Chovatel koní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@divine woman píše:
Na tento obor se hlásí většinou koňáci. Proč to chceš studovat? Je to dřina.
Miluju koně a chci jim být blíž. Nikdy jsem neměla moc možnost tak bych teď konečně chtěla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to hlavne fyzicka makakacka. Kydas, kydas, steles, krmis, sbiras hovna po vybezich. V kazdym pocasi. Na kone zezacatku jen koukas, pak teda jezdis, ale co jsem slysela, tak je to taky dost drina. Obecne prace u koni je jenom pro srdcar, uzivis se tim tak tak, kdyz mas stesti, a je to fakt moc a moc fyzicky prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Ty tady neurčuješ, kam kdo může psát.
Já vím. Sakra lidi musíte furt anonymně prudit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire píše:
No hodně krát jsem na koni seděla. Když jsem měla focení tak jsem na něm byla bez sedla a vedla jinak nic.. všude v blízkosti máme koně, tak se maximálně chodím koukat. Ježdění se lehce složité z naší strany finančně.. a pomáhat se stáji jsem taky nebyla
Milé děvče, koně jsou fyzická dřina a dřina a zase jenom dřina. A musíš to s nimi umět, i kdybys měla jen pracovat jako ošetřovatelská nebo stájník. Umíš fyzicky dřít? Uvezes kolečko hnoje? A deset?
- Citovat
- Upravit
@Klára_vampire píše:
Miluju koně a chci jim být blíž. Nikdy jsem neměla moc možnost tak bych teď konečně chtěla..
Tak tam běž. Jako nechápu, proč se pak ptáš tady? Jsi nějaká nesvepravna nebo co? Že potřebuješ povolení cizích lidí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga píše:
Milé děvče, koně jsou fyzická dřina a dřina a zase jenom dřina. A musíš to s nimi umět, i kdybys měla jen pracovat jako ošetřovatelská nebo stájník. Umíš fyzicky dřít? Uvezes kolečko hnoje? A deset?
Doplním že za hodinu. Za den ze stájí toho odvozu tunu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire píše:
A ty chces delat zootechnika nebo osetrovatele koni? Vis, co ta prace obnasi a jak mizerne je placena? Romantika u konisku se nekona, radsi se prober.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire píše:
To můžeš. Jako koníček. Práce u koní je nekonečná a mizerné placená dřina. Ve vedru, v mrazu… Jestli jsi to nikdy nezkusil, tak na tu školu zapomeň. Tam už se předpokládá, že u koní něco děláš, že minimálně umíš na koni sedět, že ho umíš ovládat, že o koních něco víš. Zkus teda střední zemědělskou školu.
- Citovat
- Upravit
@Klára_vampire píše:
Já vím. Sakra lidi musíte furt anonymně prudit?
Anonymně? Ty máš dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak si najdi nejbližší oddíl a začni tam pomáhat a učit se koňmi zacházet.
Prostě zdvihni zadek, překonej strach a začni jednat.
Ale taková kadeřnice to má taky dobrý.
Příspěvek upraven 03.12.21 v 19:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire zakladatelko, ježdění na koni není o financích. Od nácti let jsem chodila ke koním a nestalo mě to ani korunu. Jen jsem musela makat rukama. Což je snad logické. Něco za něco. A tak to stojí i v jiných stajich. Takže jsi určitě viděla koně v ohradě a to je tak všechno. Nešla jsi za majitelem a nezeptala se. Hromada chovatelů koní je ráda za pomoc a jako protisluzbu nabídnou ježdění.
To je první věc.
Druhá věc. Umíš si představit, jak tě kůň sejme. A ty se musíš vysvihnout zpět do sedla. Znám dost rádoby koňaku, co při prvním větším pádu koně buď poslali do světa a nebo jim stal jen na louce… ![]()
Koníček není ťu ťu ňu ňu. Sejme tě jedna báseň. A naražene a zlomené kosti budeš mít. To si piš. Zvládneš to? To je další věc co hromada lidí nevidí. To že jsi se svezla nekde v kruhu na pár minut, tak z tebe nedělá koňáka.
To jsi mohla jet na kolotoči a nebo houpací koní a pointa je stejna. Nemyslim to zle. Ale je to tak.
Hele mě se taky líbí delfíni. Ale to neznamená, že budu dělat v delfinariu.
Prostě taky o nich nic nevím.
Stejně tak jako ty o koních.
A prostě koňařinu musíš mít v krvi.
A další věc. Na tu školu se hlásí studenti, co mají s koňmi zkušenost. Nikdo Te tam základy učit nebude. Na to není čas.
A vím to, jelikož jsem koně měla.
Takže si hledej jiný obor.
Hodně štěstí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire píše:
No hodně krát jsem na koni seděla. Když jsem měla focení tak jsem na něm byla bez sedla a vedla jinak nic.. všude v blízkosti máme koně, tak se maximálně chodím koukat. Ježdění se lehce složité z naší strany finančně.. a pomáhat se stáji jsem taky nebyla
Nechceš si vybrat jiný obor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire píše:
Dobrý den,
Hrozně ráda by jsem šla na SŠ dostihovou a přesněji na obor Chovatelství (se zaměřením na dostihoví sport). Ale je tu problém v tom že neumím jezdit na koni a nevím zda musím umět jezdit na koni a nebo ne.
Předem děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire píše:
Já vím. Sakra lidi musíte furt anonymně prudit?
my nejsme anonymně,
a musíš ty furt anonymně i neanonymně zakládat stále dokola nesmyslné diskuse o tom, na jakou máš jít střední?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára_vampire píše:
kdykoliv byla taková ta projížďka s vodičem někde na nějaké akci od mala jsem tam chodila..jinak ano nic ale prosím ty mi sem už nepiš..
sem může psát kdo chce, je to veřejná diskuse,
prosím tě, běž už na tu kadeřnici, neumíš pořádně ani psát česky, ale u kadeřnice to nevadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit