Chování ve škole

25.5.18 13:33

chování ve škole

Mám dceru, která se do školy těší, podle mého si i rozumí se spolužáky. Je živější a usměvavá, ale děsně pomalá cokoliv jí řeknu, tak to můžu opakovat stokrát a až když začnu hulákat, tak něco začne dělat. Poznámky od učitelek nosí, že se nevhodně chová a je roztržitá. Podotýkám, že se učí skvěle a má samé jedničky. V září jí bude 8 a půjde do druhé třídy. Ale zpět k problému. Měli by přespávat ve škole, ale učitelka mi oznámila, že pokud se Anežka nezačne chovat slušně, tak s nimi přespávat nebude. Dám pár příkladů: Myje si obličej čajem z lahve, leze na záchodě po okně a neposlouchá učitelku, když má něco dělat. Dostanou zadanou práci ve škole a pokud se Anežka zasekne nebo se jí prostě nechce, tak s ní učitelka nehne. Domlouvala jsem jí už mockrát, že se musí chovat slušně a poslouchat učitelky. Zakázala jsem jí pohádky i jsem jí dala na zadek, ale nic nefunguje. Jsem z toho už zoufalá. Řešil tohle už někdo, zabírá na děti něco? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1690
25.5.18 13:38

@květulink no pokud nic nezabírá, možná bude muset projít tím, že ji vyloučí z nějaké aktivity, protože je neposlušná, třeba to přespávání, já toho nejsem zastáncem, dítě se může šprajcnout a začne zlobit ještě více, protože ho tam stejně nechtějí, co se nekde odborně poradit? co třeba dcera řekne na to proč neposlechne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.5.18 13:41

Není to porucha pozornosti?

• Citovat
  • Upravit
14335
25.5.18 13:41

Já bych byla pro- zlobíš, nepojedeš, nepůjdeš za ostatními dětmi..Už to nejsou děti ze školky, kde nějaké to zlobení ani nevnímají anebo nedělají učelově, ale to co se popisuješ, mě přijde, bud, že se předvádí před kolektivem a nebo má učitlee na háku.. Podle popisu, že neposlouchá ani učitelku, to si myslím, je dost problém.. Mezi dětmi to předvádění bývá často, i náš se předvádí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.5.18 13:43

PPP vám nedoporučovali? Jinak je to těžké. Znám chlapečka, co je ve škole hrozný divoch, zlobí, vyrušuje, neposlouchá. Dostane poznámku a pak toho lituje. Ráno doma mamince slíbí, že bude hodný, ale potom se zase nezná. Já myslím, že si ty děti nemohou pomoct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.5.18 13:43

No může to být o tom, že je sociálně nevyzrálá a časem se to srovná. Některé deti to taky můžou dělat proto, že si tím získávaji pozornost učitelů i spolužáků. A nebo to taky může být projevem nějaké poruchy.
Spíš bych se snažila přijít na to proč to dělá, a potom podle toho postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
25.5.18 13:45
@smurfka píše:
Není to porucha pozornosti?

Dítě je neposlušné nebo blbé a dnes se pro vsechno hned hledá diagnóza 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 13:52

Jako ucitelka reknu, ze pomuze jenom cas a hledani spolecne duvery ucitel-dite. Poda se to. Mela jsem jednoho neskutecnyho showmana, super klucina, ale na akce se spanim jsem vyzadovala pritomnost nejakeho zakonneho zastupce, protoze jsem mimo instituci za nej byt zodpovedna nechtela. Byl schopen okamzite realizovat naprosto silene napady (jako utect si ze skoly o prestavce domu pro hracku, slanit se po obede z jidelny po leseni, jit se nahatej koupat do skolniho rybnicku aj.). Vlastne jsem byla furt jednou nohou v kriminale a to jsem „jen“ ucila :lol:. A byl to fakt moc prima kluk, takovej srdecnej raubir, chodil za mnou mimo vyuku rad popovidat. Jen si proste nemohl pomoct. Dnes je v sedmicce a smejeme se tomu, ale prozivali jsme (ja i rodice) horke chvilky ;).

• Citovat
  • Upravit
74217
25.5.18 14:05

Mame ve tride podobne ditko a prokazalo se, ze ma ADHD. Bylo to videt hned v prvni tride. Uc. nastavila plan nekolik mesicu a zacatkem druhe tridy se posilalo do poradny.
U hodne deti, ktere posleme do poradny. Odepisi, ze predcasne zarazen do skoly a jsou to nevyzrale deti, ktere mely mit odklad, ale rodice si nedali poradit. A druha cast se projevi, ze maji poruchu a je treba nastavit podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.18 15:12

Děkuji za názor učitelky :-). dneska ráno jsem jí ještě domlouvala a teď jsme přišli ze školy a prý byla hodná, ale s učitelkou jsem ještě nemluvila, s tou budu mluvit v pondělí. Ale snad to pomohlo. Moc stojí o to, aby tam přespala, a tak se dneska snažila, doufám že jí to vydrží. Ve třídě má minimálně další dva stejné nátury k lumpárnám, tak možná i tohle hraje svou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.18 15:16

A jinak jelikož je narozená v září, tak šla do školy vlastně v sedmi. v PPP jsme byly a žádnou poruchu nenašli. Jen mi ta psychiatrička řekla, že je dost roztržitá, ale časem se to poddá. Jenže jsem čekala, že bude jako všechny ostatní holčičky hodná a ne takové torpédo, že budu každou chvíly něco řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.5.18 15:22

@květulink ppp ale adhd neřeší..to musí ke klinickému psychologovi..
ale jestli to pomohlo, tím líp :palec:

• Citovat
  • Upravit
442
25.5.18 15:31

@květulink A jak se tvarila, kdyz se dozvedela, ze vsichni spoluzaci budou spat ve skole a ona ne? Pokud je ji to jedno, tak bych se domluvila s ucitelkou a ona tam proste nebude. Musi na to prijit ona sama. Mozna bych vyzkousela i nejake cviceni na udrzeni pozornosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 00:58

@květulink hlavne se nenech zblbnout nejakym ADHD a podobnými nesmysly :roll: zadne ADHD neexistuje, je to jen vymysl. ja mela doma to same v klucicim provedení. Od prvni tridy jednickar, ale pruserar. V druzine ho nechteli brat na zadne akce jako spani ve skole, carodejnice… ze urcite neco provede. Postupně se to castecne zlepsovalo, na druhem stupni přestal delat klukoviny, ale byl drzej k ucitelum, tak trochu samorost a nalepka chytrej pruserar mu zustala, a to, ze byl vlastne az do devitky jednickar mu myslim vyrazne pomohlo v pohledu ucitelu na nej. Dneska uz je skoro dospely studuje SS a je v pohode. Jednickarem zustal i na SS a prusvihy uz nedela ;) Proste z toho vyrostl a zadneho psychologa, psychiatra, ani diagnozu nepotřeboval. Proste každé dite je jine. Nekdy to proste chce jen pevne nervy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.18 13:41

Mně to velmi připomíná syna, který už od 5 let tak nějak divvně zlobil, čmáral po nábytku, stříkal sprejem po autě, shazoval popelnice… šli jsme do PP poradny a zjsitili mu ADD, poruchu pozornosti. v první a druhé třídě se to srovnalo, ve třetí se to zas objevilo. Přijde mi, že to občas dělá z nudy, aby byl vidět.. pomáhá nám ho „zaměstnávat“, musí mi pomáhat a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí