Je tohle švarcsystém?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Editor článků - děláte pro jedno médium, upravujete články, plánujete je, kontrolujete, zadáváte do systému. Na IČO. Je to švarcsystém nebo ne?Není tam určeno místo výkonu práce, ale jinak si myslím, že to závislá práce je
Děláš tam od-do? Od pondělí do pátku, každý den osm hodin denně? Nebo je to nárazové cosi, co dá pár hodin měsíčně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prosimklid píše:
Děláš tam od-do? Od pondělí do pátku, každý den osm hodin denně? Nebo je to nárazové cosi, co dá pár hodin měsíčně?
Nemusí dělat od do. Pokud dela praci pro pouze jednoho zadavatele jde o svarcsystem.
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka Na IČ klidně můžeš mít jednoho klienta dlouhodobě, ano, pokud to trvá roky a pracuje osmičky, tak je to švarsystém - zvlášť pokud fakturuje každý měsíc stejnou částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prosimklid svarcsystem je vždy když pracujes pro jednoho zadavatele. nezáleží na částce fakturace a ani na tom kdy a jak dlouho ora i odvadis
. Podstata je ta Fakturace jednomu subjektu
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka píše:
@Prosimklid svarcsystem je vždy když pracujes pro jednoho zadavatele. nezáleží na částce fakturace a ani na tom kdy a jak dlouho ora i odvadis. Podstata je ta Fakturace jednomu subjektu
Dokazu si predstavit, mit jednoho klienta a jeden mesic par hodin a dalsi mesic treba nic. Treba prekladatelstvi na nejakych jednanich
Kvuli toho neni duvod, aby me firma zamestnala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Dokazu si predstavit, mit jednoho klienta a jeden mesic par hodin a dalsi mesic treba nic. Treba prekladatelstvi na nejakych jednanich
Od toho jsou dohody o provedení práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prosimklid píše:
já tam nedělám, je to nabídka práce.
Inzerují plný úvazek.
- Citovat
- Upravit
@Tarena píše:
Přesně viz výše. Dpp. Protože dělat pro jednu firmu jedem měsíc něco a druhy měsíc nic není podnikání ( všeobecně dělat zakázky pro jednoho zadavatele není podnikání ). K tomu proste živnost neslouží.
- Citovat
- Upravit
@Prosimklid píše:
@jahuhudka Na IČ klidně můžeš mít jednoho klienta dlouhodobě, ano, pokud to trvá roky a pracuje osmičky, tak je to švarsystém - zvlášť pokud fakturuje každý měsíc stejnou částku.
Víš to jistě? Protože já takových firem znám mraky ![]()
- Citovat
- Upravit
Hledám si práci. A právě narážím pořád na to, že požadují spolupráci formou IČO. Já jsem vždy pracovala na klasickou smlouvu, nebo na rodičáku na dohody.
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka píše:
Přesně viz výše. Dpp. Protože dělat pro jednu firmu jedem měsíc něco a druhy měsíc nic není podnikání ( všeobecně dělat zakázky pro jednoho zadavatele není podnikání ). K tomu proste živnost neslouží.
Jasne. Ale tam je zase limit v hodinach, ne?
No ja prave znam ty klasicke svarc, jak delaji 8 hodin, pouzivaji jeho vybaveni a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hledám si práci. A právě narážím pořád na to, že požadují spolupráci formou IČO. Já jsem vždy pracovala na klasickou smlouvu, nebo na rodičáku na dohody.
IČO je proste velké minus pokud nechceš podnikat. Musíš si platit soc s zdrav, vést účetnictví nebo přejít do teď nového systému paušální platby. Nemocenská minimum, důchodové minimum ( pokud si ty nepřiplatis) vystavovat faktury. Bez nároku na placenou dovolenou nebo ocr
- Citovat
- Upravit
@Tarena píše:
Jasne. Ale tam je zase limit v hodinach, ne?No ja prave znam ty klasicke svarc, jak delaji 8 hodin, pouzivaji jeho vybaveni a tak.
Proste to nestojí na odpracovaných hodinách. Živnostník -podnikatel pracuje sám na sebe a ne pro jednoho zákazníka.
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka píše:
IČO je proste velké minus pokud nechceš podnikat. Musíš si platit soc s zdrav, vést účetnictví nebo přejít do teď nového systému paušální platby. Nemocenská minimum, důchodové minimum ( pokud si ty nepřiplatis) vystavovat faktury. Bez nároku na placenou dovolenou nebo ocr
já si myslím. Sehnat v tomto odvětví ale práci na klasickou smlouvu, ještě mimo Prahu, je už téměř nemožné.
- Citovat
- Upravit
Editor článků - děláte pro jedno médium, upravujete články, plánujete je, kontrolujete, zadáváte do systému. Na IČO. Je to švarcsystém nebo ne?
Není tam určeno místo výkonu práce, ale jinak si myslím, že to závislá práce je