Změna práce a oboru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@andelka83 píše:
@KKK85 tady u nás to malý plat není. Ale jinde třeba jo.
Když nevíš, tak to nepiš. Já mám krátký úvazek 0.6 ale na učitelské místo se nehrnu právě z toho důvodu, že vidím, co za tím opravdu je. A ani za ty větší peníze mi to nestojí, zatím.
Na diskuzním foru nemůžu psát domněnky… tak jsem byla přesvědčená že učitelé mají nějaké kratší úvazky… soráč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey No umím obstojně anglicky a papíry/čísla mi nedělají problém. Ani moc nevím, co umím. Dělala jsem vždy jen ve školství. ![]()
- Citovat
- Upravit
@KKK85 píše:
Na diskuzním foru nemůžu psát domněnky… tak jsem byla přesvědčená že učitelé mají nějaké kratší úvazky… soráč
Takhle je přesvědčených hodně lidí. Je to blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Byla jsem taky ucitelka a ve 28 jsem se rekvalifikovala do marketingu a asi o pet let pozdeji do IT. Rozhodne nelituju a prace me neskutecne bavi. Sourozenec zustal ve skolstvi, ma taky 35 tisic cisteho, ale dost toho lituje - hodne prace (rozhodne pracuje vic nez 40 hodin tydne) a penize mu teda ani nahodou nestaci na to, aby si treba nasetril na hypoteku, takze zvazuje, ze odejde, i kdyz uceni a prace s detma ho bavi, ale ty penize a stale vic administrativy ne.S tim volnem ve skolstvi je to takove osemetne. Treba ja, kdyz mely deti prazdniny, jsem musela sedet ve skole. Do toho si clovek nemuze vzit dovolenou, kdy by chtel a potreboval, protoze skolni rok. Pritom kdejaky korporat ma se sick dayi a podobnymi benefity klidne 6-7 tydnu volna. No, jsem rada, ze jsem odesla.
Díky za komentář, jà chci právě odejít taky. Máš tip na rekvalifikační kurz? IT by mě bavilo.
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
u nás se jen o hodinku zkrátí při volbách vyučování
U mých dětí též. My máme volno celý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 No v práci jsem většinou od 8 do 4 a pak ještě cca hoďku, dvě opravuju testy, dělám přípravy atd.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky za komentář, jà chci právě odejít taky. Máš tip na rekvalifikační kurz? IT by mě bavilo.
Urcite koukni na Czechitas. Pokud nevis, co by te v IT bavilo, delaji jednodenni kurzy na ruzne odvetvi IT, kde si to vyzkousis a zjistis, jestli te zrovna tahle konkretni oblast oslovuje. No a nejlepsi je jit do jejich 3mesicni akademie (data, nebo web, nebo testovani), protoze tam se vzdelavas kontinualne, vyzkousis si praci na projektu, soucasti akademie je i karierni poradenstvi a taky jsou na tu akademii navazane firmy ochotne zamestnat i juniory. Jenom je potreba pocitat s tim, ze ty akademie jsou casove velice narocne (nekolik veceru v tydnu - ja mela treba 4-5 veceru vyuku od 18 do 21, cele soboty vyuka a nedele zbyvala na ukoly). No a tim to samozrejme nekonci, ceka te hodne samostudia a zacatky nebyvaji nejlehci. Ale kdyz te to chytne, tak te to proste bavi i pres to, ze to neni jednoduche ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 28 let, mám vystudovanou VŠ a pracuji jako učitelka. Jde o to, že bych chtěla změnit práci. Sice jsou prázdniny a volné víkendy, ale zas to má jiné věci. Chci změnu hlavně kvůli penězům, protože nyní si vydělám tak 35 čistého a to je fajn na přežití, ale terno to úplně není. Máte tip na nějaké rekvalifikační kurzy a na obor, kde se dá uchytit?
Jelikož to je nadprůměrný plat, tak bych s tímto vyjadřováním byl opatrnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus jít třeba cestou IT
Hele já si třeba nedokážu představit dělat učitelku, to není zavření třídy a hurááá domu. To si jen plno lidí bohužel myslí. Mamka dělávala dlouhá léta v MŠ (má peďák) pak chvíli i na ZŠ a strýc učí na ZŠ malochy dodnes. Vím, co mamka vozívala domů si ještě za práci. A dneska tuplem bych do toho nešla, když jsou lidi jací jsou 🤷🏻♀️
- Citovat
- Upravit
@andelka83 píše:
IT? Personalistika? Účetnictví?
Počkej, třeba se platy zvednou. Ale pokud ti školství nesedí, tak proč nezkusit něco jiného, jsi mladá.
Já naopak po dětech do školství směřuju, málo peněz mi to nepřijde.
Tak zrovna personalistika a účto bez praxe, jen s nějaký kurzem co tě toho naučí tak třetinu (teď mluvím hlavně o účtu) takový plat mít hned nebude. Za juniorskou pozici je tak 30hrubyho. Časem když se vypracuje a bude dobrá tak se může cca dostat na to co má teď.
Pokud by mířila ještě výš na vedoucí pozice tak to už se bavíme v trochu lepších číslech. Ale to je právě od rána do večera, stres atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
35tis čistého není taková hrůza neee? Zase tak málo mi to nepříjde… není to ani plný úvazek a za ty volna.. paráda. Nevím zda máš děti?
Prej není to plný úvazek… Bože… ![]()
Všude se o učitelích mele, tady na Emimi jsou mraky diskuzí, kde učitelé vysvětlují, že odučené hodiny fakt nejsou zdaleka jejich jediná práce, a stejně si furt většina lidí myslí, že se kopou do zadku a mají jenom volno a prázdiny.
Příspěvek upraven 06.04.23 v 13:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
No nevím, v mém okolí má stejný nebo větší plat většina lidí.
Ale chápu, že v jiných částech republiky je to jinak.
- Citovat
- Upravit
@Afrikana díky, na Czechitas jsem se už dívala. Asi do toho půjdu.
Jako říkám si, jestli nejsem na změnu oboru už „stará“, ale lepší pozdě než nikdy ![]()
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
Jak kde, že… V Praze to je podprůměrný plat (asi 15-20% pod), a hodně podprůměrný pro VŠ absolventa (tam je průměr někde 65-70 hrubeš). ![]()
Jinak, jde jít do administrativy/personalistiky i bez rekvalifikace, tam ten VŠ průměr je velmi častý, v korporátech i víc. Když si přidá zakladatelka mzdovku, tak úplně ideál, pružná pracovní doba, homeoffice, dovolená min 5 týdnů.
Hlavně nechodit do státního, tam by si ještě pohoršila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
Netuším jak mají učitele úvazky… ale tuším, nebo myslím si že to není na 40hodin týdně… možná se mýlím. Každopádně věřím že práce je to náročná o tom žádna. Ale to volno kolik k tomu je.. někdy lituji, že jsem se na tuto dráhu nedala… a plat 35tis čistého mi nepříjde tak malý…
mame 40 hodin tydne. Dneska maji zaci prazdniny, ja doma hromadu slohovek, plus praci na novem svp. Plus temer zadny karierni a platovy rust. Ja mam 27 let praxe, bez odmen se nedostanu na 40 cisteho. A je proste fakt, ze prumerny ucitelsky plat (vcetne reditelu) je hluboko pod prumernym platem vysokoskolaka.
Takze jo, treba prodavacce prijde 35t cisteho dost. Valne vetsine vysokoskolaku ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit