Změna práce a oboru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3094
6.4.23 13:34
@Zumpa píše:
Ono to IT taky není všemocné, plno lidí na to prostě nemá buňky a pak je peklo s někým takovým pracovat. Poslední dobou se přetapetovaní ajeťáci množí na pracovním trhu jako kobylky. Člověk by si měl vybírat práci podle toho, co ho baví a naplňuje, ne podle toho, co je dobře placené.

A pracoval jsi s někým takovým? Napíšeš nějaké podrobnější zkušenosti? Prosím prosím. Občas mi chodí reklamy na IT bootcampy, docela by mě zajímalo, jaká je úspěšnost takových lidí, kteří se rekvalifikují z něčeho úplně jiného a někdy třeba i v pozdějším věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.4.23 13:34
@Anais Brno píše:Proč jsi studovala x let školu v oboru, který už v 28 tedy pár let po dokončení nechceš uplatnit v praxi???

Je spousta vystudovaných učitelů a vydrží i míň v praxi. Tak to prostě je. Jednak dostanou lepší platové podmínky nebo je nebaví, jak se každý o pedagogické pracovníky otírá. Každý do toho kafrá. Úkoly jsou špatně. Vše je špatně. Rodiče jsou, jací jsou. Některé děti jsou taky kategorie sama o sobě. Není to úplně jednoduché a každý to nerozdýchá. Neboj. Učitelů bude utíkat víc, až seberou asistenty a inkludované děti ve edit. ve třídě zůstanou bez nich. To dojdou nervy i těm, kteří se zatím drží.

Příspěvek upraven 06.04.23 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
6.4.23 13:35
@Králičice píše:
U toho programování a IT pozor - ono k dobrému platu se musíš propracovat.. :nevim:

A to znamená „trvá to dlouho“ nebo „zdaleka ne každý se k tomu propracuje“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
6.4.23 13:49

@iila - já můžu mluvit jen za sebe.. z vymahačky pohledávek je ze mě tester bez IT vzdělání :lol: ve cca 33 letech 2 kurzy(DA) Czechitas + pyLadies
Vždy to záleží na schopnostech daného jedince. A na jeho skutečném zájmu. Já třeba nastoupila jako programátorka - a bum, nemám na to :D tak už 3 roky dělám manuální testerku + píšu dokumentaci.

Zkušenost moje i mých kolegyň z kurzu - pokud tě to nebude bavit, nemá smysl to dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
6.4.23 14:07
@Králičice píše:
@iila - já můžu mluvit jen za sebe.. z vymahačky pohledávek je ze mě tester bez IT vzdělání :lol: ve cca 33 letech 2 kurzy(DA) Czechitas + pyLadies
Vždy to záleží na schopnostech daného jedince. A na jeho skutečném zájmu. Já třeba nastoupila jako programátorka - a bum, nemám na to :D tak už 3 roky dělám manuální testerku + píšu dokumentaci.Zkušenost moje i mých kolegyň z kurzu - pokud tě to nebude bavit, nemá smysl to dělat

A jsi spokojená, nebo bys ještě časem kariéru změnila?
A zvládla některá z těch kolegyň programování?
Mám ve své sociální bublině pár ajťáků, tak vím, že testeři se často rekrutují z úplně jiných oborů. Jak je to s programátory, to ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8633
6.4.23 14:18
@Anonymní píše:
@Afrikana díky, na Czechitas jsem se už dívala. Asi do toho půjdu. :D Jako říkám si, jestli nejsem na změnu oboru už „stará“, ale lepší pozdě než nikdy :D

nejsi, já utíkala ze školství do online marketingu ve 34 a jsem moc ráda, práce mě strašně baví, jsem pánem svého času a vydělám si samozřejmě více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
6.4.23 14:35

@iila - spis datove analyticky. Ale podle me si spousta firem v dnesni dobe rada lidi „vychovana“, takze proc ne..Podle me - koho prace bavi, ten se prosadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15775
6.4.23 17:52
@iila píše:
A pracoval jsi s někým takovým? Napíšeš nějaké podrobnější zkušenosti? Prosím prosím. Občas mi chodí reklamy na IT bootcampy, docela by mě zajímalo, jaká je úspěšnost takových lidí, kteří se rekvalifikují z něčeho úplně jiného a někdy třeba i v pozdějším věku.

Bohužel s nimi pracuji denně. Tito lidé pak mají naučené nějaké mechanické postupy, nechápou IT v širším kontextu, umí řešit jen naučené situace.
Není to o tom, že by některé kurzy byly špatné, jde o to, že to dělají lidé, kteří na to nemají.

@iila píše:
A to znamená „trvá to dlouho“ nebo „zdaleka ne každý se k tomu propracuje“?
Člověk s programátorským myšlením může programovat hned, když bude mít vedle sebe kolegu, který mu občas pomůže. Pak jsou lidé, kteří se můžou učit jazyk celý život, ale výsledkem jejich práce bude jen bastl, protože se nikdy nenaučí programovat pořádně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.4.23 18:05
@Kelsey píše:
Je spousta vystudovaných učitelů a vydrží i míň v praxi. Tak to prostě je. Jednak dostanou lepší platové podmínky nebo je nebaví, jak se každý o pedagogické pracovníky otírá. Každý do toho kafrá. Úkoly jsou špatně. Vše je špatně. Rodiče jsou, jací jsou. Některé děti jsou taky kategorie sama o sobě. Není to úplně jednoduché a každý to nerozdýchá. Neboj. Učitelů bude utíkat víc, až seberou asistenty a inkludované děti ve edit. ve třídě zůstanou bez nich. To dojdou nervy i těm, kteří se zatím drží.Příspěvek upraven 06.04.23 v 13:36

Já promiň, do 26 studuješ obor a po dvou letech zjistíš, že ne jako malo peněz :nevim: sorry, když jsi studovat VS tak je to snad obor kterému se chci věnovat a zhodnotíme plusy a mínusy…ke zbytku se vyjadřovat nebudu…

• Citovat
  • Upravit
66800
6.4.23 18:12
@Anais Brno píše:
Já promiň, do 26 studuješ obor a po dvou letech zjistíš, že ne jako malo peněz :nevim: sorry, když jsi studovat VS tak je to snad obor kterému se chci věnovat a zhodnotíme plusy a mínusy…ke zbytku se vyjadřovat nebudu…

Na jine pracovni pozici, nez vystudovali, pracuji i absolventi jinych studijnich oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.4.23 18:14

Mam mezi kolegy nekolik inzenyru. Proc by meli byt nuceni pracovat na pozici, pro niz vystudovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.4.23 18:33
@Anais Brno píše:
Člověk míní a život mění. I názory mění. Loni nám byla slečna na praxi. Byla ve čtvrťáku. Teď bude na jaro státnicovat. Dělá učitelství pro první stupeň. Loni nám povídala, že neví, jestli půjde učit do školky nebo školy. Bude mit obě kvalifikace (jedna SŠ ped. a druhá VŠ ped.). Že řeší, jestli půjdou žít do kraje, kde vyrostl přítel nebo zůstane tady v kraji.
Letos je to jinak. Má domluvenou práci v jiném oboru. Státnice pochopitelně dodělá. Nezahodí pět let. Ale učit nepůjde. Mgr. využije jinde. Někdo nastoupí a první rok to zabalí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.4.23 19:09

@Kelsey mne chodily na praxi holky, co tvrdily, ze to nikdy delat nebudou, mela jsem i takove spoluzacky, sestrenka sla do skolstvi po 20 letech jinde. Kazdy ma svobodnou volbu. Nevim, proc se ucitelum a dochtorum vycita, ze nedelaji, co vystudovali. Takovych je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.4.23 19:13

Jeste dodam, ze vetu: Kdyz se ti to nelibi, jdi jinam, jsem cetla nescetnekrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 19:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 28 let, mám vystudovanou VŠ a pracuji jako učitelka. Jde o to, že bych chtěla změnit práci. Sice jsou prázdniny a volné víkendy, ale zas to má jiné věci. Chci změnu hlavně kvůli penězům, protože nyní si vydělám tak 35 čistého a to je fajn na přežití, ale terno to úplně není. Máte tip na nějaké rekvalifikační kurzy a na obor, kde se dá uchytit? :nevim:

To učíš v Praze, že máš takový výdělek? My máme minimální osobní ohodnocení a ve výplatě mám čistého nanejvýš 32 nebo 31 tisíc a to mám 19 let praxe 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat