Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Semtex píše:
Já dvouletakovi běžně dávám do ruky kapsicku a on ji vycucne, ale včera ji rozstrikal po podlaze, mám ho vzít k psychiatrovi?![]()
Řekla bych, ze mas úplně normální dite, každé si mluví tak nějak po svém v tom věku.
Muj dvouletak mluví prevazne v infinitivech - dat mliko, vzít auto, máma vzit auto.
Když mi chce něco zakázat, řekne “mama vzit auto ne”. Zápory formou předpony používat neumi.
To je zajimavy. Ja mam triletaka (3r 2m), mluvil zacal v lete a ted mluvi v podstate nonstop, ale podobne, jak tvuj, se spatnou vyslovnosti. No ale vyrusta dvojjazycne, takze ten posun cca rok u neho bude normalni a muzu ho srovnat s dvouletakem. Dcera naopak takto v infinitivech nemluvila, co si pamatuju.
@blumen píše:
To je zajimavy. Ja mam triletaka (3r 2m), mluvil zacal v lete a ted mluvi v podstate nonstop, ale podobne, jak tvuj, se spatnou vyslovnosti. No ale vyrusta dvojjazycne, takze ten posun cca rok u neho bude normalni a muzu ho srovnat s dvouletakem. Dcera naopak takto v infinitivech nemluvila, co si pamatuju.
První syn taky takhle nemluvil prave, od nej to vůbec neznám, až tenhle ![]()