala výpověď, ze je mi to sice líto, ale práce mě nebaví a mám lepší nabídku. Zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
7.4.23 19:59

Spatne předána práce je na prd. A když mas malo zkušenosti, vlasní systém těžko nastavis. Ja podobnou práci zažila (byla jsem už druhá v radě, která práci neměla jasně popsanou a už vubec nedošlo k předání agendy). Snažila jsem se i s moji (také úplně novou ) sefovou vše dat do poradku. A malem jsem se z toho zhroutila. Po roce jsem dala výpověď. A velmi se mi ulevilo. Měla jsem to udelat dřív.
Co ten chudák po me, to fakt netuším. Také jsem ho nezaucovala.

• Citovat
  • Upravit
14
7.4.23 20:17

@Tuhy_LU přesně tak. Já uz to měla zabalit, když jsem nastoupila. Už předtím jsem měla ten pocit, že za týden se nedá ta práce předá. Nebýt toho kolegy, tak už tam nejsem.
Teď už jsem se do toho tak nějak dostala, ale mě to ani nebaví 🙊.
Přitom mě to strašně lákalo. Ale už teď myslím na to, co mě čeká a mám z toho hrůzu.
Už při mém nástupu mě většina litovala. Někdo říkal, že mě to i semele. Ale nechtěla jsem to úplně vzdát, nerada něco vzdávám. Ale teď to vidím, co to se mnou dělá..a je mi blbý odejít a nechat „to“ tam. Říkám si, kdo by tu práci předal. Koukám moc na ostatní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
7.4.23 20:29
@Lenna677 píše:
Dobrý den.
Rada bych znala váš názor.. po rd jsem se vrátila do své původní práce, kde byla velmi nejistá situace, (byla jsem zde pres dest let) atak jsem změnila práci. Nastoupila jsem, práce mě bavila, ale půlka lidí z firmy odcházela, kolektiv nebyl moc dobrý..po mem odchodu z puvodni prace jsem dostala tři nabídky prace. Dlouho jsem přemýšlela, zda některou z nich přijmout. Nakonec jsem jednu přijala. Nastoupila jsem, mám po zkusebni dobe, nyní jsem zde asi pět měsíců, ale už od začátku cítím, že to není prostě ono. Náplň práce znám, ale jsou věci, které vím, že budu muset řešit, třeba i v budoucnu a nemám takové zkušenosti, které se ode mě očekávají. Chybí mi praxe. Další věc je ta, že to co spadá pod moji náplň práce dělala paní, která šla do důchodu a nikdo jiný než ona to neví. Byla tam od stredni skolky az do ted. Jsem s ní v kontaktu, ale i tak z toho mám hrůzu, nemá mi kdo poradit, vedoucí také neví. Vim, ze ji budu volat jeste za rok..Já už teď vím, že tam být nechci, mám strach z toho všeho, co me čeká. Večer nespím, budim se. Doma dvě děti.. pracuje tam i tchán, který se mnou o práci nemluví. Myslím, že ani neví, co všechno mám na starost. Že mám zodpovídat za věci, které nedokážu ani posoudit. Je mi blbý odejít kvůli němu i tchyni. Řekla jsem si, ze vydržím rok, do kdy mám smlouvu. Nechci tak casto menit praci. Ale nevim, zda jit ted nebo pockat rok, treba si to sedne. Ale ja uz ted cim, ze to nechci delat moc dlouho..neni to proste ono. Kam jít mám. Kolektiv tam znám také a náplň práce znám také.

Toto je běžné, člověk změní místo a pak na tom novém to není ono. Bohužel, hledání nové práce nějakou dobu trvá. Tak pilně hledej, když se poštěstí, tak na dosavadním místě budeš rok, protože když dáš výpověď, nějakou dobu to trvá, než tě pustí. Odejít po roce není problém, sleduje se celé cv. Když někdo někde byl delší dobu, tak se toleruje, pokud má v CV místo, kde byl jen krátce - do 3 měsíců a nebo rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
7.4.23 21:02
@Lenna677 píše:
@Tuhy_LU přesně tak. Já uz to měla zabalit, když jsem nastoupila. Už předtím jsem měla ten pocit, že za týden se nedá ta práce předá. Nebýt toho kolegy, tak už tam nejsem.
Teď už jsem se do toho tak nějak dostala, ale mě to ani nebaví 🙊.
Přitom mě to strašně lákalo. Ale už teď myslím na to, co mě čeká a mám z toho hrůzu.
Už při mém nástupu mě většina litovala. Někdo říkal, že mě to i semele. Ale nechtěla jsem to úplně vzdát, nerada něco vzdávám. Ale teď to vidím, co to se mnou dělá..a je mi blbý odejít a nechat „to“ tam. Říkám si, kdo by tu práci předal. Koukám moc na ostatní..

Ja odejít musela: nespavost, brnění rukou, myšlenky na práci i při sexu, léky na depresi…Nechtěj k tomu dojít. Dala jsem výpověď a po měsíci jsem otěhotněla (a to to x let neslo). Proste to ze me spadlo. A tím jsem přestala přemýšlet i o nějakém předání - byla jsem na rizikovým a měla starosti se zdravim. Dnes jsem se realizovala jinde. Práci v oboru bych sice taky nasla lusknutim prstu. Ale byl to obor “prohnily” a čekalo by me to same i jinde.

• Citovat
  • Upravit
14
7.4.23 21:18

@Náhodný host no v předešlém zaměstnání jsem byla přes deset let, pak byla změna.. půl roku a teď jsem tady pět měsíců. Chtěla jsem vydržet rok, aby to nevypadalo blbe právě kvůli cv 🙈. Kam odejít právě mám. A asi by nebyl problém, počkali na mě i delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
7.4.23 21:25
@Lenna677 píše:
@Náhodný host no v předešlém zaměstnání jsem byla přes deset let, pak byla změna.. půl roku a teď jsem tady pět měsíců. Chtěla jsem vydržet rok, aby to nevypadalo blbe právě kvůli cv 🙈. Kam odejít právě mám. A asi by nebyl problém, počkali na mě i delší dobu.

Tak jestli máš kam odejít, tak neváhej, cv neřeš, jestli na novém místě vydržíš aspoň rok, tak nemusíš toto vůbec řešit. Na jednom místě 10 let, tak většinou lidi mění místo častěji. Práce nesmí člověka deptat. Najít práci problém nebývá, problém je najít dobrou práci. Takovou, kde to člověka nebude deptat, nebo tam nebudou divní lidé ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.4.23 21:26

@Tuhy_LU toho se prave bojím. Už teď mám problémy se spaním, po deseti letech jsem začala kouřit..předevčírem se mi klepala ruka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.4.23 21:29

@Náhodný host ja myslím, že bych vydržela, ta prace je fajn, uz jsem ji delala, lakali mě tam taky. Znám tam tu vedoucí i toho jejího kolegu. Byla by to zase změna, nové postupy atd. Ale tak nějak vím do čeho bych šla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
7.4.23 22:01
@Lenna677 píše:
@Tuhy_LU toho se prave bojím. Už teď mám problémy se spaním, po deseti letech jsem začala kouřit..předevčírem se mi klepala ruka..

Tohle je fakt zralé na to co nejrychleji práci změnit, naopak bych se dohodl na místě, kde jsi, jestli by nepustili rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
7.4.23 22:02
@Lenna677 píše:
@Náhodný host ja myslím, že bych vydržela, ta prace je fajn, uz jsem ji delala, lakali mě tam taky. Znám tam tu vedoucí i toho jejího kolegu. Byla by to zase změna, nové postupy atd. Ale tak nějak vím do čeho bych šla..

Tak vše člověk předem neví, ale zas je-li to na dosavadním místě neúnosné, tak to bude nejspíš lepší. Určitě bych to místo změnil, co tu dosud píšeš, tak to nejde, práce nesmí člověka ničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.4.23 11:29

@azaleila no cítím to tak.. musím myslet na sebe, ale stále se ohlíží na to, co si pomyslí ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat