Změna práce a oboru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1538
6.4.23 10:30
@Tomie píše:
Jak kde, že… V Praze to je podprůměrný plat (asi 15-20% pod), a hodně podprůměrný pro VŠ absolventa (tam je průměr někde 65-70 hrubeš). :think:Jinak, jde jít do administrativy/personalistiky i bez rekvalifikace, tam ten VŠ průměr je velmi častý, v korporátech i víc. Když si přidá zakladatelka mzdovku, tak úplně ideál, pružná pracovní doba, homeoffice, dovolená min 5 týdnů. :nevim: Hlavně nechodit do státního, tam by si ještě pohoršila. :D

To by zakladatelka musela mít sakra kliku, aby jí nějaký korporát nabídl 70k hrubého za administrativu nebo personalistiku, když nemá vůbec žádnou praxi. Mzda se v korporátech opravdu neurčuje vzděláním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15775
6.4.23 10:31
@shadowbabe píše:
Zkus jít třeba cestou IT :kytka: Hele já si třeba nedokážu představit dělat učitelku, to není zavření třídy a hurááá domu. To si jen plno lidí bohužel myslí. Mamka dělávala dlouhá léta v MŠ (má peďák) pak chvíli i na ZŠ a strýc učí na ZŠ malochy dodnes. Vím, co mamka vozívala domů si ještě za práci. A dneska tuplem bych do toho nešla, když jsou lidi jací jsou 🤷🏻‍♀️

Ono to IT taky není všemocné, plno lidí na to prostě nemá buňky a pak je peklo s někým takovým pracovat. Poslední dobou se přetapetovaní ajeťáci množí na pracovním trhu jako kobylky. Člověk by si měl vybírat práci podle toho, co ho baví a naplňuje, ne podle toho, co je dobře placené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.4.23 10:31
@Cenarius píše:
Jelikož to je nadprůměrný plat, tak bych s tímto vyjadřováním byl opatrnější.

od roku 2003 se slibuje 130% prumerneho platu. Takze to vazne neni zadna hitparada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
6.4.23 10:37
@iila píše:
Prej není to plný úvazek… Bože… :roll:Všude se o učitelích mele, tady na Emimi jsou mraky diskuzí, kde učitelé vysvětlují, že odučené hodiny fakt nejsou zdaleka jejich jediná práce, a furt si většina myslí, že se kopou do zadku a mají jenom volno a prázdiny.

Tak hlavně je divný, že si nikdo nepamatuje, že ve škole psal testy a ty se asi někdy musely opravit. :lol: Nebo nevím, jestli si myslí, že to učitel skoulel o přestávce při dozoru. :lol: Není každý tělocvikáře

Já bych takhle zas mohla tvrdit, že OSVČ pracují jen když něco „fakt“ dělají - a administrativa, daně, objednávky, obstarávání materiálu, faktury, dopravu na místo, reklamu - to by si vůbec účtovat neměli, páč to je taky nepřímá činnost, a ať si to teda dělají ve volném čase a účtují jen fakt práci. :D Tohle když odstíním, tak málokterý OSVČ pracuje víc než 30 h týdně. Takže to je tak s učením nastejno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
6.4.23 10:38
@Anonymní píše:
@Afrikana díky, na Czechitas jsem se už dívala. Asi do toho půjdu. :D Jako říkám si, jestli nejsem na změnu oboru už „stará“, ale lepší pozdě než nikdy :D

Klidne mi napis do soukrome zpravy. Muzeme se o tom pobavit podrobneji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
6.4.23 10:41
@stodvacetjedna píše:
To by zakladatelka musela mít sakra kliku, aby jí nějaký korporát nabídl 70k hrubého za administrativu nebo personalistiku, když nemá vůbec žádnou praxi. Mzda se v korporátech opravdu neurčuje vzděláním :nevim:

Ale nejsou lidi - VŠ už leckde podmínka je, protože se předpokládá, že ten člověk se rychleji učí nové věci, umí jazyky, je schopen napsat souvislé texty, má základy všeho (každý obor už má přednášky zaměřené na management, právo atd.) a běžně nám absolventi odmítají nastoupit za 50. :nevim: Asi teda záleží na korporátu - někde na personalistiku kašlou a berou na ni SŠ, aby ušetřili, ale standard to není. :think:

Příspěvek upraven 06.04.23 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9676
6.4.23 10:45
@Anonymní píše:
@Afrikana díky, na Czechitas jsem se už dívala. Asi do toho půjdu. :D Jako říkám si, jestli nejsem na změnu oboru už „stará“, ale lepší pozdě než nikdy :D

Já měnila obor ve 38 a stará jsem si nepřišla :mrgreen: Jestli opravdu chceš, tak není pozdě nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
6.4.23 10:48

U toho programování a IT pozor - ono k dobrému platu se musíš propracovat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
6.4.23 12:50
@Zumpa píše:
Ono to IT taky není všemocné, plno lidí na to prostě nemá buňky a pak je peklo s někým takovým pracovat. Poslední dobou se přetapetovaní ajeťáci množí na pracovním trhu jako kobylky. Člověk by si měl vybírat práci podle toho, co ho baví a naplňuje, ne podle toho, co je dobře placené.

Nojo, ale když těch ajťáků je furt nedostatek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
6.4.23 12:56

@iila - je nedostatek seniorů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
6.4.23 13:00
@KKK85 píše:
Netuším jak mají učitele úvazky… ale tuším, nebo myslím si že to není na 40hodin týdně… možná se mýlím. Každopádně věřím že práce je to náročná o tom žádna. Ale to volno kolik k tomu je.. někdy lituji, že jsem se na tuto dráhu nedala… a plat 35tis čistého mi nepříjde tak malý…

Také mi to nepřijde jako špatný plat. Myslím si, že málokde jako začátečnice dostane víc. A pokud, tak ji tam sedřou. Takovou pracovní dobu, jako má ve škole, se spoustou volna již jistě mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
6.4.23 13:05

@matkabagristy naprostý souhlas. Amen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.4.23 13:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 28 let, mám vystudovanou VŠ a pracuji jako učitelka. Jde o to, že bych chtěla změnit práci. Sice jsou prázdniny a volné víkendy, ale zas to má jiné věci. Chci změnu hlavně kvůli penězům, protože nyní si vydělám tak 35 čistého a to je fajn na přežití, ale terno to úplně není. Máte tip na nějaké rekvalifikační kurzy a na obor, kde se dá uchytit? :nevim:

Tak hlavně by jsis měla ujasnit, co umíš a co chceš dělat, proč ten obor chceš změnit ( bude to mimo jiné první otázka při pohovoru, Pokud tě nechám. pozvou…)
Proč jsi studovala x let školu v oboru, který už v 28 tedy pár let po dokončení nechceš uplatnit v praxi???

• Citovat
  • Upravit
3094
6.4.23 13:23
@Tomie píše:
Tak hlavně je divný, že si nikdo nepamatuje, že ve škole psal testy a ty se asi někdy musely opravit. :lol: Nebo nevím, jestli si myslí, že to učitel skoulel o přestávce při dozoru. :lol: Není každý tělocvikáře

A taky si každý druhý myslí, že učitel přijde do třídy a tu hodinu odučí jen tak z fleku, aniž by si to předem promyslel, naplánoval, něco nakopíroval, případně sehnal jiné učební pomůcky. To kupodivu také zabírá čas.

@Tomie píše:
Já bych takhle zas mohla tvrdit, že OSVČ pracují jen když něco „fakt“ dělají - a administrativa, daně, objednávky, obstarávání materiálu, faktury, dopravu na místo, reklamu - to by si vůbec účtovat neměli, páč to je taky nepřímá činnost, a ať si to teda dělají ve volném čase a účtují jen fakt práci. :D Tohle když odstíním, tak málokterý OSVČ pracuje víc než 30 h týdně. Takže to je tak s učením nastejno. :)

Přesně tak. Já mám zkušenosti jak s učením, tak s OSVČ, takže přesně vím, o čem mluvíš.
A když někdo učí jako OSVČ, to je teprve jízda! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.4.23 13:30
@Zumpa píše:

To máš recht, jenže kolik lidí by pak nemělo na nájem 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat