Je tohle švarcsystém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
5.4.23 18:24
@j.a.n.i1 píše:
No, evidentně neznáš.

A nebo ty, úředník, znáš všechny možnosti, jak to okecat Splnil jenom jednu z pěti :lol:

• Citovat
  • Upravit
101745
5.4.23 18:26
@jahuhudka píše:
A nebo ty, úředník, znáš všechny možnosti, jak to okecat Splnil jenom jednu z pěti :lol:

Co jednu z peti? Ano, pokud naplnuje jeden znak z 5, tak se to fakt neda klasifikovat jako Švarc, bez ohledu na to, co tu budes tvrdit. A nevim, kdes prisla na toho urednika :think: zeby stejna kristalova koule jako se svarcem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.4.23 18:28

OSVČ se ma najímat na jednorázové služby.
Na to jsi přišla jak? Firmy taky uzavírají kontrakty na několik let. Třeba OSVČ, který dodává biomasu do teplárny nebo elektrárny. ČEZ platí včas a dobře, smlouva je na 5 let, dodávat stíhá tak tak. Proč by měl shánět nějakého jiného odběratele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
5.4.23 18:31
@jahuhudka píše:
Znám definici. OSVČ se ma najimat na jednorázové služby. Opakující se služby by firmy měla mít zaměstnance ( úklid třeba dpp). OSVČ by měl tvořit svoje podnikání ne pracovat pro jednoho klienta. Nechci tu slovickarit myslím, ze je to pochopitelně. A k úvodníku dotazu, ano je to Švarc

Proc by mela mit firma na opakujici se sluzby zamestnance, co je to za pitomost 8o Neni sebemenší povinnost mit zamestnance na sluzby, ktere nwjsou oborem podnikani dane firmy, takze na ten uklid si muze klidně nekoho najmout. A logiky veci, pokud bude mit firma 2 budovy a na kazdou najme jednu uklízečku na ico, bude dwfinovano, ze se uklizi 3× tydne a z toho jedna bude k tomu mit jeste solich u jiné firmy a ta druha ne, tak chce tvrdit, ze v případě te jedne je to svarc a u druhe ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.4.23 18:32

Živností je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku..
Kde tam vidíš: pro více odběratelů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
5.4.23 18:33

@Hanula1212 cez je OSVČ? :lol: Edit četla jsem v letu. Nejde o cez ale jeho OSVČ dodavatel :lol:. To je hodně teoretické, takova firma dela výběrová řízení, tezko ma OSVČ -jedinec sanci ze. V této rovině to Švarc není, ale osobně to tam vidím složitěji než u ucetni. Zedník který se bacha,,najmout,,na 5 let dle mého mozku Švarc je. Uklízečka co uklizi jednu firmu a nic víc Švarc je. Ucetni která maka pro jednu firmu dle mě také. IT který firma najme na konkrétní projekt i kdyby 1-2 roky Švarc není pak odchází po svém. Pokud si ho firma najme a on pro ne vykonává činnosti dle zadání firmy je to svarc

Příspěvek upraven 05.04.23 v 18:51

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
5.4.23 18:34

Uzavřela bych to tak, ze och.car se dá smluvně všechno. Pokud ale podnikatel nepodnika, živnostník neprovozuje živnost, ale makají pro jeden subjekt, nemají mít IČO

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
5.4.23 18:34
@Hanula1212 píše: Živností je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku..
Kde tam vidíš: pro více odběratelů?

Ve svarcsystemu.

• Citovat
  • Upravit
101745
5.4.23 18:35
@jahuhudka píše:
@Hanula1212 cez je OSVČ? :lol:

Aha, tak uz chapu, když mas problem s pochopenim jednoducheho textu, tak definice švarcsystému je zcela necitelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
5.4.23 18:38
@jahuhudka píše:
Uzavřela bych to tak, ze och.car se dá smluvně všechno. Pokud ale podnikatel nepodnika, živnostník neprovozuje živnost, ale makají pro jeden subjekt, nemají mít IČO

No, ja bych to pro zakladatelku taky uzavrela, to co pise jahudka neřeš, jsou to totiž bludy. Coz ovsem neznamená, ze ten konkrétní inzerat nemůže Svarc byt, ale jen podle fakturace jednomu subjektu to fakt urcit nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
5.4.23 18:41
@Hanula1212 píše:
@jahuhudka ale to není pravda. Neřeším s nimi ani volno ani dovolenou. To, co je nasmlouváno, to musí být hotovo. Nikoho ve firmě nezajímá, jestli mám nebo nemám dovo nebo jsem nemocná. Stejně tak nikomu nehlásím, že si beru „volno“. Firmě je jedno, jestli pracuju dopoledne, odpoledne nebo v noci. POkud potřebuju např. školení, platím si ho sama, cestu mi nikdo neproplatí. S šéfem té firmy jsme obchodní partneři, nikoli nadřízený a podřízená. Nemá to jediný znak závislé práce.

Pracuji naprosto stejným způsobem v online marketingu a taky za mě nejde o švarc, bála jsem se toho, ale nakonec jsme s tím, komu fakturuju, došli k závěru, že je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.4.23 18:41
@j.a.n.i1 píše:
No, ja bych to pro zakladatelku taky uzavrela, to co pise jahudka neřeš, jsou to totiž bludy. Coz ovsem neznamená, ze ten konkrétní inzerat nemůže Svarc byt, ale jen podle fakturace jednomu subjektu to fakt urcit nelze.

Přesně tak. Zakladatelko, mrkni do zákoníku práce paragraf 2, tam je uvedeno, co je závislá práce. Pokud to splňuje i ta tvoje pracovní nabídka a přesto chtějí, abys ji prováděla na živnost, jde o švarc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.4.23 18:44
@Amalthea píše:
Pracuji naprosto stejným způsobem v online marketingu a taky za mě nejde o švarc, bála jsem se toho, ale nakonec jsme s tím, komu fakturuju, došli k závěru, že je to ok.

Spousta ajťáků, novinářů, třeba i asistenti poslanců nemají pracovní smlouvy. Ale jedou na živnost. Ale jde o to, o jakou jde práci, nikoli jen o to, kolik máš odběratelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.23 18:51
@Hanula1212 píše:
@jahuhudka ale to není pravda. Neřeším s nimi ani volno ani dovolenou. To, co je nasmlouváno, to musí být hotovo. Nikoho ve firmě nezajímá, jestli mám nebo nemám dovo nebo jsem nemocná. Stejně tak nikomu nehlásím, že si beru „volno“. Firmě je jedno, jestli pracuju dopoledne, odpoledne nebo v noci. POkud potřebuju např. školení, platím si ho sama, cestu mi nikdo neproplatí. S šéfem té firmy jsme obchodní partneři, nikoli nadřízený a podřízená. Nemá to jediný znak závislé práce.

u těch editorů to ale vypadá tak, že se drží služby. Stane se ti něco zajímavého a aktuálního, tak novinář to napíše a ty to musíš hned upravit a co nejdříve dát ven.

• Citovat
  • Upravit
101745
5.4.23 18:56
@Anonymní píše:
u těch editorů to ale vypadá tak, že se drží služby. Stane se ti něco zajímavého a aktuálního, tak novinář to napíše a ty to musíš hned upravit a co nejdříve dát ven.

Tak zrovna tohle znak zavisle prace je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat