Změna práce a oboru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.4.23 09:02

Změna práce a oboru

Ahoj holky, je mi 28 let, mám vystudovanou VŠ a pracuji jako učitelka. Jde o to, že bych chtěla změnit práci. Sice jsou prázdniny a volné víkendy, ale zas to má jiné věci. Chci změnu hlavně kvůli penězům, protože nyní si vydělám tak 35 čistého a to je fajn na přežití, ale terno to úplně není. Máte tip na nějaké rekvalifikační kurzy a na obor, kde se dá uchytit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32871
6.4.23 09:11

IT? Personalistika? Účetnictví?
Počkej, třeba se platy zvednou. Ale pokud ti školství nesedí, tak proč nezkusit něco jiného, jsi mladá.
Já naopak po dětech do školství směřuju, málo peněz mi to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7269
6.4.23 09:13

35tis čistého není taková hrůza neee? Zase tak málo mi to nepříjde… není to ani plný úvazek a za ty volna.. paráda. Nevím zda máš děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
6.4.23 09:16

@KKK85 jak jako není na plný úvazek? To, že mají učitelé nějakých 22 h přímé činnosti neznamená, že tím to hasne. Já chodím domů ve 13h, ale učitelka nikdy.
Ale volna jsou fajn, taky to oceňuji, dneska můžu být se všemi dětmi doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.4.23 09:17
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 28 let, mám vystudovanou VŠ a pracuji jako učitelka. Jde o to, že bych chtěla změnit práci. Sice jsou prázdniny a volné víkendy, ale zas to má jiné věci. Chci změnu hlavně kvůli penězům, protože nyní si vydělám tak 35 čistého a to je fajn na přežití, ale terno to úplně není. Máte tip na nějaké rekvalifikační kurzy a na obor, kde se dá uchytit? :nevim:

Co umíš? Hlavní otázka je, co tebe baví? Jedna věc je, že vyděláš víc. Ale budeš v práci šťastná? Bude bavit? Tady je často zmíněný korporát nebo nějaké mezinárodní firmy. Tak jdi takovým směrem. Personalistika třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7269
6.4.23 09:21
@andelka83 píše:
@KKK85 jak jako není na plný úvazek? To, že mají učitelé nějakých 22 h přímé činnosti neznamená, že tím to hasne. Já chodím domů ve 13h, ale učitelka nikdy.
Ale volna jsou fajn, taky to oceňuji, dneska můžu být se všemi dětmi doma :kytka:

Netuším jak mají učitele úvazky… ale tuším, nebo myslím si že to není na 40hodin týdně… možná se mýlím. Každopádně věřím že práce je to náročná o tom žádna. Ale to volno kolik k tomu je.. někdy lituji, že jsem se na tuto dráhu nedala… a plat 35tis čistého mi nepříjde tak malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
6.4.23 09:23
@andelka83 píše:
Ale volna jsou fajn, taky to oceňuji, dneska můžu být se všemi dětmi doma :kytka:

jak na kterých školách. My třeba loni měli tento den školení. A na jiné škole jsme chodili do školy vždycky. Známá chodí i o těch pololetních prázdninách, prostě to tak mají zavedené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.4.23 09:24

Taky znám jednoho ředitele, který na každé volno zařizuje školení. Je celkem přísný, neoblomný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
6.4.23 09:27

@KKK85 tady u nás to malý plat není. Ale jinde třeba jo.
Když nevíš, tak to nepiš. Já mám krátký úvazek 0.6 ale na učitelské místo se nehrnu právě z toho důvodu, že vidím, co za tím opravdu je. A ani za ty větší peníze mi to nestojí, zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
6.4.23 09:28
@vokishka píše:
jak na kterých školách. My třeba loni měli tento den školení. A na jiné škole jsme chodili do školy vždycky. Známá chodí i o těch pololetních prázdninách, prostě to tak mají zavedené

Nám to většinou vychází. Školení míváme, když je ředitelské volno. Letos jsem byla ve škole o pololetních prázdninách. Záleží jak to který rok vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 09:30

@KKK85 mám dokonce nadúvazek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
64978
6.4.23 09:33
@andelka83 píše:
Nám to většinou vychází. Školení míváme, když je ředitelské volno. Letos jsem byla ve škole o pololetních prázdninách. Záleží jak to který rok vyjde.

my neměli řesitelské volno ani nepamatuju. A je běžné, když je společné školení a žádné prázdniny na obzoru, že je odpoledne. Třeba od dvou do sedmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 09:40

Byla jsem taky ucitelka a ve 28 jsem se rekvalifikovala do marketingu a asi o pet let pozdeji do IT. Rozhodne nelituju a prace me neskutecne bavi. Sourozenec zustal ve skolstvi, ma taky 35 tisic cisteho, ale dost toho lituje - hodne prace (rozhodne pracuje vic nez 40 hodin tydne) a penize mu teda ani nahodou nestaci na to, aby si treba nasetril na hypoteku, takze zvazuje, ze odejde, i kdyz uceni a prace s detma ho bavi, ale ty penize a stale vic administrativy ne.

S tim volnem ve skolstvi je to takove osemetne. Treba ja, kdyz mely deti prazdniny, jsem musela sedet ve skole. Do toho si clovek nemuze vzit dovolenou, kdy by chtel a potreboval, protoze skolni rok. Pritom kdejaky korporat ma se sick dayi a podobnymi benefity klidne 6-7 tydnu volna. No, jsem rada, ze jsem odesla.

• Citovat
  • Upravit
32871
6.4.23 09:43

@vokishka my to míváme spíš dopoledne. Ředitelské volna míváme, když jsou volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
6.4.23 09:47
@andelka83 píše:
@vokishka my to míváme spíš dopoledne. Ředitelské volna míváme, když jsou volby.

u nás se jen o hodinku zkrátí při volbách vyučování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat