Chování při krmení...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Silky123
13.9.11 17:48

Chování při krmení ...

Maminky,

měla bych na vás dotaz, jestli máte podobnou zkušenost jako já…

Moje holčička je na UM a když chci dát v půlce odříhnout, tak začne strašně řvát, to bych ještě pochopila, beru ji jídlo, ale jakmile si odhrkne, tak už málokdy pokaračuje v jídle normálně. Kroutí se (bolení bříška, prdíky…) a je u toho strašný cajmrsk.

Každé krmení je pro mě očistec, strašlivě pláče, když ji mám dát hrknout, po krmení…, když nedojí ani dávku ve flašce, zase pláče, hlady to být nemůže…

Mimince je necelých 11 týdnů a já jsem na mašli… Připadám si nemožně a zoufale…

Poradíte prosím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81477
13.9.11 17:57

Kojím, dělal mi to syn, ted i dcera. Se synem jsem byla na mašli taky, bála jsem každého kojení. Z dcery už si dělám srandu, že je Krutislava veliká. Neporadím, co s tím, prostě to bez nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
13.9.11 18:23

Ahojky, zkus ji dát odkrknout až když ti bude přestávat sát (ne přesně v polovině) a pak ji zkus dát znovu lahvičku. U nás to bylo stejné, tak jsem byla ráda za to co vypil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
13.9.11 18:53

zkusila bych vyměnit umělko to kvůli tomu bolení bříška, nám nesedla beba, pro ní řev, kolika, zvracení, perfektně sednul sunar.
jinak ale nechápu proč jí v půlce flašky dáváš odříhnout?zbytečně jí rušíš v tom jídle, zbytečně začne hysterčit s pocitu že jí bereš jídlo a pak už se nedokáže soustředit na pokračování dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
13.9.11 19:28

Já bych nedávala v půlce odgrcnout, prostě bych jí nechala pít dokud chce a až pak bych ji dala na odříhnutí. Poté nabídla flašku znovu - pokud nechce už tak nechce. A změnila bych mlíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
13.9.11 20:21

Děkuju za rady ;)))

Víte, já bych hrozně ráda změnila mlíčko, jenže malá má pravděpodobně alergii na bílkovinu kravského mléka (info od primáře na gastro), takže pro nás připadá v úvahu pouze Nutrilon allergy digestive care + Nutriton (malá hrozně zvracela) + Bio Gaia (nahradily jsme s naší mudrou místo SABu, protože nám dle mého názoru nezabíral).

Hrknout dávám v půlce proto, že je miminka blicí, jednou jsem zkusila vydržet dle jejího tempa a málem mi všechno zvrátila a udusila se u toho. To je další patálie, malá strašně špatně snáší zvracení (kdo ne), takže když jí vylítne mlíčko, tak to neumí psychicky zpracovat, začne se dusit a je zase řev…

Holky, já doufala, že po 6tinedělí to bude krapet lepší, ale jak se prďousková začala hýbat, tak je to horší a horší. Nemám radost ze života, pořád brečím, protože už nemůžu dál. Mám bezvadného manžela, který mi rozumí a moc mě podporuje.

Už nevím, co dál…

• Citovat
  • Upravit
bubla24
13.9.11 20:36

Dobrý večer, píšete že má „pravděpodobně“ alergii na BKM, tzn. že už nyní pijete mlíčko Nutrilon allergy digestiv care + Nutriton? už má tu alergii prokázanou? A ten Nutriton na to zvracení nepomáhá?

• Citovat
  • Upravit
natanya
14.9.11 10:36
Silky123 píše:
Děkuju za rady ;)))

Víte, já bych hrozně ráda změnila mlíčko, jenže malá má pravděpodobně alergii na bílkovinu kravského mléka (info od primáře na gastro), takže pro nás připadá v úvahu pouze Nutrilon allergy digestive care + Nutriton (malá hrozně zvracela) + Bio Gaia (nahradily jsme s naší mudrou místo SABu, protože nám dle mého názoru nezabíral).

Hrknout dávám v půlce proto, že je miminka blicí, jednou jsem zkusila vydržet dle jejího tempa a málem mi všechno zvrátila a udusila se u toho. To je další patálie, malá strašně špatně snáší zvracení (kdo ne), takže když jí vylítne mlíčko, tak to neumí psychicky zpracovat, začne se dusit a je zase řev…

Holky, já doufala, že po 6tinedělí to bude krapet lepší, ale jak se prďousková začala hýbat, tak je to horší a horší. Nemám radost ze života, pořád brečím, protože už nemůžu dál. Mám bezvadného manžela, který mi rozumí a moc mě podporuje.

Už nevím, co dál…

Silky,
moje malá dělá naprosto to samé. Přesto ji flašku vezmu a musí si krknout. Když mě to drásalo nervy, jak u toho vyvádí, tak řvala, jak tur. Jenže pak jsem si řekla, jinak to nejde,protože by vše vyblinkala- a sama sobě jsem si řekla- bud tvrda! Malé vždy vezmu flašku, začne brečet, chlácholím ji v klidu, že ji to vratim, at se neboji, hladim ji atd., a kdyz krkne,pochvalim ji a sup a zase papka. Po tydnu uz mi tolik nenadava a blinkani se nam opravdu zlepsilo. Nutritonu davam tedy jen pulku odmerky a zatim staci.
Po jidle se mi taky krouti tak 10 minut. Byvalo to pred tydnem horsi, hekala i hodinu. Chtela jsem zmenit mleko.Jenze moje pani dr.rekla jeste pockat, ze si mala treba zvykne. Hlavne nekterym detem pry zmena mleka udela ve strevech jeste hur. Tak jsme zatim stale na Nutrilonu a uvidime. Aspon, ze ji chutna.Drzim ti palecky.

• Citovat
  • Upravit
Silky123
14.9.11 20:45
natanya píše:
Silky123 píše:
Děkuju za rady ;)))

Už nevím, co dál…
Silky,
moje malá dělá naprosto to samé. Přesto ji flašku vezmu a musí si krknout. Když mě to drásalo nervy, jak u toho vyvádí, tak řvala, jak tur. Jenže pak jsem si řekla, jinak to nejde,protože by vše vyblinkala- a sama sobě jsem si řekla- bud tvrda! Malé vždy vezmu flašku, začne brečet, chlácholím ji v klidu, že ji to vratim, at se neboji, hladim ji atd., a kdyz krkne,pochvalim ji a sup a zase papka. Po tydnu uz mi tolik nenadava a blinkani se nam opravdu zlepsilo. Nutritonu davam tedy jen pulku odmerky a zatim staci.
Po jidle se mi taky krouti tak 10 minut. Byvalo to pred tydnem horsi, hekala i hodinu. Chtela jsem zmenit mleko.Jenze moje pani dr.rekla jeste pockat, ze si mala treba zvykne. Hlavne nekterym detem pry zmena mleka udela ve strevech jeste hur. Tak jsme zatim stale na Nutrilonu a uvidime. Aspon, ze ji chutna.Drzim ti palecky.

Díky, Natanyo :)

Dnes mi nervy vypověděly službu a začalo mi cukat pravé oko, už mi v něm cuká pět hodin…

Chlácholení, hlazení, zpívání - nic nezabírá. Manžel říká, že už ji vážně strčí na plínu, aby měla důvod předvádět hysterický záchvaty.

Dnes večer v půl osmě jsme krmili, 100 ml vypila v klidu, pak přestala sát, tak jsem si ji hodila přes rameno, to začala bečet, tak jí říkám, že je potřeba krknout a že bude všechno v klidu. Vrátila jsem ji do polohy na krmení, dala ji savičku do pusinky a spustila takový hysterický výstup, že manžel koukal jak blázen. 10 minut jsem ji chovala a hojdala, i když už moc nemluvím, protože už jsem hotová. Manžel to nevydržel vzal si ji k sobě, utěšoval ji, hladil, ale maličká gradovala své hlasivky k nadlidskému výkonu. Manžel řekl, že se prostě musí nechat vyřvat, což já odmítám… Nicméně malou vzal a dal ji do postýlky (původně jsme totiž mysleli, že má strašnou zácpu a nemůže se vyprdět a vykakat), no, takže ji položil do postýlky a do dvou vteřin spala. Takže si myslíme, že bolístky nemá, protože by jinak tak nevytuhla…

Já vím, že jsem někde četla, že nejhorší jsou týdny 11 - 14, že to je nesmírně ubulené období, takže mě čekají ještě tři týdny, tedy pokud přežiju. Nejsem typ, který by na dítě ječel a tak, ale vypozorovali jsme, že když miminka vyžahne tu 100 ml během 2 - 3 minut, tak zas takové problémy mít snad nemůže. Je fakt, že jsem opět někde četla, že během krmení může miminko přepadnou 3 - 4 minutová křeč ve střevech, protože se teprve „osídlují“, tak nevím. U nás ten jekot trvá třeba půl hodiny a co nevypije během těch prvních dvou třech minut, tak už nevypije. Každé krmení je pro mě utrpení.

Ještě jsme s manželem uvažovali, jestli to nedělají kapičky Bio Gaia, jenže ze začátku baštila malá o 106 a dostali jsme se na hranici 900 ml za den…

Mrňousková bude na světě jedenáct týdnů (77 dní) a z toho měla skutečně pěkných dní celkem 3 - 4. Takže už pomalu začínám rezignovat, jen jsem na mašli a mluvení mi moc nejde, ale nerozčiluju se, prostě malinkou nosím, hladím, hojdám…

Už se těším, až půjde do školy :))))

• Citovat
  • Upravit
6907
14.9.11 21:23

Kolikrát denně krmíš? Většinou si miminka řeknou sami kolik toho chtějí vypít. Pokud ti nebude ubírat na váze, nenutila bych ji pít víc než si sama řekne. Budete tak spokojeni všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
14.9.11 21:34

Ahoj,
taky jsme meli takoveto obdobi revu u jidla a trochu i porad mame.
Kdyz je nejhur, pustim fen, on se trochu uklidni a zacne pit normalne. Necham ho pit, to co vypije a kdyz lahev pusti a uz nechce pit, pockam chvilicku, cca 1 minutu a pak ho odkrknu. Po odkrknuti musim hned polozit na zada jinak zacne hned zvracet.
To je tak na odstraneni toho nejhorsiho. Zvraci po troskach cely den, ale asi ho to nijak netrapi. Smeje se na nas bez prestani. Kolem krku ma plenu temer porad. :-)
Drzim palce at to brzy prejde.

• Citovat
  • Upravit
Silky123
14.9.11 21:34

Teď krmím 6× denně, vyjímečně 7×, jako dneska, kdy si dáma řekla 2× po dvou hodinách, i když měla v lahvičce dávku jako vždycky, tak vypila jen 100 ml a za 2,5 hodiny chtěla znovu stovku…

Přitom mi v nemocnici říkali, že mám dávat až po třech hodiná. Naše paní mudra zase říkala, že rozpětí 2 - 4 hodiny je OK… Čaj malá nechce, to jen když omylem ucucne, pak následuje zase řev…

První měsíc jejího života, jsme ji v nemocnici museli ubírat, na radu doktora, protože by jinak blinkala non stop. Teď mám zase opačný problém, nechce jíst…

S. O. S.

• Citovat
  • Upravit
Silky123
14.9.11 21:37

Dodatek.

Naše malá nesnáší krmení a „hází záda“, prostě se bojí to pustit, tak se dusí…

Máme se jinak ale fajn ................................

• Citovat
  • Upravit
6907
14.9.11 21:41

600ml - 700ml není málo. Jestli tě to uklidní, můj malej se nedostal přes 900ml ani v jeho 5ti měsících, už jsem začala dávat příkrmy jinak by nejde asi vůbec. Zkus ji dávat to co sní a nenuť ji víc, pak uvidíš jestli bude prospívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Drnka
15.9.11 10:07

Ahoj,

především radím uklidnit sama sebe. Podle etikety Nutrilonu by dítě v tomto věku mělo vypít cca 1000 ml v pěti dávkách (což je údaj PRŮMĚRNÝ, ne POVINNÝ :)). Nabízela bych klidně menší dávky častěji, pokud malá nezvládá vypít víc najednou. Jestli prospívá, přibývá, nemá průjem a má dost počůraných plenek za den, tak bych to neřešila.

Já bych prostě dala lahvičku, přes den klidně i po dvou hodinách, co vypije, to vypije, odříhnout a spát. Moje starší dcera takhle vyšilovala, když jí po jídle přemáhal spánek a já jsem to nechápala :D.

Tobě bych doporučila nestresovat se (naše pocity děti vnímají velmi dobře, tj. když jdeš krmit s pocitem, že to bude hrůza, dítko se o to spolehlivě postará), klidně si nakoupit třezalku na nervy nebo poprosit manžela, ať sem tam nakrmí za tebe (a ty se mezitím jdi někam „vyvenčit“).

D.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová