Chovatel koní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
4.12.21 08:28
@sakota píše:
Je to hlavne fyzicka makakacka. Kydas, kydas, steles, krmis, sbiras hovna po vybezich. V kazdym pocasi. Na kone zezacatku jen koukas, pak teda jezdis, ale co jsem slysela, tak je to taky dost drina. Obecne prace u koni je jenom pro srdcar, uzivis se tim tak tak, kdyz mas stesti, a je to fakt moc a moc fyzicky prace.

Je to tak. Dcera jezdí tři roky a až teď začala bez vodiče, není to pr.del. Z tréninku bolí tělo. A o koně se musí postarat, není to jen, že se sveze.

Zakladatelko, ježdění je jenom taková třešnička na dortu, je potřeba se umět o zvíře především postarat nebo alespoň o tom mít nějaké základní povědomí. Na takové školy opravdu chodí lidi, co o tom už něco vědí. Navíc… uvažuj do budoucna, čím se chceš živit ( aby tě to fakt uživilo). Protože z takovéto školy budeš nula nula nic a bez perspektivy. Není lepší jít na zemědělku, pokud chceš mít blízko ke zvířatům? Na některých mají i koně. A nebudeš v nevýhodě oproti ostatním, že toho moc nevíš. Některé zemědělky mají i kroužky ježdění, stačí pohledat nějakou vhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
4.12.21 08:45

Hele není to nemožný, už jsem slyšela že tam prý občas chodí někdo, kdo neumí jezdit. Ale je to jako jít na zdravku a omdlivat při pohledu na krev nebo jít na sportovní s obezitou. Prostě ne nejlepší nápad a nejspíš se tam nedostaneš a když už, tak si z tebe ostatní budou dělat srandu. Nemaluj si to na ruzovo, holky co tam chodí jsou pěkné drsný a umí být i dost zlý pokud někdo nesedí do party.

To že za celý život jsi se párkrát svezla je důkaz sám o sobě. Na ježdění nejsou třeba peníze, jen musíš najít lidi, kteří nebudou mít problém tě učit že výpomoc. A počítej, že si fakt maknes a někdy si max toho koně vyčistíš a budeš ráda aspoň za to. Ve finále já i koně vlastnila bez placení (nepočítám veterinu a kováře), ale protože jsem makala jak šroub kolem dalších 10 a 3 z toho jezdila. Zpětně si říkám, že by byl lepší nápad mít brigádu, bylo by víc času :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.12.21 09:52

Zakladatelko, toto není dobrý nápad. Na takových školách většinou pečivo s tím že všichni tam mají určitý základ na kterém se staví. Ty ten základ nemáš.
Přijde mi to, že jsi mladá a hledáš střední školu a tohle že napadlo stylem „koně jsou krásní a mě se to líbí, tak půjdu na dostihovou školu.“
Na tyhle školy chodí opravdoví nadšenci. Lidi, kteří koně miluji tak že dobrovolně vodu do stájí v okolí a pomáhají, klidně i bez ježdění. Vyhledávají šance jak se někde je koním dostat a tak. Podle všeho ty taková nejsi.
Další věc je, že po takové škole máš mnohem menší možnost uplatnění. Hodně pozic kolem koní je velká dřina za málo peněz.
Koukni se po jiné střední škole a začni chodit někdedo jezdeckého klubu, nebo k soukromníkovi který tě nechá pomoct kolem a za tože mrcha svézt. Pokud nevíš co chceš dělat, jsi na něco víc všeobecného. Nekoukej jenom na to co tě baví teď, ale i na možnosti uplatnění, mzdy v tom oboru, nutnost dalšího vzdělávání a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.12.21 11:22
@Gracetheworld píše:
Zakladatelko, toto není dobrý nápad. Na takových školách většinou pečivo s tím že všichni tam mají určitý základ na kterém se staví. Ty ten základ nemáš.
Přijde mi to, že jsi mladá a hledáš střední školu a tohle že napadlo stylem „koně jsou krásní a mě se to líbí, tak půjdu na dostihovou školu.“
Na tyhle školy chodí opravdoví nadšenci. Lidi, kteří koně miluji tak že dobrovolně vodu do stájí v okolí a pomáhají, klidně i bez ježdění. Vyhledávají šance jak se někde je koním dostat a tak. Podle všeho ty taková nejsi.
Další věc je, že po takové škole máš mnohem menší možnost uplatnění. Hodně pozic kolem koní je velká dřina za málo peněz.
Koukni se po jiné střední škole a začni chodit někdedo jezdeckého klubu, nebo k soukromníkovi který tě nechá pomoct kolem a za tože mrcha svézt. Pokud nevíš co chceš dělat, jsi na něco víc všeobecného. Nekoukej jenom na to co tě baví teď, ale i na možnosti uplatnění, mzdy v tom oboru, nutnost dalšího vzdělávání a tak.

Našeptávač je svi. ně, co? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.12.21 13:56

@Azeretereza po tvém komentu jsem si to znova přečetla a nestačím se smát :lol: :lol: :oops:
Píšu na telefonu a chtěla jsem to mít rychle napsané. Ale ty záměny jsou celkem vtipné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.12.21 13:32

@Klára_vampire Děvče děvče :nevim:, hele u koní jsem celej život, tím pádem znám i dost koňáků, lidí, kteří šli do Kladrub na učňák, do Chuchle na střední, nebo do Mariánek na akademii (taky střední)… Tyhle školy z tebe udělají jen kydače hnoje, protože pokud jsi předtím nejezdila, tam se to nenaučíš, na to abys pak v Německu dělala B-reitera na to potřebuješ sakra umět jezdit a to tě na těchto školách nenaučí a pokud chceš dělat někde ošetřovatele, tak na to školu nepotřebuješ, zacvičí si tě v konkrétní stáji, budeš dřít jako mezek, mizerný plat a koně ti po x letech nechají maximálně vylonžovat… Pokud chceš ke koním a nemáš na to peníze, najdi si klub v okolí a začni chodit pomáhat, za odměnu obyvykle pak dají hodinu jízdy.
Pokud si představuješ, že z tebe bude žokej, tak tě upozorňuju, že si budeš muset hlídat váhu (přesné rozmezí, ani moc ani málo). Pro roviny musíš mít 55, pro steeplechase 65 i se sedlem. Je to nebezpečné, pro ženskou nic moc, úrazy tam jsou podobné jako na motorkách… Opět, pokud na koni neumíš, v Chuchli tě to nenaučí tak, abys na konci získala licenci, o kterou na té škole jde. Pravděpodobně tě potom stejně Váňa, Charvát, nebo jiná dostihová stáj jako žokeje nezaměstná, nechají tě kydat hnůj, dělat ošetřovatele, možná vodiče.
Najdi si školu, ze které budeš mít dobré uplatnění, dobré zaměstnání a pak tedy peníze a budeš si moct třeba zaplatit někde hodiny. Vlastního koně nedoporučuju, byl by chudák, když s nimi neumíš zacházet, nejdřív pěkně poctivě chodit někam do klubu. Je jich dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze