Změna práce a oboru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
IT? Personalistika? Účetnictví?
Počkej, třeba se platy zvednou. Ale pokud ti školství nesedí, tak proč nezkusit něco jiného, jsi mladá.
Já naopak po dětech do školství směřuju, málo peněz mi to nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
35tis čistého není taková hrůza neee? Zase tak málo mi to nepříjde… není to ani plný úvazek a za ty volna.. paráda. Nevím zda máš děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 jak jako není na plný úvazek? To, že mají učitelé nějakých 22 h přímé činnosti neznamená, že tím to hasne. Já chodím domů ve 13h, ale učitelka nikdy.
Ale volna jsou fajn, taky to oceňuji, dneska můžu být se všemi dětmi doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 28 let, mám vystudovanou VŠ a pracuji jako učitelka. Jde o to, že bych chtěla změnit práci. Sice jsou prázdniny a volné víkendy, ale zas to má jiné věci. Chci změnu hlavně kvůli penězům, protože nyní si vydělám tak 35 čistého a to je fajn na přežití, ale terno to úplně není. Máte tip na nějaké rekvalifikační kurzy a na obor, kde se dá uchytit?
Co umíš? Hlavní otázka je, co tebe baví? Jedna věc je, že vyděláš víc. Ale budeš v práci šťastná? Bude bavit? Tady je často zmíněný korporát nebo nějaké mezinárodní firmy. Tak jdi takovým směrem. Personalistika třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@KKK85 jak jako není na plný úvazek? To, že mají učitelé nějakých 22 h přímé činnosti neznamená, že tím to hasne. Já chodím domů ve 13h, ale učitelka nikdy.
Ale volna jsou fajn, taky to oceňuji, dneska můžu být se všemi dětmi doma
Netuším jak mají učitele úvazky… ale tuším, nebo myslím si že to není na 40hodin týdně… možná se mýlím. Každopádně věřím že práce je to náročná o tom žádna. Ale to volno kolik k tomu je.. někdy lituji, že jsem se na tuto dráhu nedala… a plat 35tis čistého mi nepříjde tak malý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
Ale volna jsou fajn, taky to oceňuji, dneska můžu být se všemi dětmi doma
jak na kterých školách. My třeba loni měli tento den školení. A na jiné škole jsme chodili do školy vždycky. Známá chodí i o těch pololetních prázdninách, prostě to tak mají zavedené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky znám jednoho ředitele, který na každé volno zařizuje školení. Je celkem přísný, neoblomný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 tady u nás to malý plat není. Ale jinde třeba jo.
Když nevíš, tak to nepiš. Já mám krátký úvazek 0.6 ale na učitelské místo se nehrnu právě z toho důvodu, že vidím, co za tím opravdu je. A ani za ty větší peníze mi to nestojí, zatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
jak na kterých školách. My třeba loni měli tento den školení. A na jiné škole jsme chodili do školy vždycky. Známá chodí i o těch pololetních prázdninách, prostě to tak mají zavedené
Nám to většinou vychází. Školení míváme, když je ředitelské volno. Letos jsem byla ve škole o pololetních prázdninách. Záleží jak to který rok vyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
Nám to většinou vychází. Školení míváme, když je ředitelské volno. Letos jsem byla ve škole o pololetních prázdninách. Záleží jak to který rok vyjde.
my neměli řesitelské volno ani nepamatuju. A je běžné, když je společné školení a žádné prázdniny na obzoru, že je odpoledne. Třeba od dvou do sedmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem taky ucitelka a ve 28 jsem se rekvalifikovala do marketingu a asi o pet let pozdeji do IT. Rozhodne nelituju a prace me neskutecne bavi. Sourozenec zustal ve skolstvi, ma taky 35 tisic cisteho, ale dost toho lituje - hodne prace (rozhodne pracuje vic nez 40 hodin tydne) a penize mu teda ani nahodou nestaci na to, aby si treba nasetril na hypoteku, takze zvazuje, ze odejde, i kdyz uceni a prace s detma ho bavi, ale ty penize a stale vic administrativy ne.
S tim volnem ve skolstvi je to takove osemetne. Treba ja, kdyz mely deti prazdniny, jsem musela sedet ve skole. Do toho si clovek nemuze vzit dovolenou, kdy by chtel a potreboval, protoze skolni rok. Pritom kdejaky korporat ma se sick dayi a podobnymi benefity klidne 6-7 tydnu volna. No, jsem rada, ze jsem odesla.
- Citovat
- Upravit
@vokishka my to míváme spíš dopoledne. Ředitelské volna míváme, když jsou volby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@vokishka my to míváme spíš dopoledne. Ředitelské volna míváme, když jsou volby.
u nás se jen o hodinku zkrátí při volbách vyučování
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, je mi 28 let, mám vystudovanou VŠ a pracuji jako učitelka. Jde o to, že bych chtěla změnit práci. Sice jsou prázdniny a volné víkendy, ale zas to má jiné věci. Chci změnu hlavně kvůli penězům, protože nyní si vydělám tak 35 čistého a to je fajn na přežití, ale terno to úplně není. Máte tip na nějaké rekvalifikační kurzy a na obor, kde se dá uchytit?