Mají vaše děti brigádu?

Anonymní
6.4.23 10:29

Mají vaše děti brigádu?

Dobrý den, chci se zeptat zda vaše děti ve věku 16-17 let mají brigádu a případně jak často tam chodí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
6.4.23 10:37

Naše 17ti leté nemá, vyděláváme s manželem hodně a chci at se raději soustředí na studium a užívá si mladí. Brzy v rámci přípravy na kariéru půjde na stáž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.4.23 10:44

Bagrista v tom veku delal neco pro wikipedii, fotil pro noviny, delal rozhodciho fotbalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.4.23 11:07

On je toto poměrně problematický věk. Většinou je požadovaná hmotná zodpovědnost a ta vzhledem k věku a zákonům není možná. A tam, kde není požadovaná, tak ty místa jsou poměrně rychle obsazené. A pak jsou pozice, které nikdo za ty peníze nechce dělat. To jsou skutečnosti, na které narazíte. Nicméně, když se rozhlédnu kolem sebe, tak neznám moc studentů v tomto věku, kteří si nikterak nepřivydělávají. Ale vzhledem k zmíněnému se dost často jedná o černotu, neboť to řeší systémové nedostatky.

@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat zda vaše děti ve věku 16-17 let mají brigádu a případně jak často tam chodí?
  • Citovat
  • Upravit
15425
6.4.23 11:11

Já mám jedno dítě starší - maturantku a jedno mladší - 9. třída. Oba k tomu závodně sportují, tj. 3× týdně trénink, plus k tomu minimálně jeden den z víkendu zápas, případně celodenní „soustředění“. Oba velmi slušný prospěch. Brigádu má starší jen o prázdninách cca 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4967
6.4.23 11:12

Já v tom věku chodívala na brigádu cca 3 týdny o letních prázdninách, později jsem provázela na hradě, takže všechny víkendy od dubna do října plus tak měsíc o prázdninách. Ale to je už 20 let zpátky. Nevlastní syn chodil skoro celé léto, pak dělal pokladního v Kaufu, to už mu bylo 18 a chodil několikrát týdně po škole. Dcera dvakrát týdně do vinotéky, ale taky až po 18.roce. Naše děti jsou ještě malé, brigádu častěji než o víkendech podminim nezanedbáváním školy. Ale asi budu chtít, ať něco dělají aspoň v létě. Dost to pomáhá v náhledu na finanční nároky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
6.4.23 11:20

Ano, mají (měli) v tomto věku brigádu. O prázdninách několik týdnů (2-3) v kuse. Během školního roku občas o sobotách (cca 2× měsíčně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
6.4.23 11:24

V 16-17 letech jsem měla brigádu cca měsíc během letních prázdnin a pak jsem chodila ještě prodávat v sobotu dopoledne na 3 hodiny do místní prodejny. Dostala jsem za to před těmi 14 lety 500 Kč. Což bylo za tak krátký čas fajn a pěkné přilepšení ke kapesnému, takže mi to stačilo a nesháněla jsem nic navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
6.4.23 11:28

Moje dítě má. Pracuje každý víkend, prázdniny celé.
Chce to tak, my se do toho neangažujeme :) Zvládá k tomu gymnázium :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35926
6.4.23 11:31

V tomhle věku jsem měla ve škole každýho půl roku týden placenou praxi a o prázdninách buď týden a nebo 14 dní, už nevím. Jinak ještě když se naskytlo tak roznášení volebních lístků.
Pravidelnou brigádu jsem měla až po 18 na vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21629
6.4.23 11:40

Mám dceru v tomto věku a brigádu nemá a my jí nenutíme. Na léto si domluvilar, že bude týden vypomáhat na příměstském táboře, který organizuje jejich škola. Asi to bude zadarmo. Neřeším. Ať si raději užívá studentského života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148972
6.4.23 11:48

Moje obě děti v tom věku měly. Dnes už jsou dospělí a mají klasické zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
6.4.23 12:02

Brigadnicit se mi nechtělo nikdy, ale od 18 jsem pak při škole pracovala na zkrácený úvazek. Což mi teda přijde lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.4.23 12:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat zda vaše děti ve věku 16-17 let mají brigádu a případně jak často tam chodí?

Syn jede letos pracovně 2 velké festivaly o prázdninách. Nic víc.. spíš ať se věnuje škole. O těch prázdninách si vydělá asi 20 tis, pak uz si jen užívá :think: :nevim: jo a dělá to proto, že ho to baví. Nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 12:27

Já jsem měla až v druháku, když mě vyhazovali z vysoké :mrgreen:. Jediné co, tak jsem chodila sedět do volebních komisí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat